Ma 2021 május 10. Ármin, Pálma napja van. Holnap Ferenc napja lesz.
A legendás Twisted Sister énekese cenzúrának tartja a „cancel culture-t”

A legendás Twisted Sister énekese cenzúrának tartja a „cancel culture-t”

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ez cenzúra...

Dee Snider írt nem egyet a a nyolcvanas évek legnagyobb rock-slágerei közül, most azonban az új lemezén dolgozva úgy érzi már nincs akkor szabadsága az alkotásban.

Az amerikai énekest nem rég egy a Newsnation-nek adott rádió ]]>interjúja]]> végén kérdezték arról, hogy mit gondol a cancel culture-ről (eltörlési kultúra).

Ez cenzúra, de mostanra a cenzúra jellege nagyon átalakult

– mondta a kérdésre felelve.

Ezek után felidézett egy esetet 1985-ből, amikor még a szülők akarták cenzúrázni a rock dalokat és ennek kapcsán tanúskodnia. Erre azt mondta, hogy akkor még a Republikánusok és a Demokraták összefogtak, hogy a rock and roll-t pórázon tartsák.

Mára azonban úgy veszi észre Snider, hogy a cenzúra a kezd inkább baloldali jellegű lenni.

Itt vagyunk ebben a PC világban, ahol folyton figyelnünk kell arra, hogy mit mondunk és arra hogy ez kit fog megbántani. Ez egy elég furcsa dolog

– mondta.

Kitért arra is, hogy már magán is észrevette, hogy már a számok írása közben saját maga cenzúrázza, amit ír.

Amikor a Leave a scar című júliusban megjelenő album szövegein dolgoztam, többször azon kaptam magam, hogy elkezdem megkérdőjelezni azokat a metaforákat, amiket használtam – mondta, majd hozzátette, hogy lehetne egyáltalán metaforák nélkül dolgozni? Most pedig folyton azon járt az agyam, hogy vajon leírhatom ezt, vagy leírhatom azt.

Schüller Márton Imre

]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (171) Irodalmi kávéház (505) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (657) Történelem (14) Tereb (140) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Kultúra (6) Politika (1578) Flag gondolja (33) Jobbegyenes (2021) Sport (729) Belföld (6) Nagyvilág (1454) Heti lámpás (254) Emberi kapcsolatok (36) Mondom a magamét (5285) Autómánia (61) Mozaik (83) Vetítő (37)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>