Ma 2021 április 12. Gyula napja van. Holnap Ida napja lesz.
Bayer Zsolt: Ismét egy ártatlan kamionos, ismét Calaisnál

Bayer Zsolt: Ismét egy ártatlan kamionos, ismét Calaisnál

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Vajon mikor lesznek örökre eltakarítva ezek az állatok onnan? És mikor lesznek végre eltakarítva egész Európából?

A hír: 

„Meghalt egy teherautósofőr, aki Calaisnál menekültek által emelt útakadály miatt ütközött 

Meghalt egy lengyel rendszámú teherautó sofőrje Calais közelében, miután járművével egy tiltakozó menekültek által emelt útakadály miatt karambolozott. A teherautó azután kapott lángra, hogy az akadály miatt megálló másik teherautónak ment neki.

Francia hatóságok szerint ez volt az első halálos baleset, ami ilyen útakadály következtében történt azóta, hogy 2014-ben nagyobb számban érkeztek a város környékére menekültek.

A baleset hajnali négy előtt történt az A16-os autóúton. A hatóságok elmondása szerint az áldozat személyazonosságának megállapítása nehéz lesz a komoly égési sérülések miatt. Azt is közölték, hogy kilenc eritreai menekültet vettek őrizetbe az egyik blokád miatt megállt teherautóról.

Calais környékén évek óta rengeteg menekült és migráns táborozott, a legtöbben Nagy-Britanniába szerettek volna átjutni, a francia rendőrség tavaly év végén komoly erőkkel ürítette ki a tábort. Az útakadályok emelésével azt próbálják meg elérni, hogy a kikötő felé tartó teherautók és kamionok lelassítsanak, és lehetőségük legyen felugrani és elbújni a járműveken.

Az utóbbi hónapokban a helyi beszámolók szerint sok olyan menekült tért vissza a térségbe, akiket a francia hatóságok az ország más területeire költöztettek át. Továbbra is Nagy-Britanniába szeretnének átjutni, annak ellenére, hogy a nagyon megerősített biztonsági intézkedések miatt erre nincs sok esélyük.” (Guardian, 444) 

És a kérdések: vajon mikor lesznek örökre eltakarítva ezek az állatok onnan? És mikor lesznek végre eltakarítva egész Európából?

Bayer Zsolt

Forrás:]]> Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (33) Titkok és talányok (12) Vetítő (37) Mozi világ (440) Sport (729) Történelem (14) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Életmód (1) Rejtőzködő magyarország (171) Gazdaság (657) Nagyvilág (1454) Mozaik (83) Tereb (140) Mondom a magamét (5219) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (6) Politika (1578) Tv fotel (65) Jobbegyenes (2003) Egészség (50) Irodalmi kávéház (505) Heti lámpás (254) Gasztronómia (539) Belföld (6)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>