Ma 2024 június 24. Iván napja van. Holnap Vilmos napja lesz.
Az a nyomorult klíma csak változik

Az a nyomorult klíma csak változik

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Elhallgatott kérdések és tények, amelyekről a zöld ködbe burkolózók nem szeretnek beszélni.

Folyik az agyzsibbasztó zöld propaganda, zöld senkik lepik el európát, olyanok, akik azt állítják magukról, hogy jobban értenek a klímához (is) mindenki másnál. Véd- és dacszövetséget alkotnak akár az ördöggel is, hogy környezetü(n)k megóvása ürügyén megkaparintsák a hatalmat.

Azonban, ha tényszerűen figyeljük a klímaváltozás kérdését, akkor egy dolgot egész bizonyosan meg kell állapítanunk, azt, hogy NEM ÉRTÜNK HOZZÁ.

De van ennél még egy megdöbbentőbb hír. Nem csak Te, aki ezt olvasod és én, aki ezt írom, vagyunk képtelenek felfogni, hogy mi játszódik le körülöttünk, hanem a klímakutatók is. Igen, a legnagyobbak is! Igaz, ők a semminél (a zöld politikusoknál) valamivel jobban értenek hozzá, vagyis legalább azt tudják, hogy keveset tudnak.

Hogy semmit sem tudunk, az igen egyszerűen bizonyítható, akár több irányból is. (És azt fel sem hozom, hogy annyi a mért adat, hogy azt évtizedek alatt sem vagyunk/leszünk képesek feldolgozni.)

Nézzük az utóbbi évek nagy csodáit, a met.hu, az idokep.hu vagy éppen a koponyeg.hu adatait. Azt nézem én is, de beismerten 3-4 napra képesek előrejelzni valamit. Mit is? Azt, hogy nagy valószínűséggel mi történik majd. Ami azután vagy bejön, vagy nem.
Helyi szinten pedig, amit biztosan, pontosan tudnak, az a jelen (radarkép). Az, amit, ha kimegyek az udvarra, én is tudok.

Ha ezt elfogadjuk – tegyünk így, mert tény – akkor fogadjuk el azt is, hogy komoly informatikai háttérrel is csak jóslás(!) kategóriája az, ami alapján pedig ők, a hétköznapi zöldemberek a folyamatos médiahecc kampány hatására teljes meggyőződéssel kiáltják:
Meleg van, itt a globális klímaváltozás! Vagy: hideg van, itt a globális klímaváltozás! Zárjuk be az erőműveket, használjunk napelemet, búza helyett telepítsünk szélerőműveket...
Sőt, ember, te okoztad, bűnös vagy, vezekelj!

Nézzünk meg egy másik szempontból is a "klímaváltozást".
Mert tény az is, hogy a klíma bizony változik – vagyis nem nagyot hazudnak, csak kicsit –, és mindig változott is helyi és globális szinten is. Csakhogy ez több kérdést vet fel. Például:
- Mennyi ideig kell megtörténnie és milyen irányú változásnak, hogy az mérvadó, mérhető és beazonosítható legyen?
- Mik a kiváltó okok?
- Melyik oknak van meghatározó szerepe és melyik jelentéktelen, elhanyagolható?

Egy izlandi tűzhányó kitörése mekkora hatással van a klímaváltozásra? Hány százezer (millió?) teherautó hány évtizedes szennyezését lövellte a légkörbe, és miért nem szól erről a tényről zöld propaganda médiája? (Talán, mert a tűzhányó ellen hiába ágállnának bujtogató politikusaik?)
Hetekig tartó ezer meg ezer hektáros bozóttüzeknek (pl. Floridában) mekkora hatása van a klímaváltozásra? Vannak erről adatok?
Nincsenek!
De íme egy szintén elhallgatott kérdés:
A megnövekedett szén-dioxid kibocsátás mennyivel segíti a zöld területek növekedését bolygónkon? (Tudják, növény, szén-dioxid, fotoszintézis, több növénynek kedvezőbb környezet...)
Ír erről valamit az uszító zöld bulvár, vagy a nem bulvár "mértékadó", de főként erőszakosan  nyomuló zöldpárti média?
Nem!

