Ma 2024 július 21. Dániel, Daniella napja van. Holnap Magdolna napja lesz.
Bayer Zsolt: A takonygerincű

Bayer Zsolt: A takonygerincű

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Nagyjából tíz éve rühelljük, utáljuk, kerüljük, megvetjük ezt a senkit, ezt a gazembert mi itt, a Fideszben.

Hát ez most nehéz lesz.

Ugyanis felét sem írhatom le annak, amit szívem szerint leírnék erről… erről a nem is tudom, micsodáról.

Igen, kitalálták, Magyar Péterről lesz szó. És külön szórakoztató – az egyetlen szórakoztató elem ebben a borzalomban –, hogy majd arról fog delirálni, a Rogán diktálta nekem ezt. Ezt is. Én meg itt ülök, a kutyánkkal, a két macskánkkal, a tévében egy spanyol jobboldali politikus beszél éppen a nyugati civilizáció megőrzésének lehetséges módjairól, és nincs itt a Rogán. Ráadásul délelőtt jöttem vissza külföldről, és ott sem volt velem. De hát ki mint él, úgy ítél. Vagyis egyszer talán meg fogjuk tudni, ki diktálta mindezt ennek a műanyag szörnyetegnek, s ki szemelte ki a feladatra, miután gondosan feltérképezte, hogy egy nárcisztikus pszichopatával van dolgunk, aki bármire (is) kapható lesz.

Nagyjából tíz éve rühelljük, utáljuk, kerüljük, megvetjük ezt a senkit, ezt a gazembert mi itt, a Fideszben, nagyjából tíz éve tudjuk, miképpen bánik a feleségével, s azt is, hogy ez a dupla nulla sohasem bocsátja meg, hogy nem lett belőle senki, míg a felesége vitte valamire.

És az a valami valóban figyelemre méltó.

S akkor nézzük a dolgot magát.

Nézhetjük, immár nyugodtan, mert itt a hangfelvétel, ami úgy készült, ahogy – de erről majd később.

Lássuk először magát a szöveget. Hallgatva a hanganyagot, még a legelfogultabb kormánygyűlölőnek is nyilvánvaló, hogy az egész szituációval nem stimmel valami. És most nem arra gondolok, hogy MP titokban, a saját felesége tudta nélkül rögzíti beszélgetésüket, hanem arra, hogy az igazi nárcisztikus pszichopatákra jellemző módon manipulálja az egész beszélgetést, a kérdéseknek álcázott állításokat adja a másik szájába, s mindent úgy irányít, hogy elhangozzék az, amit ő akar. Már a kezdet is árulkodó, mivel az események ismeretében nyilvánvaló, hogy ez a gazember kimegy, élesíti a hangrögzítő eszközét, s ezt követően ártatlanságot színlelve tér vissza egy témára, célzott és irányított „kérdéseivel”. 

S aki hallgatja ezt az egészet, azt sem tudja nem észrevenni, hogy folyamatosan belevág a felesége mondataiba, semmit sem hagy neki végigmondani, kimondja helyette mindazt, amit hallani akar, a másik pedig inkább ráhagy mindent, csak szabaduljon végre.

Itt van például ez a részlet:

„MP: És ti nem láttátok, a sajtó meg már látta.

VJ: Hát sőt, már valószínűleg odaadták, és elvileg azt ők anno átnézték.

MP: Mármint a Rogánék.

VJ: Igen, semmi rossz nincsen, de…

MP: De erre mondta a Martonovics Detti, hogy semmi rossz, de kihúzattak dolgokat.

VJ: Persze, magukat kihúzatták… a Martonovics Detti…”

Jó lenne tudni, mi is lett volna annak a mondatnak a vége, miszerint „igen, semmi rossz nincsen, de…”, de ezt már nem fogjuk megtudni soha, mert Jágó nem engedi befejezni a mondatot, helyette elmondja ő, amit hallani akar. S persze már azt is habosítják, amit szintúgy Magyar fogalmaz meg manipulatív módon, vagyis hogy „ti nem láttátok, a sajtó meg már látta”. 

