Ma 2024 április 15. Anasztázia, Tas napja van. Holnap Csongor napja lesz.
a1224502a3263a946d7efa773182d5e1.jpg

Bayer Zsolt: Béla

Flag

Szöveg méret

3
Átlag: 3 (1 szavazat)

Mivel a Jobbik ez idáig szinte kivételezett helyzetben volt, és élvezte a nyugalmat, amelyet a média és a politikai ellenfelek biztosítottak számára, az elmúlt hetek történései láthatóan megviselték a pártot.

A Gaudi-Nagy és Morvai-féle performance a parlament alakuló ülése alatt rávilágított a szavazótábor egy részének nyilas-ávós házmester mentalitására és persze az ugyanilyen mentalitással rendelkező prominensek lelkivilágára.

A baloldali média és politika az elmúlt hónapokban többször leírta és elmondta, hogy a Jobbik nyugalmát a Fidesz biztosítja, természetesen saját politikai érdekei által vezérelve. Ennél nagyobb ostobaságot aligha lehet mondani. Vessen mindenki egy pillantást a Jobbik-közeli sajtó elképesztő Fidesz-gyűlöletére, nézze meg a választási eredményeket, ott lett legerősebb a Jobbik, ahol egykor az MSZP volt a legerősebb.

A Jobbik szavazótáborának legnagyobb része az MSZP egykor volt szavazótáborából verbuválódott. Lásd még a Bolgár úr műsorában „comingoutoló”, baloldali érzelmű szavazót, aki a „cigánykérdés” miatt szavazott a Jobbikra. Szóval ez a Fidesz–Jobbik titkos szövetségről szóló balos legenda a legnagyobb marhaságok egyike az összeesküvés-elméletek széles mezején. A Jobbik és az MSZP szavazótábora ér ugyanis össze, a Jobbiknak pedig kizárólag a senki földjén vannak szövetségesei (Hatvannégy vármegye, Betyársereg!).

A további szövetségesek pedig Keleten keresendők. Mert hát erről szól a Kovács Béla-ügy. Amely ügynek – eddig legalábbis – legérdekesebb fejleménye a baloldali mainstream média „ügykezelése”. Nevezett média ugyanis első reakcióként a Fidesznek és a kormánynak esett neki. A Népszabadság így ír szerkesztőségi vezércikkében: „A Fidesz módszereiről viszont már mindent tudunk. Az aktuális politikai ellenféllel szemben az ideá­lis pillanatban habozás nélkül veti be az állam összes, elvben pártsemleges eszközét, rendőrséget, ügyészséget, titkosszolgálatot. Olyasmit szivárogtatnak ki jól időzítve, ami, ha igaz, azonnal cselekvésre kellett volna késztesse a hatóságokat, amikor a tudomásukra jutott, ha pedig nem igaz, akkor viszont bűncselekmény bedobni a köztudatba. Gond nélkül váltanak célpontot: mikor kit tartanak veszélyesnek magukra nézve. Ott állnak a dossziék glédában, csak szólnak fentről, hogy most X.-ről kéne egy kapucnis fotó, most Y.-ról egy ingatlanügy, nem is, inkább Z.-ről valami kompromittáló. »Mi? Hogy nem az amerikaiaknak, hanem az oroszoknak? Kár. Na mindegy, jó lesz ez is...«” (Jaj, gyerekek! Majd az emlékirataimban elmesélem, kitől is jött a kapucnis fotó! Meg fogtok döbbenni.)

A Népszava lényegében ugyanezt öblögeti szegény hülye Dési János által: „Nincs a történteken mit csodálkozni. A Fidesz az ellenfeleit előszeretettel intézi el büntetőjogilag. Torgyán és a fia vagy éppen Szabadi, Hagyó, Hunvald, Dávid Ibolya, Herényi stb. Így megy ez. Elszemtelenedtek, mint Berija, akkor majd helyrerakjuk őket büntetőjogilag.”

Ebben a kórusban (tényleg! Akkor most ki is védi a Jobbikot?) üde kivételnek számít az Index írása: „Túl nagy tétje van annak, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatal feljelentése alapján a Legfőbb Ügyészség kérte Brüsszeltől Kovács Béla mentelmi jogának felfüggesztését, méghozzá azzal az indokkal, hogy a jobbikos EP-képviselő az Európai Unió ellen, Oroszországnak kémkedett. Bár hivatalosan keveset vagy szinte semmit nem lehet tudni, de éppen ez az, ami miatt bizonyosan pontosak a kormány szócsövének is tekinthető Magyar Nemzet állításai: éppen a kémügyek azok, ahol általában minden, az üggyel kapcsolatos részlet titkos. Sőt, nemcsak a részlet, de még az alapinformációk is. Éppen ez erősíti meg a gyanút, hogy itt valóban nagyon súlyos ügyről van szó. (…) Az Indexnek név nélkül nyilatkozó, de a hírszerzés területét testközelből ismerő források éppen ezért nem valószínűsítik, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatal egy koncepciós eljáráshoz asszisztálna, vagy felsőbb utasításra megalapozatlanul tenne feljelentést egy ilyen ügyben, ehhez ugyanis Kovács orosz sztorija túl meredek. Ahogy egyikük fogalmazott, ez »blöffnek kicsit durva lenne«. (…) A jobbikos kémbotrány kirobbanásakor Kovács Béla az újságíróknak azt mondta: szeretné, ha a parlament nemzetbiztonsági bizottsága nyilvánosan tárgyalná az ügyét. Ez viszont nonszensz és teljességgel kizárt, és ezzel nyilvánvalóan Kovács Béla is tisztában van, vagy ha ő nem, akkor pártja nemzetbiztonsági szakértői. Egy ilyen eljárás tele van államtitkokkal (…), így kizárt, hogy akár egy ezzel kapcsolatos nemzetbiztonsági ülés, akár egy büntetőügy teljesen sajtónyilvános legyen, erre korábban és a jövőben sem lesz példa. A Jobbiknak viszont remek lehetőség arra, hogy a közvélemény felé azt kommunikálja, hogy ő transzparenciát és teljes átvilágítást akar, bezzeg a Kovács Bélát lejárató hatóságok és politikusok titkolóznak.”

Hát ez lenne a lényeg. Úgyhogy óvatosan a Bélával. A baloldali sajtó pedig lassan összeülhet kitalálni, hogy ha további disznóságok derülnének ki a Jobbikról, azt hogy lehetne mégis a Fidesz és a kormány nyakába varrni. Természetesen úgy, hogy közben tovább éljen a Fidesz–Jobbik-együttműködés legendája.

Bayer Zsolt – magyarhirlap.hu

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Kultúra (7) Tv fotel (65) Politika (1582) Mondom a magamét (7536) Nagyvilág (1310) Autómánia (61) Egészség (50) Irodalmi kávéház (537) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (2786) Mozaik (83) Titkok és talányok (12) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (36) Szépségápolás (15) Történelem (18) Alámerült atlantiszom (142) Sport (729) Gazdaság (704) Belföld (10) Vetítő (30) Életmód (1) Tereb (146) Nézőpont (1) Heti lámpás (312)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>