Ma 2021 március 03. Kornélia napja van. Holnap Kázmér napja lesz.
8f811b958d99e66d358a3ca861c2cdc4.jpg

Bayer Zsolt: Az oktatás ügye

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Az a baj, hogy most megint össze lettünk zavarva. Ugyanis hosszú napok óta hallgatjuk és olvassuk a mi szeretve tisztelt kis Kabócáinktól, hogy Navracsics kolléga kínos helyzetbe kerül hamarosan, mivel ő lesz a vámügyi biztos.

Ezt hallgatjuk, gúnykacajok közepette.

Merthogy ez azért módfelett ciki. Önmagában is, hiszen ezek a vámügyek nem túl fajsúlyosak az unión belül, meg aztán a Fidesz 2004-ben ezért halálba cikizte Kovács Lászlót. És tényleg. A szeretve tisztelt Kabóca nevű altiszt (leánykori nevén Index) elő is ásta a Fidesz vonatkozó nyilatkozatát:

„»A vámügyek azonban még ennél is rosszabbak, azt is mondhatnám, hogy ennél mélyebb, ennél rosszabb pozíció nincs is, hiszen mindenki tudja, aki egy kicsit is ismeri az uniót, hogy közös adópolitika nincsen« – mondta akkor Szájer József, az Európai Néppárt képviselője” – írták pár napja kabócáék. És tapsikolva, aprókat sikkantgatva várták, hogy Juncker vámügyi biztossá nevezze ki Navracsicsot, és visszahulljon a Fidesz (és Navracsics és persze Orbán) fejére a régi vád, a régi kijelentések, mondatok súlya. És megírták persze azt is, hogy íme, közeleg Juncker jogos bosszúja, amiért Orbán ellenezte az ő jelölését (Istenem… ha ezek a politikai mikiegerek – co. by Antall József – egyszer az életben tudnák, felfognák, megértenék, hogy mi miért történik valójában). Meg arról is hosszasan értekeztek, hogy hát mit is várhat egy olyan ország, amelynek miniszterelnöke ki meri ejteni a száján az „illiberalizmus” fogalmát.

Nos, ebben a vidám hangulatban vártuk a tegnapi napot, amikor is Juncker megnevezte, ki milyen biztosi pozíciót kap.

Navracsics pedig megkapta Junckertől az oktatási, kulturális, ifjúsági és állampolgársági ügyekért felelős biztosi posztot. Ez ám a meglepetés!

Mintegy tíz–tizenöt percre el is némultak Kabócáék szerte a budapesti redakciókban. Csönddé vált mindenütt a meglepetés, a csodálkozás,

a csalódottság és a harag a liberális szerkesztőségek zokni- és ( az esőnek köszönhetően) csak kissé hónaljszagú kipárolgásában.

Aztán valamelyik kis Kabóca megtalálta a megoldást, és felkiáltott örömében:

– Gyerekek! Mintha mi sem történt volna! Írjuk most erről a posztról, hogy teljesen súlytalan és lényegtelen!

 – Fantasztikus vagy, öregem! – veregették hátba a többiek, és töltöttek még egy kis csigert a műanyag poharakba.

Aztán nekiláttak.

„A korábbi várakozásokkal szemben jóval kevésé fajsúlyos portfóliót kaphat Navracsics Tibor, a Fidesz biztosjelöltje” – kezdte hírét mindjárt az Index. S ez – lássuk be – mégiscsak teljesítmény. Hiszen napok óta hallottuk, 2004-es Fidesz-idézetekkel alátámasztva, hogy Navracsics a teljesen súlytalan vámügyi biztosi posztot fogja megkapni. Aztán szerda déli tizenkét órára kiderült, hogy van egy súlytalanabb poszt is: az oktatás, a kultúra és az ifjúság ügye.

Hát igen. Van olyan pillanat, amikor az oktatás, a kultúra és az ifjúság „cuzammen” nem ér egy kalap szart se. Ez a pillanat akkor jön el, amikor Orbán minisztere, Navracsics kapja ezt a posztot. S ha Juncker felkérte volna Navracsicsot, hogy legyen helyette elnök, továbbá ezzel párhuzamosan vigye a pénz- és adóügyeket, összevonva a kül- és hadügyekkel, és Navracsicsot kinevezték volna pontifex maximusnak, akkor most itt állnánk a világ legsúlytalanabb pontifex maximusával és EB-elnökével a nyakunkon.

Persze, ebből a mondatomból még baj lesz. Megpróbálom elmagyarázni, hogy miért.

Seszták Ági kolléganő a tegnapi Magyar Nemzetben az Ökotárs-botrány kapcsán írt cikket. Ebben azt emlegette, hogy a liberális kabócák szerint a civilek csak patyolattiszta báránykák lehetnek, feltéve, hogy nem a békemenetesekről van szó, mert azok ugye eo ipso a kormány seggnyalói a liberális kabócák szerint. No, erre a HVG a következő hírrel indított: „Már a Magyar Nemzetben is seggnyaló a CÖF”. Ebből az következik, hogy a HVG még ma meg fogja írni: „Már Bayer szerint is súlytalan Navracsics”. Olyanok ők, mint az egyszeri rendőr, aki találkozik a komájával, akinek egy vastag kötet van a hóna alatt. – Komám, mit olvasol? – Logikát. – Logikát? Hát az mi? – No figyelj! Te ugye szereted a halat. Ha szereted a halat, akkor szeretsz horgászni. Ha szeretsz horgászni, el is mész hétvégenként. Aztán, ha már elszabadulsz, hát viszel magaddal valami menyecskét, aztán elvagytok egy kicsit, igaz-e komám? – Öregem, ez fantasztikus! Pont így van minden! Add már kölcsön ezt a logikát… Egy hét múlva a rendőr sétál az utcán, már az ő hóna alatt van a vaskos kötet, és találkozik egy másik komájával, aki kérdi tőle: – Hát te mit olvasol? – Én bizony logikát. – Az meg mi? – Na figyelj, elmagyarázom. Te szereted a halat? – Én komám, bizony nem szeretem. – Na látod! Akkor te buzi vagy…

Tisztelt hölgyek és urak, e logika mentén lett most a legsúlytalanabb biztos Navracsicsból. Ezt onnan is lehet tudni, hogy megjelent egy közlemény:

„A Demokratikus Koalíció véleménye szerint az új Európai Bizottságban Navracsics Tibor a leggyengébb posztot kapja azzal, hogy oktatási és kulturális biztosnak jelölték.” Nos, ezt a közleményt a DK nevében Gréczy Zsolt adta ki. Őnála pedig nincsen hülyébb kerek e világon. Helyben vagyunk.

S már csak azt nem értjük, ha egyszer ennyire súlytalan az oktatás ügye, akkor miért olvasgat hetek óta minden kabóca általános iskolás tankönyveket? Persze, igazából mindegy. Ugyanis fölöttébb rájuk fér…

Bayer Zsolt – magyarhirlap.hu

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Belföld (6) Tv fotel (65) Gazdaság (657) Titkok és talányok (12) Rejtőzködő magyarország (171) Mozi világ (440) Vetítő (37) Autómánia (61) Mondom a magamét (5137) Nagyvilág (1454) Jobbegyenes (1972) Flag gondolja (33) Tereb (140) Politika (1576) Irodalmi kávéház (505) Gasztronómia (539) Életmód (1) Sport (729) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (14) Mozaik (83) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (252) Kultúra (6) Szépségápolás (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>