Ma 2021 december 02. Melinda, Vivien napja van. Holnap Ferenc napja lesz.
lead-cropped-0.jpg

Bayer Zsolt: Két hír, mely együtt nyer értelmet

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Összeragasztotta a Magyar Idők szerkesztőségét a Párbeszéd. - Hatalmas Fidesz-fölényt, és hanyatló Jobbikot mért a Tárki.

Első hír:

„Összeragasztotta a Magyar Idők szerkesztőségét a Párbeszéd

Rendőrségi szalaggal és különböző feliratokkal ragasztotta össze a Magyar Idők szerkesztőségét a P(M), mivel szerint az bűncselekmény helyszíne, ott gyilkolták meg a sajtószabadságot.

A Párbeszéd arra szólította fel az összes ellenzéki pártot „a Jobbiktól a Liberálisokig”, hogy bojkottáljanak minden olyan médiumot, amelynek Liszkay Gáborhoz vagy Mészáros Lőrinchez köze van – jelentette be Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke a Magyar Idők szerkesztőségének helyet adó Lurdy ház előtti sajtótájékoztatón.

Szabó elmondta: a P(M) aktivistái rendőrségi szalagokat és különböző feliratokat ragasztanak a szerkesztőség ajtajára, mivel Szabó szerint a Magyar Idők szerkesztősége „bűncselekmény helyszíne”, „ott gyilkolták meg a sajtószabadságot”. Ezt a sajtótájékoztatót követően meg is tették.

A Párbeszéd társelnöke arról is beszélt: sajtó hírek alapján úgy tudni, hogy a Magyar Idők a Népszabadság korábbi székházába költözik, tehát még a látszatot se fogják fenntartani – fogalmazott.

A ragasztós akció után Szabó Tímea és a szerkesztőséghez érkező biztonsági emberek között szóváltás alakult ki, ahol egyébként Szabót az egyik, kék pulóveres úr kommunista bérencnek is nevezte, és arról is beszélt: szégyen, hogy Szabó családja előfizetője volt a Népszabadságnak.” (Mandiner) 

Második hír: 

„Hatalmas Fidesz-fölényt, és hanyatló Jobbikot mért a Tárki

Tágul a kormánypártok és a Jobbik közötti olló a pártpreferenciák tekintetében az elmúlt negyedévben, sőt az előző két év legmagasabb kormánypárti és legalacsonyabb Jobbik-támogatottságát mutatják az októberi adatok – derül ki a Tárki Társadalomkutatási Intézet Zrt. legfrissebb kutatásából.

2016 őszén tovább nőtt a Fidesz-KDNP népszerűsége, míg a Jobbiké csökkent az előző negyedévben, olyannyira, hogy szavazótábora lényegében azonos méretű az MSZP táboráéval a teljes népességen belül. A kormánypártok erősödésével a 2014 októberében mért magas szintre emelkedett támogatottságuk, míg a Jobbik gyengülése szintén az elmúlt két év leggyengébb eredményét jelenti – közölte a Tárki. 

Egy szinten a Jobbik és az MSZP

Ami a pontos adatokat illeti, a teljes népesség körében a Fidesz-KDNP támogatottsága július és október között 30 százalékról 32 százalékra változott, míg a pártválasztók körében 49 százalékról 54 százalékra nőtt.

Eközben a Jobbik népszerűsége a teljes népességen belül 14 százalékról 10 százalékra, a pártválasztók körében pedig 22 százalékról 17 százalékra csökkent. A szocialista párt tábora lényegileg változatlan: a teljes népesség körében a júliusi 8 százalékot követően októberben 9 százalékon, a pártválasztók körében pedig 13 százalék után 15 százalékon áll.

A többi, kisebb ellenzéki párt támogatottsága októberben is változatlan: a teljes népesség körében a DK 4 százalékon, az LMP 2 százalékon, az Együtt 1 százalékon áll, a PM tábora pedig továbbra sem éri el az 1 százalékot, a pártválasztókon belül pedig a DK 6 százalékot, az LMP 3 százalékot,az Együtt 2 százalékot, a PM pedig 1 százalékot kapna. A baloldali-liberális ellenzék együttes támogatottsága tehát jelentősen meghaladja a Jobbikét.

40 százalék nem tud választani

Mindeközben a pártot nem választók aránya szintén lényegében változatlan: a júliusi 38 százalék után októberben a választók 40 százaléka nem tud választani a jelenlegi pártkínálatból vagy nem mondja meg, hogy melyik pártot választaná.

A személyes kérdezésen alapuló adatfelvétel 2016. október 14-23. között zajlott 1007 fős országos véletlen mintán, ami reprezentálja az ország felnőtt lakosságát.” (Origo) 

Nos, így együtt minden világos. Aki mindig veszít és kilátása sincs a győzelemre, az hisztizik meg ajtókat ragasztgat össze. A győztesek meg haza viszik a serleget.

Hajrá Timó! Ragaszd össze a budiajtót is!

Bayer Zsolt

Forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Kultúra (6) Jobbegyenes (2163) Gazdaság (662) Vetítő (30) Sport (729) Belföld (6) Tv fotel (65) Mondom a magamét (5727) Titkok és talányok (12) Tereb (138) Irodalmi kávéház (507) Flag gondolja (33) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Rejtőzködő magyarország (168) Történelem (14) Politika (1578) Nagyvilág (1463) Egészség (50) Heti lámpás (255) Mozaik (83) Életmód (1) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>