Ma 2021 május 13. Szervác, Imola napja van. Holnap Bonifác napja lesz.
 Brüsszel két nagy mumusa segít Olaszországnak

Brüsszel két nagy mumusa segít Olaszországnak

Flag

Szöveg méret

1
Átlag: 1 (1 szavazat)
Látják? Itt bújt meg a szimbólum.

Ha itt van önök között „Az Ember, Akinek Abszolúte Semmi Érzéke a Szimbolizmushoz”, kérjük, ő ne olvassa tovább. A többieknek javallott.

Szóval, itt van egy hír, a szimbólumok világából, sőt, egyenesen a szimbólumok világának kellős közepéből. Így szól: „Kína után Oroszország és Kuba is orvosokat küld Olaszországba”.

Megtudhatjuk ebből a hírből, hogy – miután „másfél hete Kína is járványügyi szakértőket és egészségügyi felszerelést küldött Olaszországba”–, most Oroszországon a sor. „Oroszország katonaorvosokat, fertőtlenítő-járműveket és orvosi műszereket küld Olaszországba, hogy segítse az új típusú koronavírus okozta járvány elleni harcot”. (…) „A segítségnyújtásra Vlagyimir Putyin orosz államfő utasította a védelmi minisztert, miután előzőleg telefonon beszélt Giuseppe Conte olasz kormányfővel a járványhelyzetről.”

Látják? Itt bújt meg a szimbólum.

Mert Kína, s főképpen Oroszország a hydrocephalus Brüsszel legfőbb ellensége. Az oktrojált ellenségeink. Tilos velük jóban lenni, kereskedni, Moszkvát bojkottálni kell, és illendő naponta elegánsan szörnyülködni kicsit, hogy az EU nyálfolyatói által működtetett szalonokban kiérdemeld az elismerő vállveregetést. (Persze, ha a nyálfolyatásnak vége, és a teremszolgák leoltogatták a csillárokat, mindenki rohan Pekingbe meg Moszkvába, hogy sütögesse a maga pecsenyéjét.)

Nos, Brüsszel két nagy mumusa segít Olaszországnak.

S akkor ez még hagyján, de egyszer csak bejelentkezett a világ túlfeléről a kicsike, tényleg ortodox kommunista Kuba is, és „orvosokat küldött a koronavírus-járvány sújtotta Olaszországba – tudatta a kubai egészségügyi minisztérium a Twitteren helyi idő szerint szombaton. A közlemény szerint 52 fős, orvosokból és ápolókból álló csoport indult útnak a járvány gócpontjának számító észak-olaszországi Lombardiába, hogy segítsen megfékezni a koronavírus terjedését.”

Persze, a szimbólum ellenzői és tagadói majd azt fogják mondani, hogy Kubában nincs járvány, könnyű nekik segítséget nyújtani. De ez ostobaság. Hiszen Kubát is elérheti a járvány bármelyik pillanatban, másrészt Kuba szegény. Nagyon szegény. Viszont magasabb a születéskor várható élettartam, mint az összehasonlíthatatlanul gazdagabb Egyesült Államokban. (Na látják, ez a másik nagy szimbólum!)

Oroszország esetében pedig fel sem merülhet ez az „érv”, hiszen „Oroszországban egy nap leforgása alatt 53-mal nőtt a fertőzöttek száma, és összesen 306 esetről tudnak a hatóságok.” (Kínáról pedig ne is beszéljünk!)

Nos, mindezek figyelembevételével töprengjenek el a szimbólumon. És majd ne felejtsék el a járvány elmúltával, amikor Brüsszel nagy határozottsággal nekilát ismét a hetes cikkely szerinti eljárásoknak, és nagyon komoly arccal fogja ismét ellenőrizni uborkáink görbületének dőlésszögét. Ne felejtsék el.

Addig pedig imádkozzunk az olaszokért és önmagunkért. És persze a brüsszeliekért is. És az olaszokkal együtt mondjunk köszönetet Kínának, Oroszországnak és Kubának.

Bayer Zsolt - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Flag gondolja (33) Titkok és talányok (12) Gazdaság (657) Politika (1578) Mondom a magamét (5292) Irodalmi kávéház (505) Egészség (50) Életmód (1) Jobbegyenes (2025) Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142) Mozaik (83) Szépségápolás (15) Belföld (6) Sport (729) Történelem (14) Mozi világ (440) Autómánia (61) Tereb (140) Heti lámpás (255) Vetítő (37) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (171) Nagyvilág (1454) Kultúra (6)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>