Ma 2024 június 21. Alajos, Leila napja van. Holnap Paulina napja lesz.
04a2703eef8efa1d9bdbc3d4f6c99bf4.gif

Bayer Zsolt: Turul népe

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Tökéletes és zseniális. És minden-minden benne van. Mármint a képben, amelyen egy kommandós autóba ülteti a cigányok meggyilkolásával gyanúsítottak egyikét. 

 

 

A gyanúsított karján hatalmas sátánfej vigyorog.

A kommandós csuklóján pedig a székely rovásírásos felirat: Turul népe. A Turul népe legyőzi a sátánt. Igen. Ettől tökéletes az egész. A pillanat, amely örökkévalóság lesz egykoron.

 S a sátán most retteg. És sokféle a sátán.

Mennyi és mennyi alakban kísért, rombol, szít viszályt, ármánykodik, fertőz, gyilkol és pusztít. Sokféle a sátán, és akkor a legveszedelmesebb, legundorítóbb, amikor jónak, becsületesnek, tisztának maszkírozza magát.

Mi ezt a sátánt ismerjük a legjobban. Mi ezt a sátánt nem ismerjük fel leggyakrabban. Pedig itt van, itt jár közöttünk nap mint nap. S mert látta ő is a képet, melyen a Turul népe legyőzi őt – hát azonnal rávetette magát.

Beült a sátán az egyik őneki szentelt rádióstúdiójába, és jónak, becsületesnek, tisztának álcázva magát, haladéktalanul nekilátott rombolni, szítani, ármánykodni, fertőzni és pusztítani. Beült a sátán a rádióstú­dióba, és arról kezdett beszélni, hogy a kép, a pillanat, amelyből örökkévalóság lesz egykoron, mennyire rémisztő és veszélyes és árulkodó.

A székely rovásírás szúrt szemet a sátánnak, és persze még inkább a felirat: Turul népe.

Beült a sátán a stúdióba, és világgá ordította hazug és álságos és farizeus rettegését. És azt mondta, hogy a képen látszik, a képről ordít a veszedelem: a nácik már ott vannak a kommandósok között.

Ez a sátán főműve. Persze a sátán főműve és minden törekvése is sokféle, de mifelénk csak ez. Hogy a Turul népe legyen a nácik népe. Minden követ megmozgat ezért a sátán. Már vagy nyolcvan esztendeje. S most, hogy meglátta a képet, amelyen Turul népe elvezeti, legyőzi őt, hát felhördült.

S mert ő a sátán, hát kifordított mindent – megint.

Persze hogy megérezte, megértette ő is a pillanatot, s a pillanatban a szimbólumot – miképpen azt is felfogta nyomban, hogy ebből a pillanatból lesz örökkévalóság egykoron. Megértette, felfogta ő, hogy Turul népe győzni fog. Mert ezeregyszáz esztendeje küzd ellene mindenki, de hiá­ba. Megőrül a sátán attól, hogy a magyar szenvedéstörténet végül is az örökkévalóságban mégiscsak sikertörténet. Ezért nézi a sátán habzó szájjal a képet, s a kommandós karján a székely rovásírást: Turul népe.

S felvonyít kínjában: Nácik!

S a vonyítástól, a sátán farizeus panaszától megébrednek sok-sok évszázados álmaikból a fontos dolgok. Fontos dolgaink…

Megébred Énlaka öreg temploma, s benne a székely rovásírásos felirat: Egy az Isten.

Megébrednek a székely hősök, s mert látják, hogy van utód, s hogy mindennek ellenére van folytatás, hát dörmögnek kicsit, aztán csak elmosolyodnak, s álmodnak tovább.

A sátán meg nyafog, panaszkodik, kínlódik tovább. Hogy mi lesz itt, ha már a kommandós is Turul népe, ráadásul székely rovásírással az.Az.

Hála a Jóistennek.

Hála a Jóistennek, hogy nem sátánfej vihog a kommandós fiú csuklóján. Vagy valami egyéb, kozmopolita, idegen, ócska, hazug, embertelen, ostoba jel.

Hála a Jóistennek, hogy ez a magyar fiú rájött: akinek nincsen múltja, annak nincsen semmije sem.

Ugyanis éppen ez a sátán legnagyobb találmánya. Hogy a múltat majd végképp eltöröljük.

A sátán legnagyobb találmánya, hogy nincsen semmi, csak a pillanat.

S hogy carpe diem…

S mindig azt hiszi a sátán, járván-kelvén e mai kocsmán, amelyen nem léphet túl soha, hogy nyerésre áll az ügye. Mert hát ez a mai kocsma egy halódó civilizáció pokla. A sátán kedvenc helye.

De Turul népe még a helyén van.

S ameddig van eredetmonda, ameddig van múlt, ameddig van emlékezet és hagyomány, addig a sátán nem győzhet soha – bármennyi rádióstúdió, lap, tévé is áll rendelkezésére.

És most nyüszít. Nyálzik. Kapálódzik és retteg a sátán. S legeslegjobb fegyverével, leghűségesebb csatlósával, a nácizmussal vagdalkozik.

Látni akarom egyszer, amikor bankrablók kerítenek hatalmukba egy pénzintézetet, és a rádióstúdió undorító, farizeus sátánja is ott van éppen. S félelmében saját mocskában úszva lapít a földön, amikor berontanak a kommandósok, és megmentik őt. Őt is. A nyomorultat, aki nem lát mást, csak egy kezet, amely felemeli a földről. És a kézen ott lesz a felirat: Turul népe… Igen. Leonidász is csak ennyit mondott az áruló Ephialtesnek: Te ott, Ephialtes! Élj örökké!

Neked pedig, Turul népének fia, megszorítanám a kezed.

Bayer Zsolt, magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (319) Kultúra (9) Titkok és talányok (12) Nézőpont (1) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Mozi világ (440) Életmód (1) Mondom a magamét (7664) Rejtőzködő magyarország (168) Irodalmi kávéház (537) Történelem (18) Gazdaság (711) Nagyvilág (1310) Szépségápolás (15) Egészség (50) Gasztronómia (539) Vetítő (30) Politika (1582) Belföld (11) Flag gondolja (36) Tv fotel (65) Sport (729) Jobbegyenes (2817) Mozaik (83) Tereb (146) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>