Ezzel azt akarja sugallani, hogy Rogán eljuttatta a sajtónak a kényes anyagokat? Érdekes. Mert például egyenesen a HVG-s Dezső Andrástól tudjuk, miszerint ő már sok-sok hete ismeri azt a jegyzőkönyvet, melyet egy Varga Judit védelmét ellátó rendőr írt meg egy menetrendszerű, Magyar-féle asszonybántalmazásról. Akkor most mi van? Rogán mozgatja a HVG-t is és annak egyik „sztárújságíróját”?

Érdekes kérdések ezek…

 

Mindvégig jellemző, Magyar mikor és mivel vág közbe, így gyakorlatilag nem tudjuk meg, Varga Judit mit is akart valójában mondani. Azt viszont megtudjuk, mit akar Magyar hallani, mert azt ő mindig elmondja – persze hogy elmondja, hát ő az a két fél közül, aki tudja, az egész beszélgetés fel van véve, s azt is tudja, miért veszi fel. Ezt éppen Varga Judit mondta el ma:

„Megtette. Régóta zsarol ezzel: Ha el merek válni, ha őt ki merik rúgni, ha meg merek szólalni… Ha mást merek csinálni, mint amit ő akar, akkor megbánom! (…) Most önök, tisztelt hölgyeim és uraim, egy ilyen párhuzamos előadás egyik szálát nézik. Sajnos én a többit is látom. Üzenetekben, szavakban, tettekben. Gyomorforgató érzés például, ahogy mézesmázosan nyilatkozik rólam a Partizánban, miközben sms-ekben kapom tőle a fenyegetéseket.”

 Igen. Értjük, és ami még fontosabb, érezzük az iszonyt.

Arról pedig, hogy tavasszal, vagy ahogy Magyar hazudta, már fél évvel a letartóztatás előtt szólt valaki Völnernek, hogy vigyázzon, mert lehallgatják, ismét csak a HVG-s Dezső András fogalmazza meg a lényeget, vagyis ez gyakorlatilag lehetetlen, mivel Völner nem lehetett annyira ostoba, hogy a figyelmeztetés után még fél évig folytatja ügyeit Schadllal.

Az ügyészség pedig nyilatkozatot adott ki, amelyben ez áll:

„Helytálló az a hangfelvételen szereplő megállapítás, amely szerint  Polt Péter legfőbb ügyész nem uralja az ügyészséget. (…) Az ügyészség szerint ismételten szükséges rámutatni arra, hogy ügyészségi iratok eltüntetése, átírása nemcsak jogi, hanem fizikai képtelenség is. Valamennyi, az ügyészségen megjelenő adat, és annak sorsa keletkezésétől kezdve dokumentálva van, ráadásul ezek az adatok nemcsak egy helyen vannak tárolva, hanem megjelennek más szervek adattárában is, beleértve a nyomozási bírókat vagy a titkos műveleteket végző szerveket. Minden, az ún. Völner–Schadl-ügyben keletkezett dokumentum sorsa ismert, az adatokból feltárható valamennyi cselekmény vizsgálata a vonatkozó törvényeknek megfelelően megtörtént vagy folyamatban van.”

Senkinek semmi oka és joga nincs arra és ahhoz, hogy ezt kétségbe vonja.

Ellenben minden jóérzésű, ép erkölcsökkel bíró, normális embernek joga és kötelessége, hogy Magyar Péter minden állítását kétségbe vonja. Ezért:

„Szerintem ez a hangfelvétel a haza megmentésével kufárkodó, ezt hamisan a zászlajára tűző ember végtelen romlottságáról szól. 

Húsvét nagyhetét éljük. Ilyenkor különösen közel érezzük az Istent. Ami ma történt velem, az még a hitemet is próbára teszi. Elég sokat szenvedtem a házasságom alatt, hogy rájöjjek, a volt férjem egy olyan ember, akinek csak értelme és érdekei vannak. Lelke és szíve nincs. De amit most élek át, ahhoz nem elég a család és a barátok támogató közege. Emberfelettire van szükségem.

