Ma 2022 december 06. Miklós napja van. Holnap Ambrus napja lesz.
lead-cropped-0.jpg

Bayer Zsolt: Dokumentumok

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Egy érdekes és nem minden tanulság nélküli levelezés.

1.

Dátum: 2016.08.25 15:00

Tisztelt NMHH! 

Bayer Zsoltot a Médiatanács súlyos pénzbüntetésre ítélte, amiért a Magyar Hírlapban megjelent cikkében általánosítva nevezte potenciális gyilkosoknak az iszlamista fiatalokat.

A mai Népszava utolsó oldalán "Fűnyírót és laminált padlót lop a magyar" címmel olvasható cikk a hazai szálláshelyeken tapasztalt lopásokról.

A cikkben magában szó nincs arról, hogy a tolvaj vendégek magyarok lettek volna.

Kérem tájékoztassanak arról, hogy Önök eljárásra érettnek látják-e a cikket, ugyanis az gyűlöletet kelthet például a bécsi Kärntner Strassen az ottani üzletekbe belépő, és ott magyarul beszélőkkel szemben is.

Ezzel a Népszava egyébként Önöket is tolvajoknak nevezte.

A témával - Bayer kitüntetése kapcsán - foglalkozni kívánunk a szombaton a nyári szünet után újrainduló Törésvonalak című műsorban, amelynek felvétele holnap kora délután lesz.

Hogy ne kelljen azt mondani, műsorunk felvételéig még nem kaptunk választ, kérem, ha tudnak válaszolni, azt legkésőbb holnap 13:00 előtt juttassák el hozzám. 

Köszönettel és üdvözlettel:

Lovas István újságíró 

2.

Dátum: 2016.08.26. 8:28 

Tisztelt Lovas Úr! 

Köszönjük érdeklődését. Kérdésére válaszolva a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság tájékoztatja, hogy a cikk megjelenése óta eltelt rövid időre tekintettel az NMHH, illetve a Médiatanács még nem alakította ki álláspontját arról, vizsgálják-e annak tartalmát. A hatóság az Ön által felvetett kérdésre előzetesen, az adott ügy részleteinek beható vizsgálata nélkül, hatósági eljáráson kívül a csak a kérdéssel összefüggő jogszabályi rendelkezésekről szóló általános tájékoztatást tud adni. Az alkotmánybírósági határozatok, illetve a közigazgatási eljárási törvény (Ket.) alapján ugyanis a hatóság nem jogosult hatósági eljárási jogviszonyon kívül felmerült jogi kérdések tekintetében jogértelmezési tartalmú vagy a jövőbeli hatósági eljárásokkal kapcsolatban állásfoglalást adni, mivel azzal megkerülné a Ket. előírásait. 

A hatóságnak a médiatörvényben meghatározott feladat- és hatáskörével kapcsolatban a médiaigazgatásra vonatkozó szabály megsértésére hivatkozással bárki bejelentéssel élhet, amely alapján a hatóság – mérlegelése szerint – hivatalból eljárást indíthat, ennek részleteit ld. bővebben:]]>http://nmhh.hu/cikk/1842/Hogyan_tehet_bejelentest]]>.  

Üdvözlettel:

Vajda Boglárka

osztályvezető

3.

2016.10.25. 16:51 keltezéssel, Lovas Istvan írta:

Tisztelt NMHH Intézményi Kommunikációs Osztály!

Kérem szíves válaszukat arra vonatkozóan, hogy Önök megengedhetőnek tartják-e a magyarországi demokráciában forradalomra és polgárháborúra uszítást az Önök felügyelete alatt álló médiában, konkrétan a Klubrádióban? 

A részleteket illetően az uszítás meghallgatható a Klubrádió Megbeszéljük című műsoraiban október 24-től (azt beleértve) visszamenőleg 3, 4 vagy több műsort is. 

A balliberális médiában elhangzottakkal kapcsolatos kérdéseimre Önöktől eddig kapott válaszaikhoz hasonlóra számítva - és azt természetesen nyilvánosságra hozva - kivételesen határunkon kívüli példát is be szeretnék hozni a témába. 

Nem akarván zsákbamacskát árulni, idemásolom a Flamand Médiahatóságtól néhány perccel ezelőtt kapott, a forradalomra történő ottani média uszítás megengedettségére vonatkozó kérdésémre adott válaszát, amely szerint az nem megengedett, mert tilos a gyűlöletre és erőszakra uszítás és ezen túlmenően a büntetőtörvénykönyv paragrafusait is sérti. Ezt válaszuk mellett fogom nyilvánosságra hozni. 

A kérdésem arra vonatkozott - mint olvashatják lentebb az angol szövegben -, hogy országukban megengedhető-e a médiának forradalomra uszítani a törvényesen megválasztott kormány megbuktatása érdekében. Az ennél is durvább polgárháború, mint láthatják, még nem is szerepelt a kérdésben. 

