Ma 2021 július 28. Szabolcs napja van. Holnap Márta, Flóra napja lesz.
754d727962e223885111197526702166.jpg

Bayer Zsolt: Grabanc

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Új taggal egészült ki az összefogás. És tényleg már csak ez a tag hibádzott. Eddig ugyanis összefogott és MEGÚJULT Mesterházy, Gyurcsány, Bajnai, Fodor, Kuncze. Kellett még egy alfa (hím)tag – meg is érkezett hát Bokros Lajos.

Esélyük kevés, ötletük semmi. Illetve egy mégis van. Azt találták ki a megújult (hím)tagok, hogy a következő két hétben minden fideszes önkormányzatot és/vagy képviselőjelöltet feljelentenek valamilyen mondvacsinált indokkal, és az utolsó három hétben azt fogják mantrázni, hogy lám-lám, a fideszesek ellen megszámlálhatatlan büntetőfeljelentés van folyamatban, mert ezek aztán tényleg és igazán korruptak.

Székesfehérváron kezdte egy (hím)tag, s jön a folytatás.

Mindez azért van, mert belebetegedtek a Simon-ügybe. Ráadásul pánikba is estek, hogyha Simon lebukott, mi lesz a többiekkel. Vajon ki lesz a következő?

„Elvtárs, segítsd a lebukottakat.”

De már nem segít. Mert nem tud. Mert nincs se kedve, se ereje, se képessége.

De feljelenteni még tud. Hiszen mást sem tudott egész életében.

Úgyhogy ennyi maradt nekik. És a Gyurcsány.

Gyurcsány azt mondja a tévében, hogy „próbálkozzanak a kollégák, próbálják elkapni a grabancomat”. Mondja ezt a paksi tízmillióiról, és közben az a mosoly ül a pofáján, amit az ember szívlapáttal szeretne letörölgetni, sok érzéssel, odafigyeléssel.

És ezen túl is aktív Ferenc testvér.

Vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez a miniszterelnök ellen, és kéri, hogy „tegyék ki, amijük van, aztán számoljanak el az utolsó fillérig”.

Jómagam nagy híve vagyok az ilyen nekibuzdulásoknak, úgyhogy lássunk neki. Ferenc testvér például számoljon el a Nomentana Kft. viselt dolgaival; azokkal, amelyek során egy-két hamisságot elkövetett, és csak azért úszta meg a büntetést, mert időközben elévült a gazembersége. S el lehet számolni ám a Fittelinával is. Amelyik visszaigényelte az áfát a családi uszoda felépítése után. Ez is szimpla áfacsalás, Ferenc testvér.

És egyszer elszámolhatnál azzal is, hogyan tudtad privatizálni a kétmilliárdot érő kádkőgyárat értéke egynegyedéért, 705 millióért úgy, hogy ebből a 705 millióból hétszázat az anyósodtól kaptál ajándékba, az meg a bankból hozta neked. Tudod, Ferenc testvér, ehhez nem kell üzletembernek lenni. Meg sikeres vállalkozónak. Te nem is vagy – egyik sem! Te egy ócska, irigy, komplexusokkal küszködő, gonosz és gátlástalan lumpenfigura vagy, akárhány milliárdot loptál össze. Neked saját tehetségedből annyira futja, hogy belesóhajts a fajanszba. Meg hogy feldobd a csoporttársaidat a főiskolán, amikor azok „elhajolnak politikailag”; meg le tudod másolni a sógorod szakdolgozatát, és aztán el tudod intézni, hogy soha elő ne kerüljön a bűnjel. De aki nem teljesen hülye, az pontosan tudja, hogy azt is loptad. Mint mindent. Még a ház, a villa, amiben élsz, az is lopott. A te tehetségedből arra futotta, hogy elvtársad aláírjon neked egy havi nyolcmillás szerződést a semmiért. S amikor lebuksz, ugyanazt mondd, mint a szakdolgozatod ügyében. Hogy hát másnak kellett volna vigyáznia a dokumentumokra.

Hát persze, Ferenc testvér. Csak az a baj, hogy Paks ügyében nincsenek dokumentumok. Mert te majd húsz évvel ezelőtt úgy markoltál fel nyolcvanmilliót, hogy semmit sem csináltál érte.

Ez vagy te. Ezek vagytok ti. S csak azért ül a cinikus vigyor a pofádon, mert huszonöt évvel ezelőtt nem töröltük le onnan azzal a szívlapáttal.

De tényleg ez a harc lesz a végső, Ferenc testvér. S ha maradt ebben a népben egy cseppnyi önbecsülés, hit, akarat és tisztesség, akkor ti április 6. után eltakarodtok végre, örökre, az anyátok keservébe.

És élhetsz életed végéig a milliárdjaiddal.

Vagy nem. Majd meglátjuk. Mert azért én például szívesen elkapnám a grabancodat, Ferenc testvér. Csak úgy, sportból. Meg az igazságosság végett.

Bayer Zsolt - magyarhirlap.hu

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Gasztronómia (539) Belföld (6) Tereb (138) Titkok és talányok (12) Életmód (1) Emberi kapcsolatok (36) Jobbegyenes (2082) Heti lámpás (255) Tv fotel (65) Flag gondolja (33) Mondom a magamét (5454) Irodalmi kávéház (505) Kultúra (6) Szépségápolás (15) Nagyvilág (1456) Történelem (14) Politika (1578) Vetítő (30) Gazdaság (659) Alámerült atlantiszom (142) Egészség (50) Autómánia (61) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (168) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>