Ma 2024 április 23. Béla napja van. Holnap György napja lesz.
119b2c7c175f29ffe54e634cbdf8cc68.jpg

Mindkét címvédő kiesett a Roland Garroson

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A Pénteki Venus Williams elleni fantasztikus győzelem után sokan már lelki szemük előtt egy döntőző Szávay Ágnest láttak a francia nemzetközi teniszbajnokságon – kétszettes vereség lett a vége vasárnap a szlovák Cibulková ellen. A két tavalyi győztes a szerb Ivanovics és a spanyol Nadal közül pedig csak a mallorcai világelső tudott játszmát nyerni a nyolcaddöntőben.

Azok után, hogy a hétvége nyitányán az első számú magyar teniszező, Szávay Ági szenzációs játékkal szinte lemosta a pályáról a sokszoros Grand Slam győztes amerikai Venus Williamset talán túl nagy teher nehezedett Ágira a vasárnapi 4. fordulós mérkőzésen, ráadásul hőemelkedéssel lépett pályára. Ellenfele a kilenc hellyel előbbre rangsorolt szlovák Cibulková semmi különöset nem csinált a pályán, épp’ csak kevesebbet hibázott mint a 44 ki nem kényszerített hibát ütő és roppant idegesen játszó magyar lány. Ennek pedig nem is lehetett más az eredménye mint 6-2, 6-4-es vereség és búcsú a francia bajnokságtól. Czink Melinda még szombaton vereséget szenvedett, így nincs már magyar játékos a mezőnyben, de semmi ok a kesrgésre hiszen mindkét hölgy ragyogóan helyt állt és ha így fejlődnek, akkor még sok örömünk lesz bennük a jövőben; akár már Wimbledonban is. A hétvége egyébként nem kis csillaghullást hozott. Kiesett a nők címvédője a szerb, Ana Ivanovics és a szerbek további bánatára a férfiverseny 4. kiemeltje, Novak Djokovics is. Az igazi szenzáció azonban vasárnap a késő délutáni órákban született meg. A zsinórban négyszer győztes, világelső Rafael Nadal négy játszmában kikapott az eddig kevéssé ismert svéd Söderlingtől, ezzel elvesztette 2005 óta tartó veretlenségét a Roland Garroson. Ennek a ténynek valószínűleg a svájci Roger Federerre van a legnagyobb hatása, a korábbi világelső ugyanis még sohasem nyert itt – ez az egy trófeája hiányzik a nagy versenyek közül – és három döntője mindegyikén a spanyol klasszis győzte őt le Párizs vörös salakján. Talán nem járunk messze a valóságtól, ha azt gondoljuk Federer joggal érzi azt; Most vagy soha!

 

Juhász Attila

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (7) Mondom a magamét (7557) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (537) Nézőpont (1) Nagyvilág (1310) Flag gondolja (36) Rejtőzködő magyarország (168) Autómánia (61) Életmód (1) Mozi világ (440) Politika (1582) Tereb (146) Jobbegyenes (2792) Belföld (11) Történelem (18) Sport (729) Gazdaság (706) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Egészség (50) Mozaik (83) Heti lámpás (312)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>