Ma 2023 október 04. Ferenc napja van. Holnap Aurél napja lesz.
Bayer Zsolt: És ez?

Bayer Zsolt: És ez?

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

És ez a gazember vajon kinek a hasznos idiótája?

És kinek a zsebében van? Vannak tippjeim…

Brit történész: Orbán Viktor Putyin hasznos idiótája

Majd hozzátette: nincs jele annak, hogy Orbán az oroszok zsebében lenne.

Mark Galeotti Oroszország-szakértővel a Telex készített interjút. Mint kiderült, Galeotti a Political Capital meghívására látogatott Magyarországra. A háborúról és Magyarország szerepéről a következőket mondta: „Nem vagyok magyar politikai szakértő, de mielőtt idejöttem, utánanéztem annak, hogy az orosz média hogyan ábrázolja Magyarországot. Orbán munkája nagyon hasznos az oroszoknak, hiszen egy zavaró erő az egyesített Nyugaton, és fontos beszédtémát is ad, főleg most, hogy az orosz média minden olyan bizonyítékot megragad, ami a Nyugat egységének összeomlására utalhat.

Minden olyan alkalom, amikor Orbán ellentmond Brüsszelnek, nagy nyilvánosságot kap.

Ennek ellenére jelenleg nincs semmilyen jele, hogy Orbán kifejezetten kedvelt lenne Oroszországban, vagy annak, hogy az oroszok zsebében lenne.”

Hozzátette: „Én úgy gondolom, és ez csak az én véleményem, hogy ő egyfajta hasznos idióta számukra, semmi más.” Galeotti szerint az orosz dezinformációs stratégia abban jó, hogy megtalálja azokat a közösségeket, amelyek már egyébként is elégedetlenek, és megpróbálja ezeket radikalizálni. Nem tud ellenérzést generálni, de a már meglévő ellenérzést tudja mélyíteni, komolyabbá tenni.

„Európában Magyarország játssza ezt a szerepet.

Nem számolnak azzal, hogy Magyarország átveszi az irányítást, de azzal igen, hogy zavart kelt, és eltereli a figyelmet fontosabb dolgokról, és megnehezíti a döntéshozást” – véli az elemző.

Forrás: Mandiner

]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nagyvilág (1309) Sport (729) Tereb (145) Belföld (10) Életmód (1) Vetítő (30) Politika (1581) Autómánia (61) Flag gondolja (34) Egészség (50) Heti lámpás (276) Mondom a magamét (7110) Tv fotel (65) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142) Jobbegyenes (2685) Gasztronómia (539) Történelem (16) Titkok és talányok (12) Gazdaság (689) Kultúra (6) Mozaik (83) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Nézőpont (1) Irodalmi kávéház (530)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>