Sokáig úgy gondoltam, hogy egykori borzalmas házasságom részleteit nem fogom megosztani a nyilvánossággal. Az elmúlt hetek történései miatt azonban tartozom annyival az engem mindvégig támogató családomnak, elsősorban szüleimnek, gyermekeimnek és testvérem családjának, hogy a Magyar Péter által súlyosan eltorzított, hamis magánéleti kép helyett a valóságot bemutassam. Arról a terrorról, amiben éltem, éltünk, elmondjam az igazat.

Nem hagyhatom, hogy a lelkünket kétszer is megölje egy súlyos nárcisztikus személyiségzavarban szenvedő, gonosz ember. Egyszer a folyamatos bántalmazás során, másodszor pedig a múlt elfedését célzó hazugságaival. Tartozom ezzel sok-sok olyan embernek is, aki hasonló helyzetben él és még nem találta meg a kiutat. (…)

Most Önök, Tisztelt Hölgyeim és Uraim, egy ilyen párhuzamos előadás egyik szálát nézik. Sajnos én a többit is látom. Üzenetekben, szavakban, tettekben. Gyomorforgató érzés például, ahogy mézesmázosan nyilatkozik rólam a Partizánban, miközben sms-ekben kapom tőle a fenyegetéseket. (…)

A nárcisztikus düh és bosszú pusztító és kíméletlen. Se gyerekeknek, se barátoknak nem kegyelmez.

Hangfelvételek nyilvánosságra hozatalával Magyar Péter már több alkalommal próbált engem fenyegetni és „jobb belátásra bírni”. Ebből most csak három jeles alkalmat emelnék ki.

1.) Hangfelvétellel fenyegetés No.1.
2023 márciusában, amikor már javában zajlott a válásunk napi magyarpéteres pszichothrillerje, nem sokkal a közös otthonból való kimenekülésem előtt egy szombat este (erre konkrétan emlékszem, de több alkalom is volt) a volt férjem azt mondta, ha elhagyom és továbbra is el akarok válni, akkor feljelent a Központi Nyomozó Főügyészségen és hangfelvételekkel fogja bizonyítani az állításait. Nehéz azt a lelkiállapotot visszaadni, miben lehet ilyenkor egy háromgyerekes anya, akit a saját konyhájában, az alvó gyerekei mellett az akkori házastársa ilyesmivel fenyeget (és még mennyi más aljasságot, lelki terrort alkalmazott, arra nincsenek szavak!). Mind a mai napig a fülemben cseng például, ahogy mondja, «Válj el, ha akarsz. Takarodj. A ház és a gyerekek maradnak.» Nekem tiszta a lelkiismeretem, nem engedtem a pressziónak, napokon belül összecsomagoltam és elköltöztem, tudva, hogy a gyerekeim úgyis ragaszkodni fognak az édesanyjukhoz. És csak az elköltözésem után, a mindennapos lelki terrorból való kilépéssel kezdődhetett meg az igazi válási folyamat. Persze sok mindent feladtam a szabadulásomért cserébe, de nem volt más választásom. A szakemberek biztosan értik, mire gondolok például a gyermekfelügyelet kapcsán és szívesen járulok hozzá a kutatásaikhoz a saját rémtörténeteim elbeszélésével.

2.   Hangfelvétellel fenyegetés No.2
Magyar Péterrel idén január elején közölték, hogy a Közútban és a Bankholdingban betöltött pozíciói meg fognak szűnni. Tudják, az ilyen típusú pozíciókból volt a hangfelvételeket készítő szabadságharcosnak havonta kb. 3,5-4,5 millió nettó bevétele. Péter ekkor, január 18-a körül egy ún. 24. óra elnevezésű Signal csoportot hozott létre, amelyben Gulyás Gergelyt és engem megfenyegetett, hogy ha nem állítjuk vissza azonnal az eredeti állapotot, akkor ellenséggé válik. Ebben az üzenetben volt egy nagyon fontos állítása, amiért azóta is «hálás» vagyok neki. «Én ennek a rendszernek soha nem ártottam. Kifelé Juditnak sem.» Értik? Kifelé Juditnak sem. Köszönöm, Péter, hogy egyértelművé tetted a kapcsolati erőszak természetét.

