Ma 2024 május 18. Erik, Alexandra napja van. Holnap Ivó, Milán napja lesz.
Bayer Zsolt: Ki a hitelesebb?

Bayer Zsolt: Ki a hitelesebb?

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
A frontot megjárt ukrán katona, vagy a CIA ügynök, műmájer, állandóan “katonásdit játszó”, khakiban is szundikáló Zelenszkij? Tessék választani!
 
Az orosz hadsereg a világ egyik legjobbika az ukrán parancsnok szerint.
 

Kapcsoljátok ki a tévét, Oroszország erősebb” – mondja az ukrán parancsnok + videó

Már egyre többen merik kimondani a fájó igazságot Ukrajnában is. Főleg a harcedzett, frontot megjárt ukrán katonák azok, akik nem hisznek a közel két éve mindenhonnan ömlő állami, és ezzel együtt győzelmi propagandának az orosz–ukrán háborúban. A valóság véres, az ellenfél pedig erős.

 

]]>

Lassú az ébredés Ukrajnában, egyre többen ábrándulnak ki mindabból a hamis információáradatból, amit a kijevi elnöki iroda az államilag cenzúrázott televíziós csatornákon és internetes felületeken keresztül ömleszt. Az orosz–ukrán háború harmadik esztendejére, az egykoron szabadságszerető ukrán nép eljutott odáig, hogy a napjaink szamizdatjának is nevezhető Telegram-csatornákról és közösségi oldalakról tájékozódik, amennyiben teljes képet szeretne kapni az országban zajló eseményekről. A legnagyobb videomegosztó oldalon is bő a választék. Amit nem tiltottak még le Ukrajnában, azt meg is lehet tekinteni.

Nagyon sok olyan beszélgetős (nem állami) műsor készül, ahol a háborút megjárt ukrán katonák mesélnek a harci élményeikről. Akik ezt megtehetik, azok a szerencsésebbek közé tartoznak, hiszen köztudott, hogy a legtöbben nem térnek haza élve, vagy éppen egészben haza a világháborúkat idéző orosz–ukrán háborúból.

A napokban a Dvizs, vagyis Mozgás nevű YouTube-os műsorban, az Ukrajnában istenített, harmadik különálló rohamdandár katonái meséltek kendőzetlenül az orosz–ukrán háborúról]]>

,

a frontvonalról, valamint arról, hogy melyik a jobban felszerelt hadsereg.

A rendezvényen a közönség mellett az újságírók is kérdezhettek. A dandár páncéltörő zászlóalj-parancsnoka, Oleg Romanov például azt mondta, hogy

az ország egységes televíziós műsorfolyama miatt az ukránok hamis képet alakítottak ki az oroszok valódi erejéről. Ukrajnában a háború kitörése óta ugyanis minden televíziós csatorna ugyanazt az adást közvetíti, és mindenki az egységes propagandát sugározza.

Arra az újságírói kérdésre, hogy az oroszoknak milyen a felszerelésük, illetve mennyivel rosszabb az, mint az ukránoké, már sokkal durvább válasz érkezett. A szót a rohamzászlóalj parancsnoka, Petro Horbatyenko, alias Rollo vette át, aki az elmúlt időszakban egyébként többet szerepel a különböző műsorokban, mint a lövészárkokban. A katonai celebnek számító Horbatyenko sűrű káromkodások közepette ezt válaszolta a fiatal újságírónak: 

Azt mondom neked, hogy az orosz hadsereg semmivel sem rosszabb, mint az ukrán. Még jobb is. Először is technikailag jobban ellátott, a fegyvereik jobbak, a felszerelésük magasan jobb, mint az ukránoké. Honnan veszitek azt, hogy rosszabb? Ezzel minket alacsonyítotok le.

A parancsnok szerint az ukrán katonákat alázza meg, aki azt mondja, hogy az oroszok gyengébbek. Hiszen, ha gyengébbek lennének, akkor az ukránoknak már rég le kellett volna győzniük az orosz hadsereget. Szerinte nem helyes az oroszokról mint valami nyomorult katonákról beszélni.

Az objektivitás része az, hogy ők erősebbek, f

elszereltebbek és sokkal jobbak az állami programjaik a hadsereg ellátására. Nem szabad lebecsülni az ellenfelet, ez nagyon komoly ellenfél. Komolyabb, mint a világ legtöbb hadserege.

A műsor jól fejezi ki mindazt, ami Ukrajnában már egy ideje benne van a levegőben. Az átlag ukrán jobban hisz a hadseregnek, mint a korrupt politikusoknak, és a hétköznapi emberek szintjén már az is beszédtéma, hogy vajon a káoszba süllyedő, egykor szebb napokat is megélt országban mikor lesz katonai hatalomátvétel. A belső szembenállás tehát egyre inkább kézzelfogható Ukrajnában, amelynek ez a műsor is ékes bizonyítéka.

Borítókép: Andrij Tracsuk ukrán katona koporsójára borul bajtársa a kijevi Függetlenség terén tartott gyászszertartáson 2023. december 15-én (Fotó: MTI/AP/Jevhen Maloletka)

 

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

Forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Jobbegyenes (2804) Emberi kapcsolatok (36) Alámerült atlantiszom (142) Rejtőzködő magyarország (168) Mondom a magamét (7603) Flag gondolja (36) Mozaik (83) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Sport (729) Történelem (18) Vetítő (30) Belföld (11) Tereb (146) Nézőpont (1) Irodalmi kávéház (537) Gasztronómia (539) Egészség (50) Életmód (1) Nagyvilág (1310) Politika (1582) Heti lámpás (313) Autómánia (61) Kultúra (9) Gazdaság (709) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>