Ma 2024 június 18. Arnold, Levente napja van. Holnap Gyárfás napja lesz.
iszlam-allam-konyv-kossuth-kiado-konyvek.jpg

Az Iszlám Állam - Terrorizmus 2.0

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Történet, ideológia, propaganda

A kötet hármas nézőpontból – a történet, az ideológia és a propaganda témaköreit vizsgálva – mutatja be a Közel-Kelet és a nagyvilág biztonságát ma leginkább fenyegető terrorszervezetet.

A szerzők elsősorban azokat a területeket elemzik, ahol korábban ismeretlen, sosem alkalmazott módszerek, harci, finanszírozási és kommunikációs technikák jelentek meg.

A fegyverek és pokolgépek tárháza mára végérvényesen kiegészült a propagandagépezet hírközlési és informatikai eszközeivel.

Ez a többszörösen összetett harc csak hasonlóképpen összetett válaszlépésekkel vívható és nyerhető meg egy olyan ellenséggel szemben, amely számára nincs áldozat, amit meg ne hozna „szent” célja érdekében.

Az „Iszlám Állam” szóvivője ezt mondta egyik beszédében: „Meghalni győzelem – ez az, amiben a titok rejlik! Olyan néppel harcoltok, amely sohasem győzhető le!”

Ez a könyv a világpolitikai folyamatokat érdeklődéssel követő olvasó számára mindenképpen nélkülözhetetlen forrás! Európa és benne Magyarország nem engedheti meg magának, hogy az üzenetét ne vegye komolyan.
*

Értékes, érdekes, hasznos könyv. Értékes, mert tudományos alapossággal mutatja be az „Iszlám Kalifátust”. Érdekes, mert nem általánosságokat ismétel, hanem a szervezet működésének konkrétumait ismerteti. Hasznos, mert segíti a probléma megértését.”
(Prof. dr. J. Nagy László DSc
egyetemi tanár
Szegedi Tudományegyetem, Újkori Egyetemes Történeti
és Mediterrán Tanulmányok Tanszék)

*

„Magyar kutatók egy csoportja elsőként vállalkozott arra, hogy önálló kötetben tárja elénk az „Iszlám Állam” alapvető jellemzőit. A szerzők racionálisan, közérthetően és kellő történeti távlatból mutatják be a szélsőséges szervezet helyét és jelentőségét az etnikai, felekezeti, törzsi és politikai feszültségek uralta közel-keleti térségben.”
(Dr. habil. Kalmár Zoltán
egyetemi docens
Pannon Egyetem Társadalomtudományok
és Nemzetközi Tanulmányok Intézet)

*

Az „Iszlám Állam” bonyolult politikai pályája tekintetében ez a könyv bölcsen nem foglal állást: gyakorlati szinteken ad támpontokat, gondolatokat a külpolitika iránt érdeklődő olvasók számára. Különösen fontosnak tartom, hogy a könyvben nem mosódik össze az iszlám vallás és a terrorállam tevékenysége. Forrás a megértéshez, az egyéni értékítélet kialakításához.”
(Dr. Mihálffy Balázs (Abdel Rahman sejk)
elnök
European Fatwa Council for Halal Transactionst)

*

Hiánypótló könyv – ennyire mély, ilyen szakértelemmel felvértezett szerzők által jegyzett mű most kerül először a szakma és a széles olvasóközönség kezébe.”
(Dr. Nógrádi György
biztonságpolitikai szakértő)


*
„Az Iszlám Állam - Terrorizmus 2:0” című ezen kiadványt Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter alábbi szavaival ajánljuk:

„E könyvet ajánlom mindazoknak, akik reális és mélyreható képet szeretnének kapni korunk egyik legnagyobb fenyegetéséről.”
*
Ajánljuk mellé:

]]>Keresztényüldözés a 21. század elején.]]>
]]>A háttérhatalom.]]>
]]>Megvásárolt újságírók.]]>

KAPHATÓ, RENDELHETŐ!

]]>]]>

]]>]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65) Titkok és talányok (12) Belföld (11) Autómánia (61) Nézőpont (1) Rejtőzködő magyarország (168) Történelem (18) Politika (1582) Flag gondolja (36) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Nagyvilág (1310) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2815) Egészség (50) Vetítő (30) Gazdaság (711) Irodalmi kávéház (537) Mozaik (83) Kultúra (9) Heti lámpás (319) Emberi kapcsolatok (36) Életmód (1) Tereb (146) Mondom a magamét (7657) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>