Ma 2024 május 23. Dezső napja van. Holnap Eszter, Eliza napja lesz.
a766adfa8c8e641494b5cccaed9197fa.jpg

„Miért nincs egy asztal, ahol az exek együtt exelhetnek?”

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ez a mondat Az órákból származik és ott is Sallytől Clarissa „Dalloway” leszbikus-kapcsolatától, óh és mennyire igaza volt… mindannyiunk életében felmerül akár nap, mint nap is az ex-kérdés.

Hogyan viselkedjünk a voltokkal. Maradjunk barátok – ha egyáltalán ilyen lehetséges – vagy inkább töröljük ki minden elérhetőségét és magunk is váljunk elérhetetlen jégszobrokká? A legtöbben a kor előrehaladtával ezt is azt is kipróbálják: vagy beválik, vagy nem. Van, amikor leginkább a másiktól vagy a kapcsolat milyenségétől függ. De igazán létezik jó módszer?

A friss szakítások magukban rejtik a nem-egészen elválás lehetőségét mindkét esetben. Ha továbbra is fenntartjuk a kapcsolatot, akkor erre foghatjuk a sóvárgást és a szívfacsaró jeleneteket, ha pedig nem ebből adódóan rágódunk, önmarcangolunk… ha beszélnénk, biztos rájönne, hogy szeret… stb.
Persze egy idő után rájövünk, hogy csak bennünk dől el minden. El kell fogadnunk a tényt: akárhányszor kaphatunk migrént, bosszankodhatunk a másikon, vagy sírhatunk éjjelente a párnánkat ölelgetve úgysem változik semmi. Nem az exekkel való beszélgetés vagy közös program esetleg barátság (mert tényleg van ilyen is.) az, ami zavart idézhet elő, hanem a róluk való gondolkodás milyensége. Valójában az egyetlen módszer, ami hatásos lehet, ha nem a telefonból, hanem a gondolatainkból száműzzük a voltokat.
 Most mindenki azt gondolja, igen, de ez nem ilyen egyszerű: de egy lépéssel mindig közelebb lehet kerülni, például: nem nézzük meg az új barátnőt minden lehetséges pózból kifelé-befelé stb. Egy nagy levegő után inkább küldjön mindenki egy e-mailt/üzenetet valakinek, aki szimpatikus akár ismerős, akár ismeretlen és a kudarcokkal nem törődve egy mosoly kíséretében kattintson az elküldés gombra. Ha pedig már a végképp nem akarok pasit látni állapot jött el?
 
 
Egy e-mail vagy hívás a barátnőnk felé és mindenképpen valami tökéletesen exmentes program következzék.
Ha erőt veszünk magunkon és megpróbáljuk exmentesíteni a mindennapjainkat sokkal egyszerűbb lesz az életünk, az elválás és a továbblépés is. Minden csak fejben dől el, szokták mondani és ez a párkapcsolatokra is igaz. Nem csak fizikálisan, de fejben is szakítanunk kell, ha ez sokszor meglehetősen nehéznek bizonyul is.
 
Zsidi Éva
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (146) Jobbegyenes (2805) Mondom a magamét (7616) Kultúra (9) Mozaik (83) Politika (1582) Egészség (50) Irodalmi kávéház (537) Történelem (18) Tv fotel (65) Mozi világ (440) Titkok és talányok (12) Autómánia (61) Belföld (11) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Szépségápolás (15) Flag gondolja (36) Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (710) Nagyvilág (1310) Vetítő (30) Nézőpont (1) Heti lámpás (314) Életmód (1) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>