Ma 2023 március 26. Emánuel napja van. Holnap Hajnalka napja lesz.
e80c6a4449fcbd219158582e6d9fc02a.jpg

Bayer Zsolt: Sátán

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A kormány úgy döntött, rendet kíván tenni az egyházak között. Illetve az „egyházak” között. Illetve az egyházbizniszben. Mert az egyházbiznisz virul Magyarországon. Ez a tény, ez a kályha, ahonnét el kell indulnunk.

Gondolná az ember, ez (is) olyan téma, amiben nincs, mert nem lehet vita. De sajnos nem így van. Az MSZP, amelynek jogelődje gyakorlatilag száműzte a vallást, a lelkiismereti szabadságot, továbbá perifériára szorította az egyházakat, azonnal harcba indult, és a vallásszabadság és a lelkiismereti szabadság szent jelszavait zászlajára tűzve, nekiment a kormánynak. Nekirohant, mondván, Orbán és Semjén ismét hadat üzent a demokráciának. A síp, amit fújnak, azt visítja, hogy az állam nem döntheti el, melyik egyház a jó, és melyik nem az. Az állam nem döntheti el, melyik egyház méltó a támogatásra, és melyik nem az.

Annyira meggyőző, annyira megfellebbezhetetlen ez az érvelés, s annyira hazug, ostoba és felháborító. Hogy ne mondjam: annyira farizeus, annyira sátáni.


Úgyhogy szögezzük le hamar: de, igenis az állam eldöntheti. Miképpen minden ember eldöntheti, a józan paraszti eszére és egészséges erkölcsi érzékére hivatkozva. Ugyanis az új törvényi szabályozás nem a vallásról, nem a lelkiismereti szabadságról és még csak nem is az egyházakról szól. Hanem azokról a gazemberekről és lélekkufárokról, akik pusztán azért alapítanak valamilyen „egyházat”, hogy ebből anyagi hasznot húzzanak.

A Heti Válasz talán egy éve listát közölt a Magyarországon működő „egyházakról”. Na, ha azt valaki elolvassa, kinyílik a bicska a zsebében, és egészen pontosan tudja, itt bizony rendet kell tenni.

Mert bizony burjánzik a gazemberség ezen a téren is, és teszi ezt azzal a jóleső érzéssel, hogy majd az MSZP meg a „liberálisok” úgyis védelmére kelnek.

Szavak sincsenek arra, hogy kicsodák alapítottak itt „egyházat” az elmúlt esztendőkben. Mondom még egyszer: egyik részük (a nagyobbik) pusztán ügyeskedő gazember, aki a pénzre hajt. A másik részük meg önjelölt világmegváltó, hóbortos fantaszta, szerencsétlen hülye – a skála igen széles.

A legnagyobb kérdés pedig az egész bolhacirkuszban a szcientológia.

A szcientológiát az egész világon üldözik lassan, legfőképpen a fényességes Nyugaton és az Egyesült Államokban.

Mert életveszélyesek, mert könyörtelenek, mert visszaélnek mindennel, ami emberi, mert elviselhetetlenek, mert megzsarolják azokat, akik a hálójukba kerültek, mert visszaélnek a személyes adatokkal, mert veszélyesek az államra, az egyénre, a szépre és a jóra – és teszik mindezt a pénzért.

Üldözik őket az egész világon. Tiltják a tevékenységüket, vagy legalábbis korlátozzák, és figyelik minden mozdulatukat.

Nálunk még az OPNI-t is be tudták záratni. (Legalábbis azt suttogják a hozzáértők, hogy emögött az égbekiáltó gazemberség mögött Gyurcsányékon kívül ők állnak.)

Éppen ideje, hogy egyházügyben történjen végre valami.

Éppen ideje eltüntetni ezt a ganédombot is.

Ehhez képest nézem reggel a tévében Nyakó Istvánt, aki szordínós, a témához illő, enyhén, de tényleg csak csipetnyit ájtatos hangon védi a vallás- és lelkiismereti szabadságot.

És mondja föl a leckét, mondja, mondja ugyanazt a sok lózungot és ostobaságot, amit ezek húsz éve mondani képesek. És a szeme sem rebben közben.

Hát persze, hogy nem.

Nyakó István a 2006-os választási kampányban azzal járta választókörzete falvait, hogy ellenfele, a fideszes Ódor Ferenc rákos, már nincs sok ideje hátra, ezért nem érdemes rá szavazni.

Nyakó István sátánista tehát.

Naná, hogy őt küldi az MSZP a frontvonalba, ha a vallásszabadságról van szó.

Bayer Zsolt, magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Titkok és talányok (12) Flag gondolja (33) Jobbegyenes (2574) Történelem (15) Tv fotel (65) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36) Mondom a magamét (6702) Politika (1581) Tereb (142) Sport (729) Mozaik (83) Mozi világ (440) Gazdaság (676) Szépségápolás (15) Kultúra (6) Autómánia (61) Irodalmi kávéház (518) Gasztronómia (539) Heti lámpás (261) Nagyvilág (1306) Alámerült atlantiszom (142) Egészség (50) Életmód (1) Belföld (8)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>