Ma 2021 május 19. Ivó, Milán napja van. Holnap Bernát, Felícia napja lesz.
lead-cropped-0.jpg

Bayer Zsolt: Cukorfalat

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Ezt olvassátok!

„Szír migráns: úgy integrálhattok minket, ha még több pénzt adtok és beköltözhetünk a házatokba

Aras Bacho, a szír migráns egy nyílt levélben látta el bicskanyitogató tanácsokkal az osztrákokat és németeket, hogyan tehetnék sikeressé az integrációt.

A szír férfi napokban megjelent írását az osztrák OE24 oldalán olvashatjuk el. Ebben az író azt a kérdést teszi fel, miért tart olyan hosszan a migránsok integrációja. A válasza erre az, hogy a sikeres integrációhoz két félre van szükség – igaz, utána a levélben olyan elvárásokat fogalmaz meg a befogadó országok felé, amelyek igencsak döbbenetesek.

Kezdi azzal, hogy szerinte az osztrákoknak és németeknek az adóikon felüli pénzbeli juttatásokkal kell, hogy segítsék a migránsokat.

A legtöbb osztrák szerint az adomány nem más, mint az az adó, amelyet havonta befizetek az államnak, amelyet aztán majd a bevándorlókra költenek. Ez súlyos tévedés. Az, hogy adót fizetünk, pusztán egy kötelesség. Az adományokat azonban önként adják. Ettől emberségesek.”

Bacho – aki egyébként mint „tapasztalt menedékkérő” hivatkozik magára – szerint erre azért van szükség, mert így a migránsok könyveket tudnak venni, és tudnak tanulni.

Emellett a szír migráns azt is hangsúlyozza, hogy az osztrákoknak saját otthonaikba kellene engedni a migránsokat, és sétára, vagy uszodába is elvihetnék a migránsokat. Így elvileg ugyanis könnyebben megtanulják a nyelvet.

A legfőbb érdekesség a levélben, hogy egy szó sem esik arról, hogy a közel-keleti bevándorlóknak mit kellene tenniük az integráció sikeréért.” (888)

Hát nem édes?

Persze Bacho pajtás, és ha megengeded, hétvégén elviszlek fagyizni. És most, hogy ilyen meleg lett, odaadnám neked a balatoni házamat, menj le nyugodtan pancsikolni, a fridzsidert természetesen feltöltöm, csak írd össze, mit szeretnél, nehogy megsértselek valamivel, amit nem a fogadra való. Aztán, ha majd jön az ősz, természetesen átköltözöl ide Budára, mi pedig a családdal keresünk egy hajléktalan szállót.

Az a fontos, hogy te (ti) jól érezzétek magatokat.

És ha aztán mégis ránk robbantjátok a koncerttermeinket, meg közénk hajtotok teherautóval és megölitek a gyerekeinket, vagy csak egyszerűen megkéseltek, miközben a kedvenc Allah Akbar kiáltásotokkal örvendeztettek meg bennünket, természetesen nem rátok fogunk haragudni, dehogy! Majd alapos önvizsgálatot tartunk, hogy vajon hol rontottuk el az integrációtokat.

És előbb-utóbb rá is fogunk jönni. Szerte Európában. És akkor végre úgy ki lesztek baszva innen, mint a macska szarni.

Én már nagyon várom!

Bayer Zsolt

Forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Politika (1578) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Tereb (138) Sport (729) Nagyvilág (1455) Gasztronómia (539) Heti lámpás (255) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Autómánia (61) Flag gondolja (33) Mondom a magamét (5301) Kultúra (6) Titkok és talányok (12) Belföld (6) Mozi világ (440) Történelem (14) Rejtőzködő magyarország (168) Irodalmi kávéház (504) Jobbegyenes (2030) Életmód (1) Egészség (50) Tv fotel (65) Vetítő (30) Gazdaság (657)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>