Ma 2024 június 16. Jusztin napja van. Holnap Laura, Alida napja lesz.
Aki sunyi, az sunyi

Aki sunyi, az sunyi

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Érdekes ember ez a Gyurcsány Ferenc. Egyben szánalmas is.

Most, hogy a közvélemény-kutatási adatok alapján pályára lépett egy olyan jelölt, aki nagyon is oda tud pörkölni a Demokratikus Koalíciónak és két csenevész szövetségesének, az MSZP-nek és a most hirtelen Zöldeknek nevezett, lánykori nevén lényegében nulla támogatottságú Párbeszédnek, közösségi oldalán megjelentetett, sunyi írásában igyekszik bebizonyítani a támogatóinak, hogy ellenzéki oldalon egy, csak egy legény van talpon a vidéken. Ez nem más, mint a DK–MSZP–Zöldek-szövetség s annak vezetője, a mi jó Böszménk.

Nem meri kimondani, hogy vele szemben Magyar Péter és a Tisza Párt áll, nehogy ezzel is reklámot csináljon neki.

Sokáig szerette volna a baloldali nyilvánosság – nyilván Gyurcsány befolyásolása alapján – úgy beállítani a dolgot, mintha Magyar Péter a Fideszre, személy szerint Orbán Viktorra jelentene veszélyt. Ezt Gyurcsány így részletezi: „Az elmúlt hónapokban a Fidesz minden bizonnyal elveszített több százezer szavazót, valószínűleg hosszú évek óta a legtöbbet. Érdemi változás ez, de nem érinti a kormányoldal támogatói hátterének szerkezetét.” A „minden bizonnyal” megjelölés azt jelentheti, hogy Gyurcsánynak fogalma sincs, mennyit vesztett el a Fidesz, de ez a „minden bizonnyal több százezer” szavazó emlegetése azért jön jól neki, mert elbizonytalaníthat kételkedésre hajlamos kormánypártiakat. Szerinte.

Szerintem meg nem, mert az lehet, hogy néhány ember lemorzsolódik, de korántsem olyan mértékben, hogy az mennyiségin kívül minőségi változást is jelenthetne. Erre bizonyság a jobbára balos közvélemény-kutatók mérése, amelyekben a Fidesz mindenkinél masszívan vezet.

Gyurcsány viszont a Mediánnál 15 százalékkal elmaradt Magyar Pétertől. Amely, ha semmi mást nem nézünk, csak ezt az adatpárt, akkor mérhetetlenül szégyenteljes Gyurcsány számára. Aki olyan büszke arra, hogy hosszú évek következetes munkájával felépítették a DK-t, az ellenzék vezető erejét, s akkor, hipp-hopp, jön egy fickó, aki néhány hét alatt – ha nem is megmattolja –, de komoly fejtörést jelent kiugró ellenzéki szereplésével Gyurcsánynak.

Úgy beszorította a sarokba, hogy a nagyképű melldöngetésével kénytelen alább hagyni.

A közvélemény-kutatások ugyanis egyértelműen bebizonyították, hogy Magyar Péter nem a jobboldalra, hanem a baloldalra veszélyes. Gyurcsányra, és a mögötte álló pártokra. És ez nem azért van, mert rosszul mérnek a közvélemény-kutatók. Sokkal inkább azért, mert Ferenc szavazói Magyar Péter fellépésével elbizonytalanodtak a bizalmi tőkével amúgy is gyengén eleresztett Gyurcsányban. Ők ellenzéki politikát akarnak, de nem bíznak abban, hogy Gyurcsánnyal ez lehetséges lenne, látva az eddig, választásról választásra halmozott kudarcokat. Ezért fordulnak rokonszenvvel Magyar Péter felé. Változást akarnak, de nyilvánvaló számukra, hogy Gyurcsánnyal, Dobrevvel meg a momentumos lányokkal ez kivitelezhetetlen.

Ez nem is kérdés, hogy így van, mert mint Orbán Viktor rámutatott, a választásokat nem a bal- és jobboldali erők viadala dönti majd el, hanem az, hogy ki akar békét, és ki háborút. A magyar választóknak pedig 85 százaléka biztosan, de lehet, még ennél is nagyobb része békepárti, irtózik a háborútól. Gyurcsányék pedig masszívan kitartanak Brüsszel háborúpárti politikája mellett.

Bejegyzésében azt írja, hogy Magyar „Bevallottan ellenségnek tekinti a brüsszeli központú európai együttműködést. Érdektelennek gondolja a »fékek és ellensúlyok« jogállami rendszerét, feleslegesnek az arról szóló vitát. Osztja a kormány álláspontját Oroszország ukrajnai agressziójával kapcsolatban”.

Látható, hogy egy szót sem veszteget a békére, csak arról beszél, aki a háborút támogatja, Brüsszelről. Ezt ugyan nem mondja ki, de aki sunyi, az sunyi. Neki még az emberi élet se számít. Ő a saját, háborúpárti álláspontját így fogalmazza meg: „A választás most arról szól, hogy kik akarnak olyan Magyarországot, amelyet a mai kormány és a vele egyetértő szereplők kínálnak, és kik olyat, amelynek ügyét a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd jelentette együttműködés.”

Érzik az aljas, félrevezető szöveget? Semmi másról nem szól, mint arról, hogy aki eddig őt támogatta, az ezután rá szavazzon. Válassza a vérontást, ne Magyar Pétert, és még véletlenül se a békét.

Horváth K. József

A szerző újságíró

]]>www.magyarhirlap.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Sport (729) Gazdaság (711) Tv fotel (65) Kultúra (9) Történelem (18) Titkok és talányok (12) Egészség (50) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36) Nézőpont (1) Rejtőzködő magyarország (168) Irodalmi kávéház (537) Jobbegyenes (2813) Szépségápolás (15) Autómánia (61) Politika (1582) Tereb (146) Életmód (1) Mondom a magamét (7652) Mozi világ (440) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (36) Mozaik (83) Nagyvilág (1310) Belföld (11) Heti lámpás (319)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>