Ma 2022 január 24. Timót napja van. Holnap Pál napja lesz.
lead-cropped-0.jpg

Bayer Zsolt: Csak egy hír Európából...

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Ezért akarnak Magyarországra költözni a holland lányok.

A magyar kormány bevándorláspolitikája Európa több országában is népszerűbb, mint az Unió eddigi állásfoglalása a kérdésben. Hollandiában a fiatal lányok pólókon hirdetik, hogy inkább Magyarországra költöznek, mintsem vállalják a holland kormány által előírt felkészítő “terápiát” a migráns-erőszak ellen.

Hollandiában ugyanis a legújabb intézkedések egyike az lenne, hogy a fiatal lányokat felkészítenék a migráns-erőszak ellen, ők azonban válaszként olyan pólókat kezdtek viselni, amin azt hirdetik, hogy “nekünk nem kell terápia, egyszerűen elköltözünk Magyarországra.”

A fiatal lányok reakciója nem egyedülálló jelenség, ez látszik a holland szélsőjobboldali párt megerősödésén is. A muszlim országokból érkező menedékkérők és migránsok kitiltását, az Európai Unió elhagyását sürgette választási programjában Geert Wilders, a jobboldali, holland Szabadságpárt (PVV) vezetője. A korábban kisebbség elleni uszítással vádolt, de később felmentett pártvezér “deiszlamizálni” szeretné Hollandiát, és ennek érdekében a Korán betiltására, a mecsetek, a muszlim iskolák és a menedékkérők elhelyezésére szolgáló befogadó központok bezárására, valamint a muszlim fejkendő viselésének büntethetővé tételére szólított fel egyoldalas kiáltványában. A friss felmérések szerint jelenleg a főként muszlimellenes megnyilvánulásairól ismert PVV a legnépszerűbb politikai erő Hollandiában.

LAKÁS HELYETT BÖRTÖNÖKBE HELYEZIK A MIGRÁNSOKAT 

Hollandia az Európába érkező menedékkérők egyik legkedveltebb célpontja, ezért az utóbbi években a holland kormány sokat szigorított a menekültszabályozásán, de úgy tűnik, ez mégsem elegendő. Míg 2015-ben lakást adtak és nyelvoktatást biztosítottak a migránsoknak, 2016. májusában megtalálták a megoldást, hogy mire használják a kihasználatlan börtöncellákat: korábban Belgiumnak és Norvégiának kölcsönözték ki, de ma már menekültszállóként funkcionálnak. A börtönöket természetesen átalakították, de a vastag cellaajtók és rácsok az ablakon még emlékeztetnek az eredeti funkcióra. Az Associated Press beszámolója alapján az elhelyezett menekültek nem panaszkodnak a szállásra, csak az ételre.

UGRIK A RENDŐRSÉG, HA MIGRÁNSOKKAL KAPCSOLATBAN POSZTOL VALAKI A SOCIAL MEDIABAN

A holland kormány egyébként nagyon érzékeny a bevándorlás ellenességre, néhány hónappal ezelőtt nagy nemzetközi visszhangja volt annak az esetnek, amikor Twitter bejegyzés miatt csengettek egy fiatalemberhez, aki még csak nem is gyűlöletkeltő mondatot csipogott a neten, hanem egyszerű kérdést fogalmazott meg a migrációval kapcsolatban. Ezután derült ki, hogy a holland rendőrség külön osztagot tart fenn a social media figyelésére és azokat, akik “érdekes” tartalmat posztolnak, azokat személyesen is felkeresik.

PRIORITÁS A MIGRÁCIÓ ÉS A BIZTONSÁG

Hollandia az EU soros elnökeként célul tűzte ki, hogy közelebb hozza az EU-s politikát az állampolgárokhoz és hozzájáruljon a növekedéshez. A holland elnökség számára elsődleges a migráció és a nemzetközi biztonság, ezért egy közös, megerősített határőrizet kialakítása mellett száll síkra, valamint biztosítani kívánja az uniós tagállamok közötti méltányos tehermegosztást. Az elnökség célja a hatékony európai határ-, és partiőrség létrehozása, valamint a migrációs krízis gyökereinek orvoslása elkötelezettebb és proaktívabb külpolitika segítségével.

AZ EU-NAK ELVILEG VAN NŐVÉDŐ EGYEZMÉNYE 

Az egyezmény erőteljes lökést kíván adni a nők elleni erőszak és a családon belüli erőszak megelőzéséhez, illetve az azzal szembeni küzdelemhez. Az aláíró országoknak kötelességük olyan intézkedéseket hozni, amelyek célja a megelőzés, az áldozatok védelme és az elkövetők megbüntetése.

THAIFÖLD, BULGÁRIA, VENEZUELA…

Bár Magyarország első volt a pólón megnevezett célországok között, az időközben elkészült pólók tanúsága szerint a hollandok saját országukon kívül szinte bárhová – beleértve Bulgáriát, Venezuelát, Egyiptomot vagy éppen Albániát – elköltöznének, csak ne kelljen résztvenniük az állam által előírt átnevelési tréningen.” (PestiSrácok.hu)

Bayer Zsolt

Forrás:]]> Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (6) Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (256) Nagyvilág (1464) Mondom a magamét (5836) Mozaik (83) Tv fotel (65) Politika (1579) Vetítő (30) Gazdaság (663) Szépségápolás (15) Történelem (14) Egészség (50) Irodalmi kávéház (509) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12) Életmód (1) Mozi világ (440) Belföld (6) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (2203) Tereb (139) Flag gondolja (33) Sport (729) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>