Ma 2022 július 02. Ottó napja van. Holnap Kornél, Soma napja lesz.
Akkor most kinek a pápája?

Akkor most kinek a pápája?

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Hát ennyire nem szokott volt ez az illető politikusokkal találkozni.

 

Megjelent a médiában a hír arról, hogy Bergoglio Magyarországra látogat. Terjedelmes cikkek tárgya, hogy nem találkozik majd Orbán Viktorral és Áder Jánossal, mert mindössze egy misét tart majd a a szeptemberi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson. Van olyan portál, amelyik pletykának nevezte, viszont (mit ad Isten... vagy inkább hogy, hogy nem elvtársak?) jól el is magyarázta keresztény olvasóinak, miként lehetséges ez, hisz nincs is annál természetesebb, mint hogy a fogadó ország vezető politikusaival nem találkozik.

Azt hiszem doktori értekezés mégsem szükséges arról, hogy ez politikailag mennyire korrekt, mert elég csak egy kép arról, mi történt akkor, amikor Romániába látogatott, majd elment Erdélybe is a Vatikánban székelő vén politikus, ha már kicipeltette a csíksomlyói templomból a Mária szobrot...
Nézzük, akkoriban kivel találkozott, tudta-e az illemet, követte-e a protokollt a ballibeknek oly kedves öreg?

A képen, amit vaticannews.va oldalon láthatunk, az, akinek a kezét főhősünk két áldott jó kezével szorongatja, igen, az Klaus Johannis (magyarokkal nemigen rokonszenvező csúcspolitikus), a cikkből pedig kiderül, hogy "A bukaresti elnöki palotában Klaus Werner Johannis és felesége fogadták pénteken dél körül a pápát, aki előbb az államelnökkel, majd a román államfővel folyatott magánmegbeszélést, végül pedig beszédet mondott a hatóságok és a diplomáciai testület előtt."

Hát ennyire nem szokott volt ez az illető politikusokkal találkozni.
És akkor most mindenki döntse el, Bergoglio ugyan kinek a pápája...

Üdvözlet,
 KJ

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mondom a magamét (6154) Autómánia (61) Sport (729) Mozaik (83) Gasztronómia (539) Gazdaság (665) Történelem (15) Nagyvilág (1465) Tereb (141) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Életmód (1) Irodalmi kávéház (513) Vetítő (30) Rejtőzködő magyarország (168) Politika (1581) Flag gondolja (33) Titkok és talányok (12) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (259) Szépségápolás (15) Kultúra (6) Jobbegyenes (2345) Tv fotel (65) Belföld (7) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>