Ma 2021 szeptember 17. Zsófia napja van. Holnap Diána napja lesz.
Bayer Zsolt: Végezzenek gyorsan!

Bayer Zsolt: Végezzenek gyorsan!

Flag

Szöveg méret

1
Átlag: 1 (1 szavazat)

…és soha nem is számítottunk. Eddig is tudtuk ezt, vagy inkább csak éreztük, de most már van róla papírunk. Az „európai újraegyesítés” idejéből (újraegyesítés – ugyan…) brutális iratok kerültek elő: Thatcher és Mitterrand gondolatai.

Kiderült, mivel győzködték Gorbacsovot, hogy az – úgymond –, tartsa fenn az európai status quót, vagyis a megosztottságot. Tartsa fenn, mert – úgymond –, ez a Nyugat érdeke.

Mert nem szabad megengedni, hogy Németország újra egyesüljön. Mert félő, hogy megváltoznak a határok. Félő, hogy majd támad egy új Bismarck vagy Hitler – Istenem, mennyire érthető így minden, például ez a véget nem érő, ostoba és heves nácizás…

Igen, érthető minden, utólag is. Trianon is így nyer új értelmet és magyarázatot. Mert a trianoni békediktátum ugyanilyen farizeus és aljas érdekek miatt született. Mert Anglia és Franciaország egyszerűen le akart számolni egyetlen európai riválisával, a Monarchiával. Mit számított embermilliók élete? Ugyan, semmit. Ahogyan ötvenhatban sem számított a magyarok élete és sorsa. Ahogyan 1939-ben sem számított semmit sem Lengyelország és a lengyelek sorsa, érdeke, élete.

A legárulkodóbbak a hazai sajtóban most meg sem jelent anyagok. Például, ahogyan Thatcher győzködi Gorbacsovot, hogy a Nyugat fenntartás nélkül támogatja a Szovjetunió érdekeit és biztonságát. És Gorbacsov nem érti, miről is beszél a „Vaslédi”. Vagy ahogyan Jacques Attali, Mitterrand tanácsadója kifejti, miszerint a német újraegyesítés a francia politikusok rémálma között szerepel, s ha az bekövetkezik, ő elrepül a Marsra. Vagy térjünk vissza Thatcherhöz, aki kifejti Gorbacsovnak: a német újraegyesítés nem angol és francia érdek, de a hivatalos kommunikáció eltérhet ettől. Pfuj! Micsoda undorító, aljas szavak! Hivatalosan támogatjuk az egyesítést, hiszen a közvélemény ellenében nem tehetünk mást, de közben győzködjük az oroszokat, hogy akadályozzák meg az egészet. Kéretik ennek fényében értékelni most Thatcher budapesti útját! Ahogy bevásárol a kommunista elvtársakkal a Nagycsarnokban, a szabadság bajnokaként tetszeleg, ünnepelteti önmagát. És mi ünnepeljük…De legalább most már tudjuk, méghozzá hivatalosan tudjuk: nem számítunk. Ami eddig csak homályos érzés volt, az immáron cáfolhatatlan bizonyosság. S azért jó ezt tudni, mert ennek fényében rajzolódik ki a Nyugat-imádók valódi igazsága.

Nincsen valódi igazságuk. Mert gúzsba kötve táncolunk, s a Nyugat (ó, te fényességes, álságos, hazug Nyugat!) nélkül tán semmire se mennénk – de mégiscsak azoknak van igazuk, akik figyelmeztetnek: ez a Nyugat ma és bármikor gondolkodás nélkül elárul mindannyiunkat. Hisz nincsenek érzelmei, csak érdekei. S időnként még az érdekeit sem képes felismerni, még középtávon sem. Mert hát a Nyugat végül is felettébb jól járt az egyesítéssel is, és a szovjet érdekszféra összezsugorodásával is. Szép, nagy piacot nyert mivelünk, és olcsó rabszolga munkaerőt. De akkor és ott, húsz évvel ezelőtt csak annyit láttak, hogy a status quót fenn kell tartani. Kelet-Közép-Európa nemzeteinek sorsa és tragédiája árán is. Mert nekik ez így jó, így kényelmes.

Jó tudni, hogy a mi sorsunk és életünk a Nyugat kényelmének van kiszolgáltatva. S felettébb elgondolkodtató ez a tudás… Miképpen felettébb szellemes annak az angol olvasónak a bejegyzése, aki így kommentálta a Times írását: Thatcher – „Iron Curtain Lady”. Vagyis: Thatcher – a vasfüggöny lédi.
Így van. S legalább tudjuk, mire számíthatunk.

Éppen arra és annyira, mint Palmerston angol külügyminisztertől, aki ennyit tudott mondani a szabadságharc idején, az orosz beavatkozást kommentálandó: „Végezzenek gyorsan!”

Köszönjük…

Bayer Zsolt, magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Mozi világ (440) Politika (1578) Mondom a magamét (5574) Belföld (6) Irodalmi kávéház (505) Rejtőzködő magyarország (168) Kultúra (6) Sport (729) Tereb (138) Szépségápolás (15) Gazdaság (662) Autómánia (61) Flag gondolja (33) Történelem (14) Emberi kapcsolatok (36) Titkok és talányok (12) Heti lámpás (255) Nagyvilág (1458) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (2113) Mozaik (83) Tv fotel (65) Vetítő (30) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>