Ma 2024 április 19. Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.
cad2a516d38258a18249c22f7d9e84ac.jpg

Fradista szemmel - Munkás ököl, a pécsi diadal margójára

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Józsi
Nélküle elképzelhetetlen a mai Fradi, ezt kijelenthetjük. A statisztikák nem hazudnak, amikor pályán volt nem kapott ki a csapat! Bíznak benne a társak, bár a szurkolók nehezen fogadták el, mert Pruknernél tavaly rendszeresen játék lehetőséget kapott és többször még a legnagyobb sárban is tiszta maradt a meze. Nem látványos a játéka, de nagyon hasznos. Détárinál magára talált, vagy inkább Döme találta meg a számára legmegfelelőbb posztot, feladatot? Nem tudom, de az biztos, hogy kulturált, lágy passzai, biztos indításai, nagyszerű meglátásai nélkülözhetetlenné teszik. Hajrá Gyuri, csak így tovább!

Nem a legjobb előjelekkel vártuk a vasárnapi mecsekaljai kirándulást, hiszen a Debrecen elleni hazai fiaskó rossz szájízt kölcsönzött, mégha voltak is bíztató jelek a játékunkban.

A 104. Pécs elleni mérkőzésre készültek fiaink és bár az eredményekből a mi főlényünk domborodik ki, emlékezhetünk arra, hogy a mostaninál nagyságrendekkel komolyabb erőt képviselő Fradik is rendre megszenvedtek a "Munkás" otthonában.

Létezik egy olyan mondás, hogy "103 - elvettem a szerencsédet" - nos most ez nem sikerült a hazaiaknak. Az első perctől mi irányítottuk a játékot és biztosan a kezünkben tartottuk a mérkőzést. Nagy szerep hárult a visszatérőinkre, így Józsira, Jovanovicsra, Jovára és Abdira.

Átszervezte a csapatot Détári mester, oly módon, hogy az eltiltott Junior helyén a fiatal, télen németországi próbajátékon jeleskedő Sváb Danié lett a baloldali futó-védő poszt. Másik oldalra visszatért Jovanovics és bejátszotta az egész jobboldalt. Ezen a talákozón nyújtotta a legjobb teljesítményt, mióta hozzánk került. Gólja önmagáért beszél. Sváb inkább védekezésben jeleskedett, átjátszhatatlan volt, de a támadásokat nem segítette kellőképpen, bár az első gólt az ő beadásából értük el.
Többször leírtuk, hogy Józsi az egyik legfontosabb láncszeme ennek a mai Fradinak, ez most is bebizonyosodott. Nagyszerű a passzjátéka, mélyről írányít, nagyon nehéz ellene játszani. Stabilitást ad az egész csapatnak. (Érdekesség, hogy amikor Józsi az idei szezonban pályára lépett, nem kapott ki a csapat!)
Busai
is nagyon jól szűrte meg a hazaiak támadásait, bár azt el kell mondanunk, hogy a Pécs csak árnyéka volt önmagának, nyoma sem volt a játékában az őszi elszánt támadófocinak.
A Balog-Klein belső védő párosunk magabiztos volt, míg elől a Somália-Pölöskey csatárduó, kiegészülve Abdival nem igazán csillogtatta meg a gólratörő támadó erényeket. Abdi ma elég szerény teljesítményt nyújtott, míg Somália próbálkozott, de nem volt benne átütőerő.


Egy emlék 1979-ből...

Pölöskey a végén egy mintaszerű Lisztes beadást csak begyötört a pécsi hálóba, így egy hajszállal jobbra értékelhető a teljesítménye, mint a két támadótársáé.

Osztályzatok:

Jova 0- Grúz 6, Balog Z. 7, Klein 6, Sváb 6 - Jovanovic 7, Busai 6, Józsi 7(Lisztes 6), Abdi 5(Hakola 5) -
Pölöskey6, Somalia5 (Rósa -)


A  pécsi szurkolók az interneten erős kritikát fogalmaztak meg a Fradival kapcsolatban, utalva Martin Klein nyilatkozatára, amelyben a cseh légiósunk a három pont megszerzéséről beszélt. Azt írták, hogy ősszel a fővárosban is győzni tudtak, így most is le fog csapni a "munkás ököl". ( A pécsi szurkolók nem kevés nosztalgiával, munkás, munkás  - kiáltásokkal bíztatják a kedvenceiket.)
Nos ezen a szép vasárnap estén ez a bizonyos vasököl csak a levegőben hadonászott, mert a Fradi érett, magabiztos játékkal győzte le a mumusnak számító mecsekaljaiakat, felzárkózva ezzek a középmezőnyhöz.
A hosszú-ünnepi hétvégén a Honvédot fogadjuk, amely borítékolhatóan nagyobb ellenállást fog tanusítani, mint tette azt a kicsit szárnyaszegettnek tűnő pécsi csapat.

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mondom a magamét (7546) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Tereb (146) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (312) Autómánia (61) Kultúra (7) Belföld (10) Gazdaság (705) Egészség (50) Nézőpont (1) Titkok és talányok (12) Mozi világ (440) Jobbegyenes (2788) Történelem (18) Gasztronómia (539) Vetítő (30) Politika (1582) Irodalmi kávéház (537) Sport (729) Flag gondolja (36) Nagyvilág (1310) Rejtőzködő magyarország (168) Mozaik (83) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>