Ma 2024 április 13. Ida napja van. Holnap Tibor napja lesz.
A Botka-korszak véget ért

A Botka-korszak véget ért

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Végre!

Kedden a Gyulai Járásbíróságon felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Botka bizalmi embereit az ingyenes szegedi parkolóbérletek ügyében indult perben. Dr. Szabó Bálint szegedi jogászt, a Mindenki Szegedért Mozgalom alapítóját kérdeztük az események kapcsán.

HJGY: ]]>Felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta]]> a vádlottakat az ingyenes szegedi parkolóbérletek ügyében indult perben kedden a Gyulai Járásbíróság. Az ítélet nem jogerős. Az elítéltek között vannak Botka László bizalmi emberei: Mózes Ervin főjegyző, Solymos László alpolgármester és Kalmár Gábor. Jogászként mi a reakciód a történtekre, valamint hogyan kommentálja az ítéletet a Mindenki Szegedért Mozgalom?

Szabó Bálint: Az ügyben feljelentőként eljárva üdvözlöm, hogy győzött az igazság. A Botka László által működtetett korrupt rendszer lebukott, a független Gyulai Járásbíróság – jogilag nagyon helyesen megítélve a bűncselekményt – elmarasztalta a jelenlegi szegedi városvezetést. A Mindenki Szegedért Mozgalom egyetért azzal, hogy akik városunkban közpénzeket tüntetnek el, és ezzel megkárosítják Szegedet és a szegedieket, azok kapjanak börtönbüntetést.

HJGY: Mit várhatunk Botka Lászlótól? A helyi Fidesz az elítélt "városatyák" azonnali lemondatására szólította föl a polgármestert. Kicsi az esélye, hogy Botka lecseréli bizalmi embereit. Egyáltalán maradtak még Botkának szövetségesei Szegeden?

Szabó Bálint:

Botka Lászlótól semmi jóra nem számíthatunk."

A jelenlegi polgármester ebben az ügyben sem a jogi, sem a politikai felelősséget nem vállalta; saját magát mentve most is közvetlen munkatársaira tolta a felelősséget. Így fordulhatott elő az, hogy az általa összehívott és vezetett úgynevezett vezetői értekezleteken született döntések miatt helyette a közvetlen munkatársait ítélték el. Ennek ellenére most látszólag és átmenetileg ki fog tartani a végsőkig, de ahogy csillapodni látja a kedélyeket, félreteszi az embereit.

HJGY: Botka szerint koncepciós perről van szó. Ezt hogy kommentálnád?

Szabó Bálint: Mindenki magából indul ki, hiszen láthatóan Szegeden így működnek a dolgok; a VIP-parkolóbérletek ügye is pontosan rávilágított erre. A vádlottak és a polgármester tanúvallomásából tudjuk, hogy konkrétan azért osztogattak ingyenes juttatásokat főrendőröknek, bíráknak, hogy olajozottabban működjenek a dolgok. Ez természetesen további bűncselekmények gyanúját is felveti…

A teljes interjút a]]> 888.hu oldalán]]> olvashatják el!

]]>www.888.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (36) Történelem (18) Nagyvilág (1310) Mozaik (83) Nézőpont (1) Mozi világ (440) Belföld (10) Autómánia (61) Egészség (50) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Gazdaság (704) Kultúra (7) Jobbegyenes (2786) Vetítő (30) Tv fotel (65) Gasztronómia (539) Heti lámpás (312) Mondom a magamét (7536) Politika (1582) Életmód (1) Sport (729) Titkok és talányok (12) Tereb (146) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (537)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>