Ma 2024 július 25. Kristóf, Jakab napja van. Holnap Anna, Anikó napja lesz.
07f1cef8b5c5f878575f729de65a839d.jpg

Vigyázzunk a tüdőnkre!

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Megakarja előzni az influenzát legyen az H1N1 vagy bármely más fajta? Buta kérdés hát persze, pláne most, hogy még ha nem akarjuk akkor is csak H1N1-ről és áldozatairól hallunk. A legveszélyesebb szövődménye ennek a fránya vírusnak a tüdőgyulladás. A fekvőbetegek, a dohányzók, az asztmában szenvedők pedig fokozott veszélynek vannak kitéve. 


Mit tehetünk azért, hogy erős egészséges maradjon a tüdőnk:

1. Hagyjuk abba a dohányzást. Az igaz, hogy nem könnyű feladat, de nem     lehetetlen. Ne nehezítsük a szervezetünk dolgát azzal, hogy feleslegesen     mérgezzük.
2. Mozogjunk! Ha mást nem egy félórás sétát iktassunk be mindennapi     programunkba. Már ez is elég, hogy megnöveljük a tüdőkapacitásunkat.
3. Rendszeresen végezzünk légzőgyakorlatokat – lehetőleg nyitott ablaknál vagy     a friss levegőn.
4. Fogyasszunk sok sok antioxidánst.

 
Az Alabama Egyetem kutatásai szerint a H1N1 vírus az M2 protein segítségével megtámadja a tüdő belső falát és megakadályozza a falat alkotó sejtekből a felhalmozódott folyadék távozását. Ami aztán végzetes következményekkel is járhat.

De az Alabam Egyetem tudósai azt is kimutatták, hogy a növényekből származó antioxidánsok akadályozzák az M2 működését ezáltal csökkentik a betegség által okozott károsodás mértékét.

Ezt már korábbi kutatások is bizonyították mint például az, amelyikben 500 embert figyeltek meg 8 éven keresztül és azt találták, hogy sokkal jobb volt a tüdőkapacitásuk azoknak akik sok magas bétakarotin tartalmú zöldséget és gyümölcsöt ettek mint azoknak akik csak keveset.Egy másik 9 éven át tartó felmérés pedig azt mutatta, hogy a megfigyelt 2500 alany közül a sok C-vitamint bevivők tüdőkapacitása jelentősen jobb volt mint a kevesebbet bevivőké. Az asztmában és krónikus obstruktív légúti betegségben szenvedők esetében pedig a C-vitamin és magnézium együttes szedése még fokozta is ezt a hatást.

És hogy miben találunk sok bétakarotint és antioxidánst? Akár olyan hétköznapi dolgokban mint a sütőtök, a sárgarépa, az áfonya, az aszalt szilva. A petrezselyem, a kivi, a paprika mind sok C-vitamin-t tartalmaz. Együnk tehát sokat belőlük.

 
Van azonban egy olyan különleges gyümölcs amelyik a világ egyik legmagasabb C-vitamin tartalmú gyümölcse. Sőt a legmagasabb antioxidáns tartalommal is rendelkezik. Minden fajta bétakarotin megtalálható benne. Egy maroknyi líciumgyümölcs napi fogyasztásával jelentősen erősíthetjük szervezetünk védekező képességét.

Az influenza esetében azonban nem elég csak a szervezet immunrendszerét erősítenünk. Vannak olyan fűszernövények melyek jelentős vírusölő hatással bírnak. Ilyen a fokhagyma, a hagyma, a gyömbér. A grapefruitmagolaj és az ezüstkolloid is hatékony fegyver a vírusok ellen.
 

gyogyulasutjai.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Tereb (146) Mozi világ (440) Életmód (1) Jobbegyenes (2825) Belföld (11) Történelem (18) Heti lámpás (322) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Mondom a magamét (7731) Rejtőzködő magyarország (168) Nagyvilág (1310) Sport (729) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (537) Gazdaság (713) Flag gondolja (36) Titkok és talányok (12) Nézőpont (1) Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65) Politika (1582) Egészség (50) Gasztronómia (539) Kultúra (9)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>