Ma 2024 március 01. Albin napja van. Holnap Lujza napja lesz.
3ec1e148c0cce8da357f028ad70c2973.jpg

VW Race Touareg 3 - a bajnok új ruhája

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A Dakar-t állítólag kétféleképpen lehet megnyerni: vagy jobb vagy mindenkinél, vagy megvárod amíg a többiek kiszállnak. A VW is az utóbbit választotta?

A harmadik generációs Race Touareg-et 1000 meghívott vendég előtt mutatták be augusztus 20-án az ódon német városban, Trier-ben. A négy vadonatúj versenyautóval a jövő évi Dakar legesélyesebbnek kikiáltott gladiátorai vonultak fel a ]]>Ben Hur]]> kocsiversenyének színhelyére emlékeztető ]]>2000 éves amfiteátrum]]>ban.A németek nagyon készülnek és harmadszor is nagyon akarnak nyerni. Az ]]>elsősorban aerodinamikailag módosított]]> versenyautókat három hétig tesztelték az argentin-chilei éghajlati és terepviszonyokhoz hasonló körülmények közt Marokkóban és Spanyolországban. Érdekes, hogy - mint Kris Nissen, a Volkswagen sportigazgatója az RT3 nyúzópróbájáról elárulta - eredetileg a ]]>Dakar-táv másfélszeresének megfelelő]]> tesztkilométert akartak teljesíteni, de végül ennek több mint a kétszeresét, azaz közel 10 000 kilométert autóztak - "köszönhetően a technológiának, a versenyautók hibátlan üzemének, valamint a kiszolgáló személyzet, a mérnökök, a szerelők, a tesztpilóták és a tapasztalt versenyzők remek együttműködésének".

A részletekről szólva Nissen, - aki mindvégig bábáskodott a Race Touareg 3 születésénél - elmondta azt is, hogy a tesztelés Spanyolországban kezdődött, ahol még Carlos Sainz és Lucas Cruz is finomított az autók beállításain. Az igazi nyúzópróbára aztán Marokkóban került sor, ahol két héten át zajlottak a "hosszú száguldások". A naponta kétszer lefutott 370 kilométeres szakaszokon végül sikerült optimálisan kialakítani és beszabályozni a ]]>tetőre szerelt légbeömlőket]]>.

Apropo, dízelmotor. A VW jelenlegi ]]>üzleti filozófiájával]]> összhangban a 2011-es Dakar-on is ]]>dízelmotoros Touareg-ek]]> indulnak. Az RT3 a 600 Nm nyomatékú motorral 6,1 másodperc alatt gyorsul százra, végsebessége pedig 188 km/óra - és mindez a korábbihoz képest csökkentett fogyasztásal, és úgy, hogy az oxigénhiányt - helyenként 4500 méter felett autózik a Dakar mezőnye - is jobban viseli az új motor a korábbinál!

A korábbi évek tapasztalata alapján a ]]>harmadik generációs versenyautó]]> fejlesztésekor a Race Touareg 2-höz képest áramvonalasabb, kisebb légellenállású karosszéria kialakítása volt a legfontosabb feladat. A ]]>csővázas versenyautó]]>hoz ]]>karbonszálas műanyagból és kevlárból]]> formázták az új külsőt, amelyet szélcsatornában csiszoltak véglegesre. A BFGoodrich speciális mintázatú, ]]>235/85 R16 méretű abroncsok]]>at fejlesztett az autóhoz. A kabin belseje pedig inkább hasonlít egy ]]>utasszállító pilótafülkéjéhez]]>, mint a szalonokban kiállított Touareg-ek bőrrel bevont luxusához.

 A jobb hűtőrendszer - nemcsak a hűtőfolyadékot és a töltőlevegőt hűti, hanem a nyolc lengéscsillapítót és az üzemanyagot is - az optimalizált sebességváltó-beállításokkal és a 310 lóerősre hízlalt 2.5 literes ikerturbós TDI motorral szeptember 11-e és 18-a között vizsgázik először versenyszerű körülmények között: a VW csapat négy autóval indul a II. Silk Way Rally-n Oroszországban. Nem meglepő módon a négy autóban ugyanaz a ]]>nyolc "ász"]]> ül majd, akik 2011 január 1. és 16. között ott lesznek Dél-Amerikában is: a címvédő Dakar-győztes spanyol Carlos Sainz - Lucas Cruz, a 2010-es második helyezett Nasser Al-Attiyah - Timo Gottschalk, a 2009-es bajnok Giniel de Villiers - Dirk von Zitzewitz és a tavalyi második Mark Miller - Ralph Pitchford páros.

A II. Selyemút eleje Szentpéterváron, a vége Szocsiban lesz.
 

4x4online.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (61) Vetítő (30) Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (307) Belföld (10) Kultúra (6) Flag gondolja (36) Életmód (1) Politika (1582) Irodalmi kávéház (535) Nagyvilág (1309) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142) Sport (729) Nézőpont (1) Egészség (50) Gasztronómia (539) Történelem (17) Tereb (146) Jobbegyenes (2764) Mozaik (83) Emberi kapcsolatok (36) Mondom a magamét (7431) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Gazdaság (699)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>