Ma 2024 július 13. Jenő napja van. Holnap Örs, Stella napja lesz.
Apró segítség Amerikából

Apró segítség Amerikából

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Amikor már azt hinnénk, végleg elegünk van belőle, a könyökünkön jön ki, olyankor mindig előrukkol valamivel...

 

Amikor már azt hinnénk, végleg elegünk van belőle, a könyökünkön jön ki, olyankor mindig előrukkol valamivel, és mi kénytelenek vagyunk belátni: ez az ürge mindig tud munícióval szolgálni. Igen, Márki-Zay Péterről beszélek. Figyeljék csak, mit nyilatkozott minap a balliberális Magyar Hangnak: „Még június közepén is érkezett több száz millió forintos támogatás az Egyesült Államokból, több száz milliós adomány.” Mármint az ellenzéki kampányhoz, a Mindenki Magyarországa Mozgalom számlájára. Igen, jól olvassák: több száz milliós támogatást toltak alájuk az Egyesült Államokból ismeretlen „filantrópok” még júniusban is, noha két hónappal korábban akkorát buktak a választáson, hogy a Holdról is látszott. Hogy április 3-a előtt mennyit kaptak, azt egyelőre nem árulta el a Péter, de legyünk türelemmel, talán majd a következő interjúban jobban megered a nyelve.

Azt viszont már most kifecsegte, hogy az amerikai százmilliók segítségével tudták kifizetni a kampány utolsó számláit. Is. Meg a korábbiak némelyikét. „Mi ebből fizettük a számlákat folyamatosan. A számlákhoz szükséges mértékben kaptunk még támogatást júniusban is.” Ráadásul maradt is csaknem százmilliócska „a több milliárdos kampány végén” – fűzte hozzá. Hát nem csodálatos?! Milyen jótét lelkek élnek ott a tengeren túl, hogy mindenféle hátsó szándék és elvárás nélkül, pusztán Márki-Zay Péter két szép szeméért ideküldenek egy ifányi kampánypénzt?! Könnybe lábad a szemünk a meghatottságtól. Az nyilván csak a sötétben bujkáló, fideszes rezsimszolgák rágalma, miszerint az amerikai nagybácsik annak reményében küldték a százmilliókat, hogy esetleges hatalomra kerülésük után Márki-Zayék – különböző trükkös módszerekkel, jutalékos rendszerben, nokiás dobozokban, így-úgy – úgyis kamatostul visszafizetik. S az is rosszindulatú spekuláció, hogy a pénzért cserébe úgy táncoltak volna, ahogy az adományozók fütyülnek.

Ugyan! Teljesen kizárt, hogy Márki-Zayék csupán azért ismételgették a kampányban a nyugati balliberálisok kedvenc lózungjait (korrupció elleni harc, migránsok betelepítése, LMBTQ-emberek előjogai, vesszen Putyin és a rezsicsökkentés!, küldjünk fegyvert az ukránoknak és a többi), mert odakintről erre kaptak megrendelést. Ők mindezeket saját kútfőből merítették, belső késztetésből szajkózták. S dehogy amerikai (meg brüsszeli) parancsra biztatták híveiket érvénytelen voksolásra a gyermekvédelmi népszavazáson! Merő véletlen, hogy minden témájuk, ötletük, üzenetük pont ugyanaz, mint nyugati kebelbarátaiké. Hihető.

Ilyenkor mindenféle gondolataink támadhatnak. Például: milyen jó, hogy kegyesen befogadott és fölzárkóztat minket ez a sokszínű, toleráns nyugati világ. Micsoda boldogság, hogy nem szól bele a belügyeinkbe, nem tömi tele dollárral a számára kedves ügynökpártokat, s nem szekírozza halálra azokat, amelyeket ki nem állhat. (Ja, de.) Márki-Zay Péter beismerő vallomása nyomán megerősödhet a gyanúnk, hogy a magyarországi baloldal éppen annyira önálló entitás, mint mondjuk a gyökérrontó taplógomba (Heterobasidion annosum).

Mindamellett, hogy külföldről pénzelik meg hogy korábban többfunkciós kandelábereket emlegetett a fideszesek kapcsán, Márki-Zay volt az is, aki a hétvégi Tranziton odament közös fényképezkedésre a megafonosokhoz. Amin aztán Vágó István a BKV-járműjavítóból alaposan kiakadt. Vágó DK-ja ugyanis nem szelfizni szeretne a fideszesekkel, hanem lövetni rájuk, esetleg rács mögé dugni mindet. Miként tizenhat esztendeje. Vágóékhoz képest Márki-Zay Péter már-már emberarcú, joviális figura. Azt hiszem, több felületet kellene neki adni, még több kamerát, mikrofont elé tolni: beszéljen csak, mondjon el mindent, ami belészorult!

Pilhál Tamás - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Életmód (1) Belföld (11) Szépségápolás (15) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1310) Tv fotel (65) Autómánia (61) Heti lámpás (322) Nézőpont (1) Mozi világ (440) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Kultúra (9) Flag gondolja (36) Mozaik (83) Politika (1582) Egészség (50) Történelem (18) Jobbegyenes (2823) Irodalmi kávéház (537) Sport (729) Gazdaság (713) Mondom a magamét (7708) Tereb (146) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>