Ma 2024 július 17. Endre, Elek napja van. Holnap Frigyes napja lesz.
XII. Piusz és a zsidók

XII. Piusz és a zsidók

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
A XII. Piusz pápaként ismert Eugenio Pacellire aljas módon a „Hitler pápája” nevet aggatták a holokauszt idején.
KAPHATÓ, RENDELHETŐ!

]]>]]>

Új, tényfeltáró könyvében (2017) Gordon Thomas – a titkosszolgálatok világának vezető szakértője – rávilágít az igazságra, és elénk tárja a közel ötven pap, apáca és római polgár titkos hálózatát, melyet XII. Piusz és a Vatikán a megszállás idején hozott létre a zsidók megmentése céljából.

XII. Piuszt régóta baráti szálak fűzték a római zsidó közösséghez. A náci fenyegetés terjeszkedésével a pápa egy kapcsolattartói hálózatot alakított ki a Vatikánvároson belül és kívül. Ez a hálózat hamis papírokkal látta el a zsidókat, megkeresztelt katolikusoknak tüntetve fel őket, és biztos menedéket nyújtott számukra a Vatikánban és Rómában egyaránt.

Azzal, hogy a zsidókat Rómában rejtegette – nem létező betegség címén a híres Fatebenefratelli kórház karanténjában –, és szervezte a városból való kicsempészésüket, a Vatikán ezrek életét mentette meg a második világháború alatt.

A szerző feltárja annak az előrelátó politikai magatartásnak az okát is, amellyel XII. Piusz kerülte a hitleri rezsim nyilvános elítélését (nehogy egy széleskörű megtorlást kockáztasson a Harmadik Birodalom részéről), ugyanakkor ő és vatikáni megbízottai a színfalak mögött azon dolgoztak, hogy szembeszálljanak a náci terror borzalmaival.

*
A „XII. Pius és a Zsidók” című ezen kiadványban az emberi életek megmentéséért szőtt „összeesküvést” részletesen bemutató beszámolójával Gordon Thomas e hosszú idő óta ellentmondásosan megítélt pápa életének és hagyatékának újraértékelésére indít bennünket.

]]>]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Emberi kapcsolatok (36) Életmód (1) Vetítő (30) Sport (729) Heti lámpás (322) Rejtőzködő magyarország (168) Belföld (11) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (537) Kultúra (9) Mozi világ (440) Flag gondolja (36) Nagyvilág (1310) Mozaik (83) Autómánia (61) Gazdaság (713) Titkok és talányok (12) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Történelem (18) Jobbegyenes (2825) Mondom a magamét (7713) Tereb (146) Nézőpont (1) Politika (1582)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>