Kifelé mézesmázosak vagyunk, de amikor kattan a zárban a kulcs, akkor beindul egy másik történet, amit úgysem hisznek majd el… Gergő törölte magát a csoportból, Péter fenyegetéseire nem válaszoltunk, nem reagáltunk. Azt is írta Péter, hogy «javaslom, húzzuk be a féket.» Mintha magától félt volna. Elképesztő, hátborzongató volt. Innentől kezdve január végéig naponta több típusú fenyegető és hízelgő üzenetet kaptam, illetve nagyban folyt a gázlángozás, ahogy 3-6-15-30 másodperc után eltűnő Signal üzenetekben fenyegetett és becsmérelt, amit a saját személyiségi jogaim védelmében nem szeretnék itt közölni. Ami a legszebb volt az egészben, hogy álszent, manipulatív módon az általa kilátásba helyezett következményekért, amit a gyerekek el fognak szenvedni, folyamatosan engem okolt. Egy fontos üzenet még kiemelendő. A könyörgő műfajban Péter a következőket írta nekem: «Még nem írtam alá a lemondásaimat, amit kértek tőlem. Nemcsak a pénz miatt fontos a Közút és az MBH bankos pozícióm, hanem mert ezekhez kapcsolódó cégekkel vannak előrehaladott tárgyalásaim az új munkahelyem kapcsán, amik kirúgás esetén nyilván ellehetetlenülnek.»

Ugye mindenki érti. Emlékszünk, hogy korunk lánglelkű hamis Petőfije mivel lépett a nyilvánosság elé? Hogy ő lemond… aha. Ha pedig itt leírnám, hogy milyen «döbrögikhez» tartoznak azok a cégek, akikkel neki állítólag előrehaladott tárgyalásai voltak akkoriban, ahol ő állásért kilincselt, akkor valószínűleg Magyar Péterünket a március 15-ei tömeg paradicsommal megdobálva zavarná haza… Folytassam, Péter? Tudom még…
Január 31-ig még kaptam néhány érdekes sms-t, hogy pl. «Alea iacta est» meg hogy «Spanyolország felett derűs az égbolt». Továbbra is elzárkóztam attól, hogy engedjek a fenyegetőzésének, hiszen így nem lehet élni. Nem zsarolhat folyton bizonyos titkos hangfelvételekkel, ha nem intézek neki megfelelő állásokat. Megbeszéltem a családommal, hogy lesz, ami lesz, jöjjön ki bármivel. Ami ezután történt, azt mindnyájan tudjuk. 

Persze Péter sem számított rá, hogy időközben a kegyelmi ügy miatt, vállalva a politikai felelősséget, kilépek a közéletből. A Partizán-interjú ezért indul a feleségét mindenben támogató, jóságos Magyar Péter karakterrel. Stratégiát váltott. Engem nem tudott már a lista élén megütni, ahogy korábban fenyegetett. Istenem, az egész család öklendezve nézte azt az álszent figurát, ahogy manipulálja a jóhiszemű, szavait kortyoló közönséget, akár 2,5 millió embert!

