Ma 2024 július 13. Jenő napja van. Holnap Örs, Stella napja lesz.
A világ legszigorúbban őrzött luxusparadicsomából irányítja a világ folyását a brüsszeli elit + videó

A világ legszigorúbban őrzött luxusparadicsomából irányítja a világ folyását a brüsszeli elit + videó

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Figyelem! Az utcákról szinte lehetetlen belátni a kertekbe, a magas kerítések mögött sűrű növényzet biztosítja, hogy biztosan titokban maradjon, mi található és mi történik az udvaron.  - Megdöbbentő felvételek!

Tervuren az Európai Unió egyik leggazdagabb és egyben legszigorúbban őrzött települése. Itt laknak ugyanis az európai uniós intézmények legfontosabb személyei, akik luxusban élve befolyásolják az átlagember mindennapjait. Utánajártunk, milyen az élet a brüsszeli elit saját kis világában – írja a V4NA.

„A brüsszeli buborék szívóereje óriási. Ez egy mikrovilág”. Így]]> vélekedett nemrég]]> egy olasz gyakornok a Groene Amsterdammer holland lapnak. Egy korábbi tisztviselő pedig arról beszélt, hogy a brüsszeli buborékban élők minden mozzanata az EU légkörében zajlik, a gyermekeik pedig nagyon drága nemzetközi iskolába járnak, amit az Európai Bizottság fizet állandó szerződéssel.

Beszámolók alapján a legfontosabb emberek Tervurenben élnek, ami sokak szerint Európa egyik legdrágább és legjobban őrzött települése. A V4NA most utánajárt, hogy milyen az élet a kertvárosban, ahol egy tollat sem lehet leejteni anélkül, hogy ne tudnának róla a helyiek és a hatóság.

Tervuren az Európai Unió brüsszeli intézményeitől mindössze 15 perces autóútra található. Amikor a V4NA stábja megérkezett a kisvárosba, luxusházak erdejében találta magát. Ha a Google térképén madártávlatból megnézzük a telkeket, látható, hogy medencék és sportályák is tartoznak a kastélyokat idéző házakhoz. A kertészeknek szinte egész évben munkát adnak az akár 2500 négyzetméteres alapterületű telkek. A házak azonban errefelé nem az átlagos európai adófizetők pénztárcájának lettek kitalálva, hiszen másfél-két millió eurót is elkérnek egy-egy ilyen villáért. A 23 ezres lélekszámú kisvárosban több iskola is található, ahol túlnyomó többségében a brüsszeli buborékban élő elit gyermekei tanulnak.

Nevezetességből sincs hiány a brüsszeli buborék kertvárosában, bár akad olyan, ami elsősorban a botrányairól lett híres. Tervurenben található például a Közép-Afrika Királyi Múzeum, ahol a kiállítások középpontjában Kongó, az egykori belga gyarmat áll. Nemrég hosszabb időre bezárták, mert egy nagyobb felújításon esett át. A ]]>múzeum igazgatója szerint]]> a renoválással az intézmény rasszista és gyarmatosító imázsát akarták lerázni. Egészen addig, amíg a mai Kongói Demokratikus Köztársaság 1960-ban el nem nyerte függetlenségét, Belgium igyekezett gumit és más nyersanyagokat kitermelni az országból, aminek ijesztő emberi áldozatai voltak, milliók haltak éhen és haltak meg betegségekben.

A múzeum azonban a több mint hetvenmillió dolláros befektetés ellenére sem tudta lerázni magáról a rasszista renomét. Most ugyanis egy külön termet tartanak fenn rasszista szobroknak, amelyek az afrikaiakat vademberként ábrázolják. A 19. századtól kezdve Tervuren a királyi család egyik legkedveltebb szabadidős kisvárosa lett, három brabanti herceg is itt van eltemetve a templomban. Nem csoda tehát, hogy Európa vezetői is itt érzik otthonosan magukat.

Tervurenben található a kontinens egyik legjómódúbb golfklubja, a Royal Golf Club, ahol csak szigorúan válogatott személyek lehetnek tagok. A komplexumban szinte követhetetlen szabályrendszer él, a meghatározott ruhát kizárólag a meghatározott módon lehet viselni, a klub területén pedig vannak olyan helyek, ahol telefon egyáltalán nem lehet a tagoknál. Nem kizárt, hogy ezek azok a helyek, ahol a legtitkosabb szövetségeket kötik. A klub tiszteletbeli elnöke egyébként II. Albert belga király.

Amennyire a nyitott határoknak és a befogadásnak adnak hangot a brüsszeli bürokraták, annyira igyekeznek védeni és kizárni a nem helyieket.

Az utcákról szinte lehetetlen belátni a kertekbe, a magas kerítések mögött sűrű növényzet biztosítja, hogy biztosan titokban maradjon, mi található és mi történik az udvaron. A telkek számos pontját biztonsági kamerával figyelik, így a járókelők még tüsszenteni sem tudnak anélkül, hogy azt ne vennék videóra.

Hogy mennyire szigorúan védik a környéket, jól mutatja az is, hogy a stáb alig pár perce tartózkodott Tervurenben, két rendőr érkezett ki a V4NA kollégáihoz, elvették a telefonjaikat és kitörölték a korábban készített fényképeket. A rendőrök jogsértő módon az autót is kipakolták, emellett az operatőr kamerájának memóriakártyáját is elvették, mondván, hogy tilos forgatni ezen a környéken.

Csakhogy ez nyilvánvalóan hazugság, hiszen a Google térképén is gond nélkül végig lehet sétálni a városon, igaz, néhány ingatlant a tulajdonosok kérése kitakart a cég.

A korántsem zökkenőmentes forgatás után a V4NA stábja megpróbálta kideríteni, hogy pontosan kik laknak ezen a környéken, és hogy miért akarhatják távol tartani az embereket.

Borítókép: Részlet a V4NA videójából (Forrás: YouTube)

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Autómánia (61) Nagyvilág (1310) Életmód (1) Történelem (18) Kultúra (9) Flag gondolja (36) Mozaik (83) Tv fotel (65) Mozi világ (440) Jobbegyenes (2823) Sport (729) Mondom a magamét (7708) Nézőpont (1) Belföld (11) Irodalmi kávéház (537) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (146) Gasztronómia (539) Gazdaság (713) Vetítő (30) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Egészség (50) Politika (1582) Heti lámpás (322)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>