Ma 2024 július 15. Henrik, Roland napja van. Holnap Valter napja lesz.
A panelgyűjtő

A panelgyűjtő

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Íme Jakab Péter igazi arca! Most végre lebukott!

 

Bár Jakab Péter mély érzelmeket táplál a panellakások iránt, imád ilyenekben fotózkodni, most mégis gondja támadt velük. Kiderült ugyanis, hogy a talpig mélyszegény Jakab család gyűjti a budai paneleket. Ez a szenvedélyük. Van, aki szalvétákat gyűjt – ők paneleket. Továbbá annak is híre kélt, hogy a Jobbik-elnök egy panelbérlési trükkel megrövidíthette az Országgyűlés Hivatalát. Jakabosan szólva: lopott.

De mi is történt pontosan?

A Jobbik két elnökségi tagja dokumentumokat juttatott el a Borshoz, amelyekből kiviláglik: a pártelnök kettős életét él. A parlamentben és a Facebookon Jakab Péter a nép egyszerű gyermeke, melósok védőszentje, munkások gyámolítója, aki párizsival tunkolja a paprikás krumplit. Proletárok közt egy sudribunkó.

A másik, nyilvánosságtól elzárt életében viszont évi hárommillió forintért panellakást béreltet magának az Országgyűlés Hivatalával a főváros XI. kerületében, mintha ebben élne, alkotna. Pedig a fenéket él és alkot itt, van neki szebb és jobb kicsit arrébb. A Fraknó utcai társasház gondnoka és a szomszédok a lapnak fölfedték: Jakab Péter sosem lakott az ingatlanban, a környéken sem látták. Ám a közpénzből bérelt kamulakást kiadja bérbe, nyilván ugyanennyiért, évi három millióért (vagy többért). A kétszeres bérlési manőverrel akár hatmillió forint csordogálhat a családi trezorba úgy, hogy Péterünknek egy piros aranyas kiflit sem kellett megkennie érte.

Tud élni a Péter! Más kérdés, hogy ha a lakásmutyi miatt később a bíróság elmarasztalná, akár két év börtönt kaphat…

De van itt más is. Tegnapi hír, szintén a Borsban: sorra vásárolja az ingatlanokat a Jakab família Kelenföldön, az Etele Pláza közelében. Először Jakab nővére és férje vágtak ingatlanbizniszbe: a Fehérvári úton vettek maguknak hajlékot. Majd a Bocskai úton vásároltak rezidenciát; utóbbi a Jakab nővér anyósának nevére került. Pár hónapja az Etele úton is lecsaptak egy lakásra, amit tavaly decemberben Jakab testvérének a férjére írattak. A két jobbikos informátor állítja: szándékosan nem Jakab nevére jegyezték be a lakásokat, inkább „családi strómanokéra”. Mellesleg a Jobbik elnöke ugyanebben az Etele úti házban béreltetett magának korábban lakást az Országgyűlés Hivatalával – a cechet akkor is az adófizetők állták, naná. Közben a miskolci családi házát is felújíttatta Jakab, becslések szerint tízmillió forintért. Úgy, hogy eközben parlamenti randalírozásáért is csaknem ugyanekkora büntetést kellett kicsengetnie.

Szóval kamerán kívül így éldegél, gyarapodik a Jakab család. Négy-öt kégliben meghúzzák magukat. Valahogy kijönnek hó végéig Péter alig pár milliós gázsijából, költségtérítéseiből. Meg aztán pártelnök úr a csokot is kérvényezte Orbánéktól. Iszonyat ez a diktatúra…

Kamerák előtt viszont minden más. Olyankor levedli lakásgyűjtő, bérlakástrükköző szenvedélyét a Péter, és a népért aggódik tűzön-vízen át. A mélyszegényekért, a fedélnélküliekért, az éhezőkért, akiknek egy penészes parizerre sem futja. A szó, amit keres a tisztelt Olvasó: hitelesség.

Pedig milyen nagy műgonddal építgette a paneles, műmelós imidzsét. Hajjaj. Ott, a panelban készültek a legsikerültebb szelfijei a párizsival meg a Piros Arannyal. Ötvenes IQ alatt döglöttek érte a népek. Az előszobai fogason szellőztette legendás bőrdzsekijét, s a tükör előtt gyakorolta be fenyegető kézmozdulatait. Még műparasztos tájszólást is kifejlesztett. (Javaslom: vidéki kocsmákban ne használja, még baja eshet.) Majd jött a traktoros affér: életében először találkozott egy igazi melóssal, akinek leüvöltötte a fejét. Aztán pár hete váratlanul kiírták őt a Gyurcsány-show-ból. Most meg ez a panelbalhé. Mi jöhet még?

Borítókép: Jakab Péter az Országgyűlésben. (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Pilhál Tamás -]]> www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Jobbegyenes (2824) Tv fotel (65) Kultúra (9) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Egészség (50) Tereb (146) Sport (729) Heti lámpás (322) Flag gondolja (36) Mozi világ (440) Nagyvilág (1310) Vetítő (30) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (7712) Nézőpont (1) Mozaik (83) Gazdaság (713) Történelem (18) Irodalmi kávéház (537) Rejtőzködő magyarország (168) Gasztronómia (539) Életmód (1) Belföld (11) Politika (1582) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>