Ma 2024 február 29. Anonymus napja van. Holnap Albin napja lesz.
A Facebook libsi cenzorai a zsebnácikat védik

A Facebook libsi cenzorai a zsebnácikat védik

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Megadja elemében van!

Most már biztos, hogy a Facebook is beszállt a kampányba. És még nincs is itt a hajrá, szóval lesz ez még rosszabb is.

A 888 kérdést intézett a salamonozáson rötyögő, „választott népen" gúnyolódó J. Péterhez (így a tuti!), hogy ]]>részt kíván-e venni a Maccabi Európa Játékokon]]>. Ha már hirtelen fontossá vált számára a származása. (Auschwitz helyes leírását majd később kívánja megtanulni, ne rohanjunk a néppártosodással.)

Született egy rövid válasz, ám ezt a Facebook cenzorai rekordgyorsasággal lekapták. Akik ismerik a Facebook cenzúrájának működését, azok tudják, hogy a „két láb jó, négy láb rossz" elvén működik: a feketelistán lévők (tehát a konzervatívok, jobboldaliak) le se írhatnak olyan szavakat, hogy „zsidó", „náci", „gender", ugyanis kontextustól függetlenül kapják a tiltást. Ha ez nem működik, akkor profilképért vagy bármi másért is jöhet. Mindeközben persze szemrebbenés nélkül belemondja Cukorhegyi a kamerába és a szenátorok arcába, hogy a Facebook semleges platform. Muhaha.

Csakhogy ebben a bejegyzésben még ezek a „tiltott" szavak sem találhatóak meg. Csak jelezni szerettem volna az érzékenységét hirtelen felismerő jobbikos főripacsnak, hogy a Maccabi Játékokon lehet a magyaroknak szurkolni – a néppártosodás rögös és bökkenőkkel tarkított útján addig a felismerésig láthatóan még nem jutottak el, hogy a magyar zsidók például magyarok.

Így hát jött az instant tiltás, indoklás: mert csak. És sajnos nem tudunk másra gondolni, mint arra, hogy a Facebook vérlibsi cenzorcsapata is elkezdte kampányidőszakát, és jól láthatóan az antiszemita és rasszista botrányokkal súlyosan terhelt Jobbik oldalán kívánnak beszállni. Legalább illeszkedik abba a politikába, amit a Facebook folytat: iszlamista elmebetegek egész sokáig ellehetnek a platformon, míg Tommy Robinsonnak minden nyomát el kell tüntetni.

A Facebook azt a folyamatot támogatja, hogy egy virtigli kisnyilas alakulat kérdezzen fel – bárkit is – antiszemitizmus és rasszizmus kérdésében. Azért nehogy már a lekvár tegye el a nagymamát! Mi lesz a következő lépés? Adolf Hitler-emléknap az etnikai és vallásközi párbeszédért? Mugabe-múzeum az emberi jogokért? Robespierre-érdemrend a szabadságért? Pol Pot-emlékmű az értelmiségről? Mao forradalmi díj a hatékony munkáért?

Minden totalitárius kísérlet előbb-utóbb eljut az abszurdig. A Facebooknak ez viszonylag hamar sikerült. A szerencse az, hogy az emberek többsége azért – még ha tényleg minden információt ki is akarnak szorítani belőlük – társalog másokkal a való életben. A Facebook virtuális világa teljesen eltorzítja a valóságot. Abban a 72 gender normális, a Jobbik pedig demokrata plüsscicák gyülekezete.

A létező valóságban pedig mindenki nagyon jól tudja, hogy kiknek a gyülekezete a Jobbik. És egyre inkább azt is, mi a célja a Facebooknak.

Megadja Gábor - ]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Sport (729) Mondom a magamét (7429) Politika (1582) Alámerült atlantiszom (142) Belföld (10) Rejtőzködő magyarország (168) Titkok és talányok (12) Egészség (50) Nagyvilág (1309) Vetítő (30) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (2764) Tv fotel (65) Tereb (146) Irodalmi kávéház (535) Kultúra (6) Mozi világ (440) Gazdaság (699) Heti lámpás (306) Életmód (1) Szépségápolás (15) Flag gondolja (36) Mozaik (83) Történelem (17) Nézőpont (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>