Ma 2024 április 19. Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.
ba67ab0b86220b9ce566501abf77aab5.jpg

Hajrá Abidal!

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Nagyon szomorú hír lepte el a világsajtót a hét elején: az 55-szörös francia válogatott Abidalnak májrákja van. A hír valósággal sokkolta az európai labdarúgás híveit: szurkolókat, szakembereket, játékosokat egyaránt.

Múlt héten Eric még kiváló teljesítményével hívta fel a figyelmet magára, egyik írásomban nemrég még külön is dicsértem, hiszen ragyogóan helyettesítette a még mindig sérüléssel bajlódó Puyolt.

 A csendes, szimpatikus védő szerdán saját maga tájékoztatta csapattársait állapotáról, majd egyenesen a kórházba ment, ahol ma (csütörtök) műtik meg. Érthetően a Barcelona csapatánál igencsak nyomott lett a hangulat, mindenki nagyon aggódik Abidalért.

A nem Barcás játékostársak közül elsőként Kaká (Real Madrid) kívánt jobbulást, és kérte az embereket egy-egy fohász elmondására, majd Cesc Fabregas (Arsenal) is megdöbbenésének adott hangot.

Spanyolországban szinte mindenki megszólalt : az Atletico-s Diego Forlán aggódva nyilatkozott az őt faggató újságíróknak, a Deportivo La Coruña edzője, Miguel Angel Lotina  gyors felépülést kívánt Ericnek.

A legnemesebb gesztussal mégis a Real Madrid és a Lyon labdarugói  rukkoltak ki, a tegnapi BL meccs után  Ánimo Abidal (Hajrá Abidal) feliratú  pólóban sétáltak (boldogan avagy szomorúan...) a Santiago Bernabéu  stadion zöld gyepén. Az UEFA elképesztő kockaságát tökéletesen jellemzi, hogy megtiltotta a csapatoknak a póló egész mérkőzés alatti viselését.

Le a kalappal a két csapat játékosai és az ötletgazda előtt, elsősorban természetesen a madridiak érdemelnek jó nagy tapsot, elvégre mégiscsak az ősi rivális csapat játékosáról van szó. Bravó srácok, ez szép volt, gyorsan én is becsatlakozom: Hajrá Abidal!

fourfourtwo, Martí Zoltán

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (312) Jobbegyenes (2788) Tereb (146) Nagyvilág (1310) Vetítő (30) Titkok és talányok (12) Történelem (18) Belföld (10) Gazdaság (705) Autómánia (61) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (537) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Életmód (1) Politika (1582) Egészség (50) Mondom a magamét (7546) Szépségápolás (15) Rejtőzködő magyarország (168) Nézőpont (1) Sport (729) Tv fotel (65) Gasztronómia (539) Flag gondolja (36) Kultúra (7) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>