Mindeközben a nekem írt párhuzamos színi előadás szerint Magyar Péter továbbra sem hagyta abba a becsmérlésemet, fenyegetésemet… hiszen ahogy lassanként felépült a szép üstökös karrierje, egyre veszélyesebbé vált számára a múlt. A múlt, ami nem akart eltűnni és egy nap, egy szimbolikus jegyzőkönyv formájában bekopogtatott. Azért szimbolikus, mert ebből akár több tucat is készülhetett volna, de sajnos a kapcsolati erőszak, akár lelki, akár testi áldozata nincs mindig abban a helyzetben, hogy rendőrt hívjon. A bántalmazó kapcsolatok bonyolult lefutási görbéjéről sok balos nőjogi szervezettel egyeztettem miniszter koromban, sok mindent tudnék a saját életemből is elmesélni. Milyen érdekes, hogy most, hogy egy általuk gyűlölt fideszes miniszterről derül ki, hogy áldozat volt, hirtelen szelektívvé válik az empátiájuk. Hallgatásuk üvölt… de erről is majd a szakmának beszélnék később.

3. Hangfelvétellel fenyegetés No.3
Így érkezünk meg a harmadik eseményhez. Amikor Dezső András, a HVG újságírója megkereste Pétert a rendőrségi jegyzőkönyv ügyében, Péter egy ideges üzenetet küldött nekem, amiben arra akart rávenni, hogy állítsam le őket és tisztázzam, hogy «semmilyen erőszak nem történt egy szokásos házastársi vitán kívül». Harmadszor sem engedtem a fenyegetőzésének, erre sem válaszoltam semmit. Amikor kiraktam a kapcsolati erőszakos videót a Facebookra, úgy, hogy meg sem szólítottam benne, nagyon bepöccent és újra megfenyegetett. Nem voltam tehát meglepődve. Számítottam rá. De amit tett, az döbbenet. Arra nincsenek szavak. 

Végül engedjenek meg néhány szót a jelenlegi közállapotokról. Lojalitás, fegyelmezettség, csapatjáték. Aki a közösséget akarja szolgálni, ezekkel a tulajdonságokkal, úgy gondolom, rendelkeznie kell. Magyar Péterben egyik sincsen. Nagy csalódás volt ez nekem a saját életemben is, mikor rájöttem, kivel kötöttem össze azt 27 éves koromban. Magyar Pétert nem érdekli a haza, csak a saját sorsa. 
Az árulás lehet izgalmas, de semmiképpen sem lehet alapja valami jónak és nemesnek. Elárulni a családunkat és a barátunkat nem teljesítmény, hanem bűn. Arra pedig már szavak sincsenek, ha az árulást valaki azzal magyarázza, hogy a családja védelmében tette, amit most már nem tud garantálni. 

Ui.: A jelen írás terjedelmi okokból nem tartalmaz minden történetet. Tudom folytatni.”

 

Nyilvánvaló, hogy Varga Judit minden állítását bizonyítani tudja, miképpen az is nyilvánvaló, hogy volt férje, a nárcisztikus, pszichopata gazember viszont nem. És igen, nyilvánvaló, hogy aki olyasmire képes, mint ez az alak a volt feleségével és a gyerekeivel, az bármire képes. Normális ember az ilyentől undorral elfordul. 

És ne felejtsék el azt sem: ma olyan világban élünk, ha egy nő előáll azzal a történettel, hogy húsz évvel ezelőtt (!) Donald Trump megerőszakolta egy nagyáruház próbafülkéjében, azt mindenki készpénznek veszi, és a megvádoltnak esélye sincs bizonyítani a vád ellenkezőjét. Ilyenkor a harcos feministák és jogvédők egy emberként követelik a „bűnös” meghurcolását.

Ugyanezek most hallgatnak. Vagy inkább kussolnak. Mert a vélt politikai haszon mindennél fontosabb.

És mindent elmond ezekről, hogy kitől várják ezek a politikai hasznot.

Similis simili gaudet. No meg a hasonlóban bízik…

Bayer Zsolt - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Történelem (18) Belföld (11) Életmód (1) Mozi világ (440) Irodalmi kávéház (537) Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1310) Heti lámpás (322) Alámerült atlantiszom (142) Vetítő (30) Flag gondolja (36) Tereb (146) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Tv fotel (65) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (168) Mondom a magamét (7725) Kultúra (9) Szépségápolás (15) Egészség (50) Politika (1582) Jobbegyenes (2825) Gazdaság (713) Nézőpont (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>