Ma 2022 január 28. Károly, Karola napja van. Holnap Adél napja lesz.
A polgármester-jelölt, akire még saját maga sem szavazott

A polgármester-jelölt, akire még saját maga sem szavazott

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Adott egy választópolgár, aki –ugyebár- választható is.

Úgy gondolja, hogy egy magyarországi kistelepülésen elindul a polgármester-választáson 2016-ban egy párt, jelesül a Magyar Munkáspárt színeiben. (Eleve vesztes szituáció egy faluban bármilyen párt színeiben indulni, hiszen a kistelepüléseken mindig függetlenek nyernek, aki bevallottan „pártpolitizál”, egyből bukik.)

Emberünk végül a helyi választásokon egyetlen darab szavazatot sem kapott. Hangsúlyoznám: senki, azaz SENKI nem szavazott rá.

Innentől két dolog lehetséges.

Először is: még a saját családja, baráti köre sem rá szavazott, ami elég ciki, vagy el sem mentek szavazni, ami szintén elég ciki.

Másodszor: a faluban egyedül él, és nem hogy családja, de barátai, ismerősei sincsenek. Akkor miért gondolta úgy, hogy bármi esélye lehet a polgármesteri szék elnyerésére?

Az első verziót most hagyjuk, kérdezze meg ő a családi és baráti körét, hogy hol voltak, illetve kire szavaztak a választás napján.

A második verzióból kiindulva, csak egy célja lehetett: egyszer az életben kinyomtatva látni a saját nevét (egy szavazólapon). De akkor is felmerül pár kérdés: például, hogy - mivel a szavazás titkos - ő maga sem ment el választani? Vagy ha igen, másik jelöltre szavazott? Magában sem bízott? Hogyan akart így polgármester lenni?

De az is lehet, hogy meg sem nézte a saját kinyomtatott nevét a szavazólapon? Akkor mi értelme volt ennek az egésznek? Megfejthetetlen.

Én most őt leleplezem, legalább az interneten maradjon fenn a neve. Jöjjön tehát a „Polgármester akartam lenni, de magamban sem bíztam” – díj nyertese: Fléger István Tamás, a Vas megyei Söpte lakosa.

(A településen volt egy érvénytelen szavazat – a szerk.)

Eleméry T. Olivér

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (140) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1464) Egészség (50) Politika (1579) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (664) Vetítő (30) Autómánia (61) Életmód (1) Rejtőzködő magyarország (168) Irodalmi kávéház (509) Heti lámpás (256) Történelem (14) Emberi kapcsolatok (36) Belföld (6) Szépségápolás (15) Mondom a magamét (5847) Jobbegyenes (2206) Kultúra (6) Sport (729) Mozaik (83) Mozi világ (440) Tv fotel (65) Flag gondolja (33)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>