Ma 2020 augusztus 15. Mária napja van. Holnap Ábrahám napja lesz.
lead-cropped-0.jpg

Bayer Zsolt: Aláírták

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Jó mély dögkút ez.

Na, most itt van ez a nyílt levél, 19 „európai” újságban egyszerre megjelentetve, hetvenvalahány aláíróval, akik nagyon féltik Orbántól a demokráciát meg az „európai értékeket”.

Ez egy sajátos, örök műfaja ezeknek, imádnak nyílt leveleket írni, egyszerre mindenhová, így teljesítve ki amúgy nem létező nagyszerűségüket és vélt megfellebbezhetetlenségüket.

Ócska kis szarjankók ezek valójában, s hogy e tételt igazoljuk, most szemügyre veszünk egyet az aláírók közül, csipesszel megemelintve, nehogy hozzá kelljen érni.

Petre Roman lesz az illető.

Nézzük előbb a családi hátteret.

Petre Román apja, Valter Roman, eredeti nevén Neulander Ernő, született 1913-ban Nagyváradon. Feketeöves komcsi és KGB-s. Harcol a spanyol polgárháborúban, majd a Moszkvai Rádió román adását vezeti. 1946-tól a román hadsereg propagandafőnöke. 1956 után, Nagy Imréék romániai, snagovi fogsága alatt a KGB a magyarul tökéletesen beszélő Valtert állítja rá a magyar foglyokra.

Fia, Petre Roman.

Mindennél többet mesél róla az a tény, hogy 1970 és ’74 között Párizsban tanulhat. Ugye, világos, hogy aki akkor Romániából elmehet egy nyugati egyetemre tanulni, azt eo ipso beszervezte már a Securitate. S hogy beszervezésének még nem kerültek elő a papírjai? Ennek egy oka lehet: a mai napig aktív…

Mindenesetre a kiváló pedigréjű Petrét a secus államcsínyt végrehajtó Iliescu azonnal kinevezi miniszterelnöknek. Tisztségét 1991-ig tölti be.

A tőrölmetszett neoliberális gazdaságpolitika végrehajtója, igazi IMF kápó. Legnagyobb eredménye, hogy regnálása alatt 43%-ra szökik fel az infláció. Ámokfutása még az öreg komcsiknál is kiveri a biztosítékot (pedig ők tették oda), így a nevezetes bányászjárással megbuktatják. 2008-ban lép be a Román Nemzeti Liberális Pártba. Jellemző „apróság”, hogy ez a párt 2018-ban már kétségbeesetten tagadja, hogy Petre Roman valaha a tagja lett volna.

Petre Román 1990. december 1-jén, a románság gyulafehérvári gyűlésén látványosan uszítja a csőcseléket a magyarság ellen, ő vezényli a tömeget, amely kifütyüli, és meg akarja lincselni Szőcs Gézát, aki az RMDSZ képviseletében a megbékélés szükségességéről beszél.

A román főügyész (tudják: „bezzegrománia”!) 2019. áprilisában emelt vádat Petre Roman és társai ellen, emberiesség elleni, soha el nem évülő bűncselekmények miatt(!). Azóta zajlik az eljárás, idén február 21-én volt a legutóbbi tárgyalás a román legfelsőbb bíróságon. Mintegy 5000 tanút kívánnak meghallgatni, ellesznek vele egy darabig.

Mindenestre 22 millió román 30 éve várja, hogy kiderüljön, 1989 decemberében kik öltek, kik ölettek meg több ezer embert, „forradalom” címén. Roman és bűntársai kezén nagyjából 1500 halott vére szárad, akiket a romániai államcsíny idején megölettek, hogy így „forradalmi legitimációt” teremtsenek maguknak. Amúgy Petre Roman feltehetőleg a francia titkosszolgálatnak is dolgozott, párizsi tanulmányai idején szervezhették be.

Ja! És festi a haját! Igazi (dákó) római jellem, csak a jelleme feloldódott a L’oréal professionel hajfestékben.

Na, hát ezek féltik most éppen a demokráciát Orbántól, meg az „európai értékeket”.

Jó mély dögkút ez. Belefér az összes…

Bayer Zsolt -]]> www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (243) Szépségápolás (15) Tereb (140) Jobbegyenes (1819) Irodalmi kávéház (489) Sport (729) Tv fotel (65) Autómánia (61) Kultúra (6) Mozaik (83) Életmód (1) Nagyvilág (1451) Titkok és talányok (12) Gazdaság (652) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (171) Mondom a magamét (4724) Belföld (5) Politika (1571) Vetítő (37) Történelem (14) Alámerült atlantiszom (142) Egészség (50) Flag gondolja (33) Gasztronómia (539) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>