Ma 2024 február 21. Eleonóra napja van. Holnap Gerzson napja lesz.
Vérben forgó szemmel ugrott Orbánnak egy régi ellenfele

Vérben forgó szemmel ugrott Orbánnak egy régi ellenfele

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Előkerült a politológia szaktekintélye.

 

A baloldal sem lenyelni, sem kiköpni nem tudja Tusványost. Ez bizony nagy falatnak bizonyult idén is nekik. A minap Lendvai Ildikó, a szocik nagyasszonya ]]>tárta a nyilvánosság elé]]> lelki és szellemi frusztráltságát a hétvégi erdélyi rendezvény kapcsán. Most pedig Ágh Attila marxista–leninista politológus a ]]>Népszavában]]> vérben forgó szemmel ugrott neki Orbán Viktornak a beszéde miatt. Olvassák csak, mit írt a jeles politikai vátesz:

„[…] 2023 júliusában a magánhadsereg élén álló Orbán egy igen agresszív beszéddel nyílt hadüzenetet intézett a Kína és USA világhatalmi társaságában vergődő, »szánalmasan gyenge« Európai Unióhoz. Kétségbe vonta jogosultságát a jogállamisági követelmények számon kérésére, és bejelentette, hogy nem is fogja azokat teljesíteni. Ez a tusványosi üzenet az év eddigi legrosszabb eseménye, együtt a nevetséges öndicsérettel és a szép magyar jövő meghirdetésével a »hanyatló« Európában. Ha tovább haladunk az »orbáni úton«, akkor a 2024 júliusára beígért újabb győzelmi jelentés – mellette pedig a szellemi erőszak várható újabb hulláma – egy még mélyebb hazai válságot fog, hasonlóan fiktív ideológiai konstrukciókkal elleplezni.”

Mindig öröm, ha egy ilyen szaktekintély, mint Ágh Attila a kormány bukásával kapcsolatos]]> jóslásokba bonyolódik]]>, mert a tapasztalatok szerint annak mindig az ellenkezője válik valóra. A 2018-as választások előtt is megírta például, hogy „egyre markánsabban belép az ellenzék győzelmének a lehetősége”, „a Fidesz győzelmében való hit fokozatosan megroppant a választók tömegeiben”, jól érzékelhető „a Fidesz társadalmi támogatottságának fokozódó lebomlása”, és a választások után a Fidesz „mindenképpen csak árnyéka lesz önmagának”.  Ezután jött sikeres négy év kormányzás, majd a negyedik kétharmados győzelem tavaly. De a 2022-es választás előtt is belenézett a varázsgömbjébe és azt mondta, hogy a „Fidesz világ csak egy rossz történelmi zsákutca emléke lesz”. 

Nos, nem így történt.

Úgyhogy mindenki megnyugodhat, fellélegezhet a kormányzati térfélen, mert a tudományos szocializmus hajdani nagy ismerője, Ágh professzor negatív jövendőt vizionált számukra.

Borítókép: Ágh Attila politológus – illusztráció (Forrás: YouTube-képernyőkép/Szabad Európa )

Csépányi Balázs - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (146) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Történelem (17) Jobbegyenes (2760) Nézőpont (1) Politika (1582) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36) Titkok és talányok (12) Egészség (50) Nagyvilág (1309) Gazdaság (698) Sport (729) Belföld (10) Heti lámpás (304) Mondom a magamét (7417) Tv fotel (65) Életmód (1) Irodalmi kávéház (535) Flag gondolja (36) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (6) Mozaik (83) Szépségápolás (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>