Ma 2024 július 13. Jenő napja van. Holnap Örs, Stella napja lesz.
Aprócska árnyékbrigád

Aprócska árnyékbrigád

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Klárika bemutatta országnak-világnak árnyékkormánya tagjait....

Nem volt egyszerű menet, az internetes élő közvetítés percenként lefagyott, ám hosszas vajúdás után a DK-s hegyek egeret szültek. Az önmaga által kikiáltott árnyék-miniszterelnök, Apró-Dobrev Klára bemutatta országnak-világnak árnyékkormánya tagjait. (Rossz nyelvek szerint két okból lehettek ennyire túlterheltek a DK internetvonalai: a hálózaton felejtették a párt központi bitcoinbányász számítógépét, esetleg Gréczy Zsolt éppen akkor küldte szét legfrissebb képeit… Az átlag DK-s kommentelő szerint viszont maga Orbán zavarta az adást.) A lényeg: végül csak sikerült nyélbe ütniük az internetes sajtótájékoztatót, ami megsüvegelendő teljesítmény a „legeurópaibb párttól”. Árnyékország jó kezekben van, na.

 

Mint a hacacárén kiderült: az árnyékbrigád tagjai – hatalmas meglepetésre – mind DK-sok, illetve az Apró klán körül lézengő ritterek. Gyurcsányék szeretnek tárgyalni, ám annyira azért mégsem, hogy ilyen komoly, árnyékminiszteri stallumokat átadjanak más ellenzékieknek. Hogy­isne! Inkább bölcsen megtartották azokat maguknak. Egy koalíciós árnyékkormánnyal amúgy is csak a nyűg lenne. Klára-Feriék annyira mélyen, Kertész Ákossal szólva: genetikusan demokratikusak, hogy bár áprilisban a nép (démosz) elzavarta őket kapálni, most mégis itt dörömbölnek az ajtónkon, hatalmat követelve. Miután a néptől nem kaptak, hát fogták, és kinevezték magukat ennek-annak. Mint a viccházban: én leszek Einstein, te meg Napóleon. Csoportkép is készült róluk, ahogy ott feszítenek Gyurcsányné rettentő árnyékában. A Gyurcsány család kiérdemesült küblihordozója, Molnár Csaba vezeti majd az árnyékkancelláriát. Komáromi Zoltán lett az árnyék egészségügyi miniszter: pompás választás, ő mondta korábban, hogy inkább ne kapjanak oltást a betegek, mintsem oroszt vagy kínait adjanak be nekik. A „bölcs” tanácsot néhány DK-s politikus megfogadta – ők sajnos már nincsenek köztünk. Varju László talajtornászt tették meg árnyék-rezsiminiszternek, ez is zseniális. Bodnár Zoltán lett az árnyék-pénzügyminiszter, aki az érett gyurcsányizmus korában az Eximbankot vezette. A csoportképről ugyan valamiért lemaradt Vadai Ágnes, de úgy hírlik, ő lett az árnyék-hadügyminiszter. Testhezálló feladat ez neki: hadügyi államtitkárként anno kivette a részét a honvédség szélnek eresztéséből, ellenzékből pedig folyton amiatt károg, hogy az Orbán-kormány erősíti a hadsereget. Vadai Ágnes korunk Linder Bélánéja. A többieket nem sorolom, lényegtelenek.

Árnyékkormány? Senki által meg nem választott, hataloméhes külföldi ágensek dáridója. Most ezt az új csodareceptet küldték nekik a tartótisztek. Fölsorolni is képtelenség, hány tökéletes ötlete volt már a nemzetközi baloldalnak (és hazai nyúlványuknak) Orbán megbuktatására. Hahás hídfoglalások. Pukli tanár úr kockás ingei. A „fekete ruhás nővér”. A Fidesz-székház elfoglalása André Goodfriend „pszichikai bűnsegédletével”. Olimpiagyilkosság. CEU-randalírozások. Tavares-, Sargentini- és Delbos-Corfield-jelentés. Uniós pénzcsapok elzárása. Hetes cikkelyes eljárás. A teljes és maradéktalan ellenzéki összefogás. Most meg – édes Istenem – ez az árnyékbrigád.

Akkora a kormányváltó hangulat, hogy a vasárnapi időköziken újabb két baloldali fellegvárban, Zuglóban és Újbudán győzött a kormánypártok képviselőjelöltje, Újbuda másik körzetében pedig ugyan a momentumos jelölt nyert, de 2019-hez képest 11 százalékpontot javított a jobboldal, szoros lett az eredmény. Magyarra fordítva: hiába jönnének elő az árnyékból Apró–Gyurcsányék, a magyarok újra és újra beintenek nekik. Ha így vergődnek tovább, 2024-ben kereshetnek maguknak árnyék-főpolgármestert is.

Borítókép: Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti képviselője, a párt árnyék-miniszterelnöke beszédet mond az árnyékkormánya tagjainak bemutatásán a budapesti Off Kultúrszövőgyár Rendezvényközpontban tartott sajtótájékoztatón 2022. szeptember 19-én (Fotó: MTI/Kovács Anikó)

Pilhál Tamás - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (713) Jobbegyenes (2823) Történelem (18) Vetítő (30) Gasztronómia (539) Tereb (146) Mozi világ (440) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Flag gondolja (36) Autómánia (61) Életmód (1) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (9) Nagyvilág (1310) Irodalmi kávéház (537) Heti lámpás (322) Egészség (50) Nézőpont (1) Politika (1582) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12) Mozaik (83) Belföld (11) Sport (729) Mondom a magamét (7708) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>