Egyáltalán, mikortól, milyen időintervallumot figyelembe véve válik ember által befolyásolt klímaváltozássá a klíma változása?
Mert, ha globális folyamatokról beszélünk, bizony a Föld korát tekintve százezer évek nem igazán jelentős léptékűek. Tízezer meg még annyira sem. Ezer év pedig csak egy pillantásnyinak sem tűnik... a Földnek.
Vagyis, amikor egy, öt, tíz vagy húsz, de akár ötven-száz éves ciklust figyelünk, majd katasztrofális változást kiáltunk, csak saját nemtudásunkat, korlátoltságunkat bizonyítjuk. Az F-öld! nevű bolygó időskáláján az inkább a vicces kategória, mint a komolyan vehető.
Megint tény, hogy a Földnek két jégsipkája több ideig nem létezett, mint volt. A tudósok ezt állítják. Akkor is az ember olvasztotta volna meg azokat, amikor nem is létezett a rossz, gonosz civilizált ember?

De legyünk pragmatikusak. Fogadjuk el, hogy az ember kövezi ki éppen a civilizáció megsemmisüléséhez vezető utat, és az nem a "harmadik" világ túlszaporodásának következménye, hanem a mindenféle szennyezésé.
Fogadjuk el azt is, hogy vannak szennyezők és nem szennyezők, akik gazdasági versenyt is folytatnak egymással. Induljunk ki az egyszerű feltételezésből, hogy két részre szakad a világ gazdasága, azokra akik szennyeznek és akik nem.
Mi lesz ennek a következménye?
- Akik nem szennyeznek lassan fejlődnek.
- Akik szennyeznek, azok olcsóbban termelnek, gyorsabban fejlődnek.
Nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy belássuk, a nem szennyezők elbukják a versenyt. Tisztán gazdasági szempontokat figyelmbe véve győznek az olcsón termelő szennyezők.
(Hogy jelenleg ez történik-e, és véletlen-e, hogy Trump oylan állásponton van, amilyenen, azt mindenki döntse el maga.)

De van még egy alapigazság, amit nem árt figyelmbe venni. Aki több információval rendelkezik – a zöld aktivisták és hívőik nem azok, megrendelőik meg, ki tudja? –, az biztosabban tudja, mi folyik a légkörünkben. Márpedig, cáfolható-e, hogy az Egyesült Államok elnöke minden bizonnyal a legtöbb információval rendelkezik?
Cáfolható-e, hogy Kína vezetői szintén hasonló mennyiségű információval rendelkezhetnek?
Feltételezhető-e, hogy ezen országok vezetői, percemberként, rövid távra gondolkodnak és a Föld mesemmisítésén dolgoznak?

Naugye...

Márpedig az egyre véresebb szájú nagyonzöld politikusok manapság egyrészt mindent (is) pontosan tudnak – ez önmagában is visszataszító –, csak nekik van igazuk – ami tipikusan diktatórikus vörös csökevény –, és azt állítják, hogy mindenki más a Föld, az emberiség gyilkosa.
Pedig ők valójában semmit sem tudnak a klímáról...

Üdvözlet,
 KJ

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15) Flag gondolja (36) Egészség (50) Történelem (18) Mozaik (83) Mozi világ (440) Autómánia (61) Nézőpont (1) Sport (729) Gasztronómia (539) Irodalmi kávéház (537) Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (146) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2819) Heti lámpás (320) Gazdaság (711) Belföld (11) Politika (1582) Kultúra (9) Mondom a magamét (7668) Rejtőzködő magyarország (168) Életmód (1) Nagyvilág (1310) Vetítő (30)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>