Ma 2017 március 27. Hajnalka napja van. Holnap Gedeon, Johanna napja lesz.

március 2011

 • Kovács Béla, a kommunizmus áldozata

  A kommunizmus áldozatainak emléknapját (február 25.) az Országgyűlés 58/2000. (VI. 16.) sz. határozata rendelte el. Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt (FKGP) főtitkárát 1947-ben ezen a napon tartóztatták le és hurcolták a Szovjetunióba. Most a Múlt-kor is őrá, és a kommunizmus áldozataira emlékezik.

 • Indiai titkaim – 25 – félmillió kerékpár

  Nagyot fordult a világ másfél évtized alatt. Miközben e sorokat írom éppen Kitarot hallgatok, megnézem a Google maps-en, hogy merre is jártunk India felé, közben lájkolok a Facebook-on egy videót, egy arról szól (persze angolul), hogy pár éve megtalálták Gujarat partjainál a tenger mélyén a legendás Dwaraka városának romjait, mely az Úr Krishna városa volt.

 • Kódfejtés

  Ma úgy alakult, hogy láthattam egy esti időjárási előrejelzést az egyik kereskedelmi csatornán. Nem gyakran történik ez velem, mert egyrészt nem nagyon érdekel a téma, hisz úgyis kiderül másnap, mi az ábra - esni fog-e, vagy szikrázó napsütés köszönt le ránk.

 • Szigorúan titkos: állambiztonsági lista a neten

  Az interneten is nyilvánosságra hozták a Kádár-rendszer Belügyminisztériumának szigorúan titkos (szt) állományáról szóló összeállítást. A BM III/II. Csoportfőnökség állományába tartozó szt-tisztek iratanyagát mostantól bárki tanulmányozhatja.

 • Agyigyagya

  Keserves belátni az antiidillt megjelenítő igazságot, de sajnos tagadhatatlan tény, hogy mínuszos tartományokban honol a lelketlen liberális stiklik százai útján szándékosan lepusztított hunhoni szellemi színvonal.

 • „A történelmi folytonosságot hordozó monarchia jó dolog”

  Antall György és Pánczél Hegedűs János vitája a királyság témakörében. A két beszélgető viszonya nem indult egészen problémamentesen másfél éve, hiszen a teljes és azonnali elutasítás volt az első reakció az egyik fél részéről. Az idő azonban ezúttal jó tanácsadónak bizonyult.