Ma 2024 április 21. Konrád napja van. Holnap Csilla, Noémi napja lesz.
631408fccc69e37edb395e5f168185a5.jpg

Összeesküvés-elmélet

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Azt beszélik, hogy a magyarországi baloldali körök a háttérben összejátszanak a Jobbikkal. Én nem tudom, hogy van -e alapja ezeknek a feltételezéseknek. Mindenesetre elgondolkodtató.

Egy biztos, hogy az önmagát nemzeti-radikálisnak aposztrofáló párt megnyilatkozásai, olykor nyomdafestéket nem tűrő stílusa visszatetszést kelt minden tisztességes magyar kultúremberben.

S itt szándékosan nem a ma divatos européer vagy PC (politically correct) formulát használtam, mert bár a baloldal szeretné kizárólag magának vindikálni a felháborodás jogát, ez a jog azonban alapvető emberi jog és kötelesség is, ha olyan elképesztő dolgok hangzanak el a parlamentben, mint Gyöngyösi Márton beteg gondolatai.

Valami mégsem stimmel ezzel a történettel. Egykori középiskolai tanárom, Ercsényi György szavai nem hagynak nyugodni, újra és újra előbújnak agytekervényeimből.

Cui prodest? - Kinek állt érdekében? - mondta, amikor egy-egy lap, hogy hogy nem eltűnt az igazolatlan hiányzokat lajstromba vevő napló szigorúan lefűzött oldalai közül.

Akkor az "elveszett" lapok természetesen a nótorius hiányzók számára voltak üdvözítők, így a latin kérdésre ők voltak a megfelelő válasz.

Vajon a menetrendszerű Jobbikos kirohanások, zsidózások, cigányozások kinek használtak? Kinek állhat érdekében mesterségesen feszültséget, ellentéteket gerjeszteni?
A válasz ezekre a kérdésekre egészen biztosan nem a kormányoldal, hiszen az amúgy is viharos nemzetközi vizeken állandó támadások érik hazánkat, így pont nem hiányzik egy kis gerjesztett antiszemitizmus hazánk és azon belül a kormány megítélésének.
Tehát ezen logika mentén, csak és kizárólag az ellenzék érdekében állhat az ilyen mesterséges és aljas feszültségkeltés.
A Jobbik gesztusokat tesz saját szavazóinak, a baloldal pedig fürdőzhet ismét a hős humanista, igazi demokrata és persze eltökélt antifasiszta dicsfényben. Mindeközben egy leosztott stratégia mentén mindketten mutogathatnak bőszen a kormányra.
Arról azonban már nem szól a fáma, hogy az előző ciklusok 8 éve alatt erősödött meg a radikális jobboldal ilyen mértékben, hogy immár erős parlamenti tényezőként, s akár a következő választásokon a második legerősebb pártként jelenjet meg. S ha még hozzávesszük azt a vitathatatlan tényt, hogy az MSZP és a Jobbik szavazói között az egyik legnagyobb az átfedés, átjárás, azaz a kemény szoci fellegvárakban erősödött meg a legjobban Vona pártja, akkor már nem is tűnik olyan légbőlkapottnak az összeesküvés-elmélet kifejezés.
Hiszen a Cui prodest? - kérdésre a válasz egyértelműen az ellenzéki padsorokban keresendő.

Csépányi Balázs

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Politika (1582) Gasztronómia (539) Egészség (50) Belföld (11) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Történelem (18) Nézőpont (1) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (36) Kultúra (7) Gazdaság (705) Szépségápolás (15) Sport (729) Mozaik (83) Emberi kapcsolatok (36) Tereb (146) Heti lámpás (312) Mondom a magamét (7549) Nagyvilág (1310) Autómánia (61) Irodalmi kávéház (537) Vetítő (30) Életmód (1) Mozi világ (440) Jobbegyenes (2789) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>