Ugyanakkor kérem Önöket, hogy nevezzék meg azt a személyt, akinek panasza alapján Bayer Zsolt 2015. november 16-án a Magyar Hírlapban megjelent "Álláspont. Elvettétek tőlem kincseim javát. Elvettétek az Ezeregyéjszakát" című cikkének tartalma miatt a lapot negyedmilliós büntetéssel sújtották. 

Válaszukat előre is köszönöm. 

Tisztelettel: 

Lovas István

 

Disclaimer: bezint eer ge print

-----Oorspronkelijk bericht-----

Van: Lovas Istvan [mailto:lovas.istvan1945@gmail.com

Verzonden: zaterdag 22 oktober 2016 21:11

Aan: VRM, Vlaamse Regulator voor de Media <vrm@vlaanderen.be>

Onderwerp: Question on media content 

Gentlemen:

Would you please let me know whether or not in your country a sedition to revolution in order to topple the legitimately elected government of your country would be permitted by a radio station?

I thank you for your kind response.

Best regards,

István Lovas

Print and television journalist

Hungary

(+36 20 9 423 364)

 

Dear Sir,

It is not permitted.  According to our Media Act broadcasting activities may not incite hate and violence.

Furthermore the provisions of the Penal Code are applicable.

Kind regards,

Dirk Peereman

Griffier

Vlaamse overheid

AGENTSCHAP VLAAMSE REGULATOR VOOR DE MEDIA

T 02 553 45 02

dirk.peereman@vrm.vlaanderen.be

Koning Albert II-laan 20 bus 21, 1000 Brussel

]]>www.vlaamseregulatormedia.be]]>

4.

Dátum: 2016.10.26. 13:04  

Tisztelt Lovas Úr!

Köszönjük érdeklődését. Ahogy korábban is jeleztük, a hatóságnak a médiatörvényben meghatározott feladat- és hatáskörével kapcsolatban a médiaigazgatásra vonatkozó szabály megsértésére hivatkozással bárki bejelentéssel élhet, amely alapján a hatóság – mérlegelése szerint – hivatalból eljárást indíthat, ennek részleteit ld. bővebben: ]]>http://nmhh.hu/cikk/1842/Hogyan_tehet_bejelentest]]>.

A levelében említett Bayer Zsolt-cikk ügyében közlöm, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz (NMHH) érkezett bejelentés személyes adatait zártan kezeljük, arról tájékoztatást nem adhatunk.

Üdvözlettel:

Cserháti Zoltán

5.

Tisztelt Cserháti Úr!

Köszönöm tájékoztatását. 

Az itteni ügy nyilvánosságra hozatala előtt a tisztázás érdekében kérdezem: egyértelmű választ kaphatok arra,  hogy Önök önmaguktól nem indítanak vizsgálatot bármi is hangozzék el egy felügyeletük alá tartozó elektronikus médiumban? 

Válaszukat köszönöm. 

Üdvözlettel: 

Lovas István

6.

Dátum: 2016. 10. 27.

Tisztelt Lovas Úr! 

A Műsorfigyelő és Elemző Főosztály a magyar joghatóság alá tartozó médiumokat rendszeresen ellenőrzi mintavétel segítségével. A módszertant az NMHH a „Piacfelügyeleti tervben” rögzíti, amelyet a Médiatanács jóváhagy. Ebben a hírközlési és eljárási terveket látva megtudhatja, a médiahatóság mely törvény által előírt kötelességeinek kell, hogy eleget tegyen.

A Klubrádió közösségi médiaszolgáltatói státusszal rendelkezik 2014 óta. Az Mttv. rendelkezései szerint a típusba tartozó médiumokat kétévente egyszer kell kontrollálni. A szóban forgó médiaszolgáltatót 2016-ban analizálta az NMHH, augusztus 1–7. közötti műsorait elemezte. Állampolgári bejelentésre azonban bármely médiumot, bármely témában soron kívül ellenőrizhet az NMHH.

Mintahogy Önt több alkalommal is tájékoztattuk már róla, a hatóság a médiatartalmakat a médiaigazgatásra vonatkozó szabályoknak való megfelelés szempontjából vizsgálja és vizsgálhatja. Hatásköre arra terjed ki, hogy a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló 2010. évi CLXXXV. törvény (Mttv.), valamint a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló CIV. törvény (Smtv.) hatálya alá tartozó médiatartalmak tekintetében e szabályok betartását felügyelje a közigazgatási hatósági eljárások során.

Üdvözlettel:

Cserháti Zoltán

Forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2489) Irodalmi kávéház (516) Alámerült atlantiszom (142) Történelem (15) Gazdaság (669) Flag gondolja (33) Tv fotel (65) Tereb (142) Vetítő (30) Autómánia (61) Kultúra (6) Mozaik (83) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168) Sport (729) Mozi világ (440) Nagyvilág (1304) Titkok és talányok (12) Életmód (1) Politika (1581) Emberi kapcsolatok (36) Belföld (8) Heti lámpás (260) Mondom a magamét (6476)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>