Ma 2024 július 15. Henrik, Roland napja van. Holnap Valter napja lesz.
Amikor Cseh Katalint bilincsben viszik el

Amikor Cseh Katalint bilincsben viszik el

Flag

Szöveg méret

1
Átlag: 1 (1 szavazat)

1,1 milliárd forint tűnt el nyomtalanul.

4,8 milliárd forintnyi uniós és állami pénzt csapoltak le a Momentum Európai Parlamenti képviselőjéhez kapcsolódó cégek. Annak a Cseh Katalinnak a cégbirodalma, aki mindig a leghangosabban szólal fel Brüsszelben, hogy vegyék el a forrásokat Magyarországtól.

Szécsény egy Nógrád megyei város, ahol ha finoman akarok fogalmazni helye van minden fejlesztési forrásnak. Ezen a településen is ügyködött a Cseh Katalinhoz köthető nyomdaipari cégháló. Egészen konkrétan az történt, hogy kiszemeltek egy ingatlant, amely tulajdonosával valamiféle bérleti szerződést kötöttek annak érdekében, hogy uniós pénzekre pályázhassanak. Ez meg is történt. A szécsényi ingatlan fejlesztésére 1,6 milliárd forintot kaptak, amelyből 1,1 milliárdot folyósítottak is már a két cégnek.

A bökkenő csupán annyi, hogy az épületben semmi nem történt. Semmi!

De annyira semmi, hogy időközben a tulajdonos továbbadta az önkormányzatnak, az önkormányzat pedig már el is passzolta, sőt az új vevő is árulja. A beruházásnak idén októberben kellene elkészülnie, de nyilvánvalóan nem fog, hiszen ez sosem volt valódi cél.

1,1 milliárd forint tűnt el nyomtalanul.

Mármint nem eltűnt, elég jól sejthető, hogy hol van. Nem Szécsényben és nem új munkahelyek létesültek belőle. A sztori a helyieket annyira felháborította, hogy a városi közgyűlésen is téma volt. Önkormányzati képviselők szólaltak fel az ügyben, akiket ezt követően az uniós forrásokat megcsapoló cégek vezetői megzsaroltak, hogyha folytatják az ügyük utáni kapirgálást, akkor jogi következményekkel számolhatnak.

A Cseh Katalin körüli botrány nyáron robbant ki, amikor kiderült, hogy a korábban az ő és családja tulajdonában álló Pannónia Nyomda KFT. és a köré szerveződő cégbirodalom összesen 4,8 milliárd forint uniós és állami pénzt nyert el, amivel amúgy semmi gond nem lenne. A probléma ott kezdődik, ha úgy kezelik ezeket a pénzeket, mint Szécsényben.

Ezek alapján nem is annyira meglepő, hogy Cseh Katalin ügyében elkezdett nyomozni a NAV és vizsgálatot indított az OLAF is.

A majdnem 5 milliárdos visszaélésekért bizony börtön jár. Ez ugyanakkor büntetőjogi kérdés. Politikai szempontból Cseh Katalin megsemmisült, azt a kevés hitelét is elvesztette, ami volt. Külön pikáns, hogy miközben 2017-ben pártja vezető politikusaként az Olimpia ellen kampányolt, addig cégei a budapesti Olimpiából akartak hasznot húzni. Na, körülbelül ennyire lehet hinni a őszinte tekintetű, transzparens, tiszta kezű momentumosoknak.

Bohár Dani - ]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Mozaik (83) Gazdaság (713) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (537) Politika (1582) Nézőpont (1) Vetítő (30) Mondom a magamét (7712) Egészség (50) Történelem (18) Flag gondolja (36) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (9) Nagyvilág (1310) Autómánia (61) Rejtőzködő magyarország (168) Gasztronómia (539) Belföld (11) Életmód (1) Jobbegyenes (2824) Tereb (146) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (322) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>