Ma 2024 július 21. Dániel, Daniella napja van. Holnap Magdolna napja lesz.
lead-cropped-0.jpg

Bayer Zsolt: Pontosan erről van szó!

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Hetek óta ezen töprengek, ezt akarom megírni, és most végre

megtették helyettem.

Ez így tökéletes, ahogy van. Köszönet érte!

S még valami: azon is töprengek hetek óta, vajon akarok-e én szólni ezekhez a fiatalokhoz?  Van-e bármi értelme? Van-e nyelv, amin lehet és érdemes szólni hozzájuk? Van-e még a Nagy Lászlói értelemben vett emberi arcuk egyáltalán?

Egyre kevésbé hiszem. Sajnálom...

Édi-bédi komcsik, special edition

Nekünk azért könnyű dolgunk van. Mi még ismertük a fura T. néniéket, akik a nagyszüleink házában terpeszkedtek, miután beköltöztették őket oda, bele a magántulajdonukba, hisz minek a reakciósoknak annyi szoba. Meg hát pontosan emlékszünk arra a gyomortáji érzésre, amikor hittanra menet M. bácsi nekünk szegezte a kérdést: Hova-hova?, és akkor hatéves zsenge agyunkkal rémülten töprengtünk, vajon erre mi a rendszerkonform válasz. Márpedig ha az embernek még vannak ilyen (vagy jóval ilyenebb) mélyen bevésődött IRL élményei a kommunizmusról, akkor kialakul benne egyfajta zsigeri ellenálló képesség. Egyszerűen nem kíván felszállni erre a volt-már villamosra, köszöni szépen, érkezzen bár trendi lilára avagy zöldre festve. Inkább gyalogol.

Csakhogy. Van itten egy Z generáció. Mire szobatiszta lett, már lassítani se kellett Hegyeshalomnál, mire megtanulta az ábécét, már narancssárga volt az ország – számára a „diktatúra” leginkább egy Indexről ismert töltelékszó, és valami olyasmit jelent művelt értelmiségi nyelven, hogy óegygé.

Mármost. Aki – mazochista indíttatásból – rendszeresen böngészgeti többszörösen átvedlett baloldali politikusok közösségimédia-oldalait, nem tudja nem észrevenni, hogy bizony ezerrel folyik ennek a demokráciába beleszületett jóléti generációnak a célzott, vérprofi ideológiai megrontása.

Téged, fiatal, kizsákmányolnak, téged, fiatal, itt elnyomnak, fogd fel, el-nyom-nak, neked, fiatal, figyeld csak meg jól, nincs annyid, mint annak amott, ni, de majd mi, olyan egyenlőt és olyan igazságosat és olyan testvérit, hogy besírsz.

Ez a harc lesz a végső, csak összefogni hát!

Márpedig. Amelyik fiatalt a gondos családi nevelés, egy-egy kiváló tanár és az isteni kegyelem szerencsés együttállása be nem olt egy megfelelő vakcinakombóval, amely kellően semlegesíti ezeket a toxinokat, az bizony úgy bekapja ezt az 5G kommunizmust, hogy csak leshetünk.

Merthogy. Cukiságkampány zajlik, ahogy a csövön kifér. Kunhalmi Ágnes, mióta nemrégiben korszakos változás történt felnőtt életében, értsd: beszerzett egy kölyökvizslát, édibbnél édibb életképekkel örvendeztet meg minket – Masnivizsla hempergőzik, Masnivizsla szundizik a mamikán, Masnivizsla nyalogatja anyucika száját. Hát nem cukker? Milyen menő már, vizslás-instás képviselő, nem olyan uncsi öltönyös-szemüveges-gazdaságiadatos, mint az a fideszes miniszter. Meg hát ott a Momentum: na az milyen menő, hallod. Füstgyertyás happeningek, graffitizős élőzések, szabadszájú vörös csajszi, haverok, buli, Coca Cola – egy merő fesztivál az élet a MoMónál, és ami a legjobb, még fizetni se kell, azt állítólag intézi valami gazdag amcsi fószer.

Ez kell az Insta-fiatalnak, nem az állandó szutyongatás, hogy akkor kapsz CSOK-ot, ha végre elveszed a csajod. (Három gyerek után megdobnak tízmillával, jóvicc, én most akarok harmincat.)

Na meg a Feri. Converse-cipő, felhajtott pólógallér – jó, hát egy faux hawk séró még hiányzik, de azért érezzük, na, hogy milyen vagány a csávó, egy közülünk, a Feri, leül hozzánk dumálni, de mekkora dumája van már, vágod, lazán káromkodik, nem így, izé, mint egy KDMP-s vagy mint az anyám, hallod, mekkora arc!

Legújabban Special Feri Edition ruhakollekcióval is előállt, trendi póló Gyurcsány-aláírással, 1990 Ft, raktáron, gyűjtsd össze mind, kövess be, s a haza fényre derül.

Agresszívan és több irányból támad tehát ez a mutáns kommunizmusvírus, az átoltottság pedig már nem kielégítő: erősítsük az ifjúság immunrendszerét, instállom, mielőtt lázadásiból visszaléptetnének minket az 1919-es mezőre.

vasarnap.hu

Forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (61) Tv fotel (65) Sport (729) Emberi kapcsolatok (36) Mozi világ (440) Vetítő (30) Irodalmi kávéház (537) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168) Politika (1582) Nagyvilág (1310) Mondom a magamét (7725) Szépségápolás (15) Belföld (11) Tereb (146) Flag gondolja (36) Kultúra (9) Jobbegyenes (2825) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Heti lámpás (322) Nézőpont (1) Történelem (18) Gazdaság (713) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>