Ma 2024 április 30. Katalin, Kitti napja van. Holnap Fülöp, Jakab napja lesz.
Elhunyt a szívbeteg Csire Zsuzsi, aki élete utolsó hónapjaiban álmai szerint élt

Elhunyt a szívbeteg Csire Zsuzsi, aki élete utolsó hónapjaiban álmai szerint élt

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A fiatal lány tavaly nyáron tudta meg, hogy már nincs sok ideje.

– Bejött hozzám, megölelt, alacsony pulzusra és hasfájásra panaszkodott. Láttam, hogy imbolyog. Leült a székre, majd hirtelen előre zuhant. Nem vett levegőt. Hívtam a mentőket. Elkezdtem az újraélesztést, majd perceken belül megérkezett a segítség – ]]>idézte fel]]> Csire Zsuzsi édesanyja. Tóthmartinez Beatrix arról is beszélt, lánya életéért az orvosok öt órán át küzdöttek, de Zsuzsi szíve végül feladta. – Az utóbbi időben többször volt rosszul, mégis az utolsó percig küzdött, nem adta fel sohasem – írta közösségi oldalán.

Mint arról a Magyar Nemzet is ]]>beszámolt]]>, a debreceni Csire Zsuzsi egészségesen született, ám tízéves korában súlyos, vírusos eredetű szívizomgyulladást kapott. Egyetlen esélye a szívtranszplantáció maradt: előbb 2013-ban esett át a szívműtéten, a szervezete azonban ellenanyagokat termelt az új szív ellen, ezért 2021-ben ismét életmentő beavatkozásra volt szükség. Az immunrendszere viszont most sem fogadta be a szervet, akut kilökődési reakciók jelentkeztek. Orvosai ekkor mondták el Zsuzsinak, szíve talán csak néhány hónapig, jobb esetben pár évig fog dobogni. A lány elhatározta, amíg a szíve dobog, addig igyekszik minél több élményt megélni.

A fiatal lány éppen ezért egy bakancslistát készített, amelynek megvalósításában az egész ország segített neki: kipróbálhatta a vívást, de járt a fővárosban színházban, és néhány kávézót is felavatott, de készültek róla profi fotók is. A fiatal lány akkor úgy nyilatkozott: 

– Akik nem ismernek, nem tudják, de én a legkisebb dolgoknak is iszonyatosan tudok örülni. Anyának is mondtam, hogy nem feltétlenül a felajánlások esnek jól, hanem az, hogy annyi szeretet árad felém, amit én eddig sosem éreztem. Mikor megtudtuk, hogy baj van, akkor bezárkóztam, nagyon egyedül voltam a betegségemmel. Most, hogy rengetegen felkaroltak, ez erőt ad – árulta el, majd hozzátette: valaki azt írta, inkább nekem adja a szívét, csak hogy én élhessek.

Régen az volt a kívánságom, hogyha én egyszer innen eltávozok, akkor a hajamat, a szerveimet, amik épek, azokat adják oda más embereknek. Hadd segíthessek én is a magam módján, éljenek mások, ha én már nem élhetek. Ez a kívánságom nem teljesülhet a gyógyszerek miatt

A beteg lány listáján a hétköznapi vágyak, mint a sátrazás, a korcsolyázás vagy a kutyasétáltatás mellett a nagyobb álmok is helyet kaptak: szerette volna látni a tengert, Párizst és Görögország legszebb helyeit is, ám ezekre már nem jutott ideje.

Egy ország búcsúzik Csire Zsuzsitól

A lány halálhíre mindenkit megrendített, a családja és barátai mellett számos előadóművész, szervezet, civil szervezet búcsúzott tőle, így többek között a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a ]]>Magyar Református Szeretetszolgálat Kutató- és Mentőcsoport]]>ja is. – Zsuzsi nem csupán csapatunk tagja volt, hanem a legkeményebb, legbátrabb önkéntes tűzoltónk, aki sosem ismerte a félelmet – írták közösségi oldalukon.

Borítókép: Csire Zsuzsi (Forrás: Facebook)

Tar Hajnalka - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Vetítő (30) Jobbegyenes (2794) Sport (729) Tereb (146) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Politika (1582) Nézőpont (1) Rejtőzködő magyarország (168) Életmód (1) Mondom a magamét (7568) Flag gondolja (36) Gazdaság (706) Egészség (50) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1310) Mozaik (83) Kultúra (7) Belföld (11) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Irodalmi kávéház (537) Autómánia (61) Heti lámpás (312) Történelem (18)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>