Ma 2024 június 13. Antal, Anett napja van. Holnap Vazul napja lesz.
Kukorelly olyat mondott a fideszeseknek, hogy azonnal égnek állt a hajuk tőle

Kukorelly olyat mondott a fideszeseknek, hogy azonnal égnek állt a hajuk tőle

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Nem hisszük el, hogy ez megtörtént.

Politikatörténeti és médiatörténeti pillanatnak lehettek szem és fültanúi azok, aki megnézték a Magyar Hang ]]>Kultúrtáj]]> című podcastjét. A műsornak Kukorelly Endre író, költő volt a vendége, akivel számos dologról ment a diskurzus, természetesen minden téma arra futott ki, hogy ez a kormány milyen csúnya és rossz dolgokat művel számos területen, így a kultúra területén is. Nem is lett volna annyira érdekes ez a beszélgetés, hiszen ezeket a ballib mantrákat számos alkalommal hallottuk már más meghívott vendégek szájából különböző baloldali médiumokban. Azonban Kukorelly olyat mondott, amit eddig még soha, egyetlen baloldali, liberális megszólaló nem mondott. Érdemes felidézni, kapaszkodjanak meg:

„Ha sikerülne egy kritikus tömeget állítani maga köré ennek a fajta felbuzdulásnak, akkor van esély rá, hogy egy váltógazdaság beindul és a 14 éve nem tudom hányadik kétharmaddal regnáló mostani alakzat az leváltódik. […] Annak a kétmillió embernek, aki Fideszre szavaz, nekik is jobb lenne ez. […]”

 

Tehát még a fideszeseknek lenne jó, ha leváltanák a kormányt. (Hallkan jegyezzük meg, hogy legutóbbi választáson több, mint hárommillióan szavaztak a Fideszre.)

Az ész megáll. 

Egy foci hasonlattal élve képzeljük el, hogy mekkora öröm lenne a fradistáknak, ha mondjuk kikapnának az Újpesttől. Az teljesen életszerű igaz? 

Kukorelly nagyon el lehet keseredve, ha már ilyen blődségeket vizionál. Bár az is elképzelhető, hogy a baloldalon az ilyen hozzáállás a trend. Ugyanis láttuk Nagy Ervint úgy nyilatkozni az RTL Sztárbox című műsorában elszenvedett csúnya kiütése után, hogy ez ]]>nagyszerű élmény volt]]>, tanult belőle. Lelke rajta. Mi úgy vélekedünk, hogy az okos ember a más kárán tanul, nem a sajátján. Tehát rossz hírünk van Kukorelly Endrének, a fideszesek is, mint minden józanul gondolkodó ember, úgy vélekednek, hogy azért sokkal jobb győzni, mint veszíteni az élet minden területén, így a ringben is és a politikai életben is. Tehát köszönjük szépen a jótanácsát, de inkább nem élnénk az általa felvázolt opcióval.

Borítókép: Kukorelly Endre a Kultúrtáj műsorában (Forrás: YouTube/Képernyőkép)

Csépányi Balázs - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Politika (1582) Életmód (1) Sport (729) Emberi kapcsolatok (36) Alámerült atlantiszom (142) Vetítő (30) Egészség (50) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Gazdaság (711) Autómánia (61) Mozaik (83) Tv fotel (65) Flag gondolja (36) Mondom a magamét (7649) Történelem (18) Belföld (11) Kultúra (9) Heti lámpás (319) Jobbegyenes (2811) Szépségápolás (15) Nagyvilág (1310) Rejtőzködő magyarország (168) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (537) Nézőpont (1) Tereb (146)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>