Ma 2020 augusztus 08. László napja van. Holnap Emőd napja lesz.
b5f2f0318c1ff949c5446f4008c9eee1.jpg

Last Train – Utolsó vonat - Hommage à Hajnóczy Péter

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A borostás férfi némán állt a gazzal benőtt vágányok között. Szájában egy félig égett cigaretta lógott. Arca és ruhája csupa vér volt, remegő kezében még gőzölgött a tölgyfamarkolatú fejsze.

Közben a távolból az utolsó vonat egyenletes, fémes kattogása hallatszott, amely meglepő módon gyönyörűen kiegészítette egymást a fejsze kissé kicsorbult éléről a földre cseppenő vér szomorú hangjával.

"Jöhetnek a rémképek, gyújtott a cigarettára, de most már csakugyan félt tőlük. Mindenesetre kissé reszkető, hideg, nyirkos ujjai közé szorította a tollát, lejegyezendő a rémképeket, amelyek nem késlekedtek megjelenni előtte. Először egy prémgalléros, rezzenéstelen tekintetű vénasszonyt látott, régimódi kalapján fekete papírrózsa. Végül a halott várost látta. Nemcsak látta, ott bolyongott a mustársárga házak, félig és teljesen összeomlott házak labirintusában. A férfi valahogy tudta, hogy az ismeretlen várost valaha a perzsák lakták, és egy háború 130 évvel ezelőtt pusztította el.

De valami azt súgta, soha át nem jut a halott városon. Ott botladozik majd a sárga falak között, míg összeesik, és meghal. A férfi ott ült az íróasztalánál, egész testéről patakokban folyt a veríték. Delírium trémens?!"

{…}

"A halál nemcsak soha meg nem hal, hanem még aludni is nyitott szemmel alszik"

Az egyre távolodó vonat egyik sötét kupéjában egy magányos férfi, egy asszony és férje, valamint a gyermekük utazott – mind halottak voltak.

Csépányi Balázs

 *A novella megtalálható a szerző hamarosan megjelenő Pokolba tartó vonat című kötetében.

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (171) Irodalmi kávéház (489) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (4710) Tv fotel (65) Vetítő (37) Életmód (1) Nagyvilág (1450) Mozi világ (440) Jobbegyenes (1815) Sport (729) Flag gondolja (33) Szépségápolás (15) Belföld (5) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (6) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Egészség (50) Gasztronómia (539) Gazdaság (652) Mozaik (83) Heti lámpás (242) Tereb (140) Történelem (14) Politika (1571)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>