Ma 2019 november 21. Olivér napja van. Holnap Cecília napja lesz.
7eb41abdcda528dbebf6c88e6af52d48.jpg

Hun a Római császári trónon

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

A történelemkönyvekben azt olvasni, hogy Attila hun király halála után, a Hun birodalom összeomlott, és a hunok eltűntek, beolvadtak más népekbe.

Józan ésszel el lehet azt képzelni, hogy egy Kárpát-medencétől az Aral-tóig terjedő egységes nemzet fiai egyszerűen csak felszívódnak? Lehetetlenség. 

Tovább virultak az eredeti élethelyükön, a Hun birodalom  ny-i határa azonban már Erdélynél húzódott. A Kárpát-medencében megalakult a gepidák országa. Attila fia, Dengizik lett a hunok főkirálya. A legkisebb fiú, Irnik(=Csaba), kis-Szkítiába ment, a Duna torkolatához. Attila hun király titkárát Oresztész-nek hívták. Oresztész fia, Romolusz, az utolsó Róma-i császár volt!
Orestész, római származású volt, Pannóniában született, az apjával együtt álltak be a hunok szolgálatába. A Dráva mellől való volt, apja neve Tatullus. Mikor a hunok elfoglalták Pannóniát, ők, mint római család,
itt maradtak az egykori provinciában, Pannóniában. Sok nyelven beszélt Oresztész, ezért 446-tól a hun diplomáciai kapcsolatokért volt felelős, Bizánc felé. Oresztész testvérét Csát-nak hívták.

Oresztész, Attila halála után, nagy vagyonával Itáliába ment, és Juliusz Neposz császár szolgálatába állt. A császár, Kr.u.475-ben, Gallia vidékére küldte, mint hadügyi minisztert, hogy a gótok lázadását leverje. Oresztész
azonban, útban Gallia felé, meggondolta magát, és visszafordulva, inkább Neposz császárt üldözte el.

Oresztész, a császári trónt, a saját fiának, Romolusz Augusztulusz-nak adta. Romolusz, a szintén hun Egyek=Edikon-t hívja segítségül, a gótok ellen. Egyek, Attila hun király testőrparancsnoka, egyben az unokatestvére volt. Egyek fiai, Odoaker és Hunulfus.

Odoaker, Gallia kormányzója lett, és Romolusz utódja, a császári trónon! Odoaker öccse, Hunulfus, Attila legkisebb fiával, Irnik(vagy Csaba)-val harcolt Illyria-ban. Szent Szeverin, jó barátságban volt  Egyek fiaival, már ifjú korában megjövendölte Odoakernek, hogy császár válik belőle. Odoakert, Teoderik gót király ölte meg.

A hunok, a Bizánci udvarra is hatással voltak, a Kr.u.V.század-ban a Bizánci divat a hun viselet volt, ködmön, mente, szalaggal díszített befonott haj, a k-i=Bizánc-i császár katonái, mind így jártak. A Kr.u.460-as évek körül, a Volga-folyónál, már avarként említik a történelmi források azt a hun származású népet, akik majd a 600-as években, újra elfoglalják a Kárpát-medencét.

A hunok tehát, ellentétben a történelemkönyvekben olvashatókkal, Attila király halála után, nem semmisültek meg, vagy szóródtak szét, ellenkezőleg, befolyásukat olyannyira megtartották, hogy még a ny-római birodalom császári trónusát is megszerezték!

Pap Nóra
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

Hozzászólások

Flag
2016-01-28 13:26
j
2019-09-18 15:11
Hello there! Quick question that's totally off topic. Do you <br> <br> know how to make your site mobile friendly? My website looks weird when viewing from my iphone4.<br> <br> I'm trying to find a template or plugin that might be able to <br> <br> fix this problem. If you have any recommendations, please share.<br> <br> Appreciate it!<br> <br> <br> <br> My web site :: <a href="https://grating.vn/ma-kem-nhung-nong-html.html">mạ kẽm</a>
canadianpharmacies
2019-11-17 06:24
Hey There. I found your blog using msn. This is a really well written article.<br> <br> <br> <br> I will make sure to bookmark it and return to read more of your useful information. Thanks for the post.<br> <br> <br> <br> I'll definitely comeback.<br> <br> <br> <br> My web blog; <a href="http://dreammates.infinituspie.com/forums/users/earthamcclary22/">online medicine tablets shopping</a>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Heti lámpás (218) Nagyvilág (1440) Életmód (1) Mozaik (42) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (4) Tereb (138) Politika (1571) Jobbegyenes (1635) Flag gondolja (33) Belföld (5) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Egészség (50) Irodalmi kávéház (473) Autómánia (61) Gazdaság (632) Mozi világ (440) Gasztronómia (539) Történelem (13) Vetítő (37) Rejtőzködő magyarország (171) Sport (729) Mondom a magamét (4096)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>