Ma 2021 május 19. Ivó, Milán napja van. Holnap Bernát, Felícia napja lesz.
ca2453c8b3638a7116a7886d414c613e.jpg

Alekosz

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Vasárnap véget ért az RTL Klub hat hónapja tartó valóság-showja. A finálét Alekosz nyerte meg, ő lett az az egy, aki mindet visz. Értelmiségi gőggel, felsőbbrendűen legyintettek sokan barátaim közül is, amikor elmondtam, hogy én bizony, ha időm engedte, követtem a Való Világot.

Az emberek nagy részénél -  tisztelet a kivételnek -  a másoknak, a  közvélekedésnek megfelelni vágyás nagyon fontos szempont. Ciki nézni a Való Világot!  - Mondták sokan, s egyfajta elefántcsonttoronyból szemlélték a show páratlan népszerűségét. Nem állítom azt, félreértés ne essék, hogy a televíziózás csúcstermékével álltunk szemben, de be kell vallani, hogy a kereskedelmi média szinvonala hagy maga után némi kivetnivalót. De mielőtt azt hinnénk, hogy ez a szinvonaltalanság csak hazánkban van így, csak hazánkra jellemző nézzünk meg más országok kereskedelmi adóin futó műsorokat. Azt fogjuk tapasztalni, hogy semmivel nem jobbak, mint a honi műsorok. Több milliós nézetséget produkált ez a reality-show, ezt nem lehet tőle elvitatni. Ehhez természetesen kellett egy profi casting csapat, akik jó érzékkel választották ki a szereplőket, karaktereket. Hétről-hétre új ötleteket talált ki a szerkesztő gárda, annak érdekében, hogy  a figyelmet ébren tartsa.

Azt szokták mondani, hogy a gyerek és a kutya klisé használata biztos siker egy filmben. Nos egy ilyen nézett, sikeres műsornak is szüksége volt egy olyan kézzelfogható, szerethető gondolatra, amely szimpátiát ébreszt az emberekben, elfogadottabbá teszi, azt a vitathatatlan tényt, hogy csak és kizárólag a profit, a haszon volt az életrehívója.

Ez a momentum volt a jótékonyság, a karitatív vonal megjelenítése. A műsor során, meglepő módon, éppen Orbán Viktor főtanácsadójának, Hegedűs Zsuzsának az alpítványát, a  Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítványt karolták föl, támogadták és gyűjtöttek a nézők segítségével több, mint 180 millió forintot. A Heti Válaszban, úgy nyilatkozott a népszerű szociológus, hogy csak azok mondják erre a műsorra, hogy gagyi, akik felülről néznek le a világra és nem veszik észre, hogy ezeknek a fiataloknak ez az egyetlen esélye a kitörésre, ugyanúgy, mint a '20-40-es években az amerikai feketéknek volt a zene és a sport. A Való Világon keresztül több millió emberhez tudta eljuttatni azt a Kennedytől származó gondolatot, hogy ne azt kérdezd, mit tesz az állam a gyerekekért, hanem azt, hogy te mit teszel értük.

A műsor népszerűségének motorja volt Alekosz, a görög származású biztonságiőr. A srác, bevallom sokszor csalt mosolyt az arcomra, körmönfont, olykor kusza mondataival. A papírforma beigazolódott, a vasárnapi fináléban ő nyerte meg a VV4-et. 

Mindig kérdéses ezeknek a tiszavirág életű "sztároknak" a további sorsa a médiában. Talán Majka, azaz Majoros Péter a Való Világ első szériájában feltünt egykori rapper, az egyetlen aki jelenleg is főműsoridős celeb, immár közel tíz éve.

A csinnadratta azonban még korántsem halkult el a Való Világ villája környékén, sőt, az RTL Klub még egy lapáttal rátesz. Nagy Alekosznak egyelőre biztosítják a médiás utóéletét, méghozzá egy újabb reality-vel. A következő kreált helyzetben nőt keresnek a görög versenyzőnek, így fölözve le a bugyogó érdeklődést.  Amikor azonban a műsor okozta népszerűség, ismertség alábbhagy, elhalványul, amikor már igazi teljesítményre lesz szükség, nos akkor szoktak ők, a "tiszavirágsztárok" nagyon hamar elvérezni.

Csépányi Balázs

Szerző a Flag Polgári Magazin főszerkesztője

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mondom a magamét (5301) Tereb (138) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (504) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Autómánia (61) Kultúra (6) Életmód (1) Mozi világ (440) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Belföld (6) Flag gondolja (33) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1455) Jobbegyenes (2030) Egészség (50) Politika (1578) Vetítő (30) Sport (729) Gazdaság (657) Heti lámpás (255) Szépségápolás (15) Történelem (14)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>