Ma 2022 augusztus 17. Jácint napja van. Holnap Ilona napja lesz.
11255aaaa4e3a8d801bce43c2b53fe01.jpg

Bayer Zsolt: Liberálisok

Flag

Szöveg méret

2
Átlag: 2 (1 szavazat)

Az Európai Parlament liberális frakciója megpróbálta felfüggesztetni Magyarország szavazati jogát (7. cikkely), majd végső soron kizáratni Magyarországot az unióból.

Az ok: a migrációs válságban tanúsított magyar álláspont.

Eddig sem lehettek illúzióink a liberálisokkal és úgy általában Európa állapotával kapcsolatban, de most végképp lehullt a lepel. Amely amúgy is tévhitekből volt szőve. Európa liberálisai a kor jakobinusai.

Semmit, az égvilágon semmit sem hajlandók és képesek elviselni a saját véleményükön, meggyőződésükön és rögeszméiken kívül. S ez nem elég: ugyanis az európai liberálisok nem pusztán képtelenek bármit elviselni és tolerálni önmagukon és súlyosan beteg világlátásukon kívül, de azért akár ölni is képesek lennének.

Már húsz éve leírtam, és most megerősítem: ez a liberalizmus a falig ér. A reterátig. Ez a liberalizmus súlyos beteg, s bár nem fertőző, sőt, egyre zsugorodik a befolyása, mégis pusztító. A diktatúrájával pusztít. Mert kulcspozíciókban tombol. Az európai nyilvánosság nagy része még az övé. És pusztán ezzel még mindig képes arra, hogy félelemben tartson mindenki mást, és minden egyéb világlátást.

A nyilvánosság tereiben naponta eszközölt nyilvános inszinuációival, hajtóvadászataival, kínzásaival és kivégzéseivel bárkit és bármit rettegésben tud tartani.

Elég egy rossz szó, egy markánsabb vélemény – és annak képviselője megnézheti magát. Zugfirkászok, „megcáfolhatatlan szellemi tekintélynek” kikiáltott senkik, ócska képviselők, beteg lelkű nyavalyások gyakorolják a nyilvános kivégzéseket, és hitetik el emberek százmillióival, hogy nem lehetséges a beteg világnézeten kívül mást képviselni.

Még mindig elérik, hogy sok évezredes normalitások szégyelljék magukat, és rettegjenek a puszta létezésük miatt.

Európa ma a sötét sarkokban rettegő, éjszakai sötétben, titokban suttogott igazságok és normalitások földrésze. Eközben a nyilvánosság fényes terein, a törvényhozásokban és mindenhol máshol tombol az őrület.

Az európaiak pedig állnak és egyre kevésbé értik az egészet.

Az európaiak egyre kétségbeesettebbek, és egyre dühösebbek.

Éppen ebben van most minden remény. Ebben a kétségbeesésben és dühben.

A bevándorlás, a népvándorlás, az új honfoglalás nyitja fel a szemeket.

A liberálisok ebben a sorsdöntő ügyben olyan hihetetlenül életidegen, öngyilkos és elmebeteg álláspontot képviselnek (mikor képviseltek mást?), hogy már nem lehet a nyilvánosság diktatúrájával elfedni a józanságot, az eredendő igazságérzetet, az önfenntartás mindennél erősebb ösztönét.

Ebben a helyzetben egyre nyilvánvalóbb, hogy Európa nem csupán a migránsokkal küzd, de a saját elmebeteg liberálisaival is.

Az önsorsrontókkal, a közveszélyesekkel, az ellentmondást nem tűrőkkel. De lassan vége. Vége elsősorban annak, hogy nincs, mert nem lehetséges ellentmondás. Ha élni akarunk, akkor nincs más lehetőségünk, mint ellentmondani. Ezeknek? Mindenben!

Vége a diktatúrának. Vége a félelemnek. Európában is, Magyarországon is. Most érdemes elővenni Bereményi Géza és Cseh Tamás egyik remekét a Telihold dalaiból. A kék páviánokat. Azonosítsd be, kikről van szó, nem nehéz. És dúdold magabiztosan, e korai lázadás politikailag kicsit sem korrekt remekművét, a „pénzügyi vérvonal” elleni bátor kiállás dalát:

„Majd, ha eljönnek a kék páviánok, / nagy tüntetés lesz a Kossuth-szobornál. / Magam részéről én a tömegben állok, / Kezemben kékszín pávián szótár. // Abból fordítom, mit mond a szónok, / Közben magamra keresztet szórok, / Lássák, hogy más kultúra illet, / Jóllehet páviánnép közt szorongok. // Majd, ha eljönnek a kék páviánok, / Magam részéről közéjük állok. /Kék színű szőrük ha éppen vedlik, / Ruhámon ott lesz tetőtől talpig. // Eljövetelükre rég számítottam. / Kérdezéskor ezt mondom nyomban /Ha faggat majd egy pávián tiszt, / Érdeklődik, én rögtön tiszt- // Érdeklődik, én rögtön tisztázom, / Ázom fázom, ázom, fázom… / Kék páviánszőr fehér ruhámon, / Tolmács nem kell, ott a szótár, // Bólintok majd minden páviánszónál, / Majd, ha eljönnek a kék páviánok, / Minden rémképet valóra váltók, / Ülőgumóik alatt aranyzsámoly, // Míg holdra bőgnek az országházból. / Aztán eső jön hosszú fonálban, /Mossa-mossa kék csuhámat. / Alóla előjön a hófehér öltöny, // Az egyik szót most a másikba öltöm. / Az egyik szót most a másikba öltöm. // Állok ott majd hófehéren, / Ezt is megértem, kérem szépen. / Ezt is megértem, kérem szépen. // Most meg zöldek jönnek, sok rinocérosz, / Vezérük egy nagy kultúrhérosz. / Ejha! Szarvuk az orron, rajta meg csillag, /Megszállnak mindent, s zölden csillog. // Az anyjuk istenit! Elvágódok, / Csillaghordó rinocérosz, / Zöld csillaghordó rinocérosz, / Zöld csillaghordó rinocérosz, // Országnak háza zöldben csillog, / A napra bőg sok rinocérosz. / A páviánok villákba bújnak, / Ott panaszkodnak az anyjuknak. // A páviánok villákba bújnak, / Ott panaszkodnak az anyjuknak. / Én meg itt állok hófehérben, / Kérem szépen, kérem szépen. // Új szótár van, muszlim, vagy mi, / Ana ha beg bah, így kell szeretni. /Ana ha beg bah, így kell szeretni. / Új szótár van, muszlim, vagy mi. // Zöld világ jött, már kék sincsen, / Na most ellenállok, kérem szépen. / Nyíltan hányok magamra keresztet, / Lássák, hogy más kultúra illet, / Hogy engem más kultúra illet, / Csak a saját kultúrám illet. // A hírt vigyétek meg a gyerekeinknek, / Hogy minket a saját kultúránk illet, / Vigyétek meg a gyerekeinknek, / A hírt, hogy nem! Nem! / A hírt, hogy nem! Nem! / A hírt, hogy nem! Nem! Nem! Nem!”

Bayer Zsolt - ]]>www.magyarhirlap.hu]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Politika (1581) Történelem (15) Életmód (1) Sport (729) Titkok és talányok (12) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (260) Belföld (8) Tereb (142) Mozi világ (440) Flag gondolja (33) Tv fotel (65) Jobbegyenes (2386) Mozaik (83) Nagyvilág (1464) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (513) Vetítő (30) Mondom a magamét (6247) Kultúra (6) Rejtőzködő magyarország (168) Gazdaság (667)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>