Ma 2024 április 19. Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.
a12157b6d107607be6bd8b2339c0bccf.jpg

Fradista szemmel - Játszik a Fradi!

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Nagyon szép, mondhatni tavaszias időre ébredtünk múlt hét szombaton. Gyönyörűen sütött a nap, csicseregtek a madarak, talán érezték ők is, hogy immár végérvényesen beköszöntött a tavasz.

A Groupama Aréna környékén már a mérkőzés előtt egy órával is nagyon nehezen lehetett csak parkolóhelyet találni. Ez is azt jelezte, hogy nagy érdeklődés fogja kísérni a Fradi első hazai bajnokiját a Miriuta Laci vezette Győr ellen.

A szervezők nagyon jó érzékkel családi nappá alakították ezt a hazai fociünnepet. Volt itt arcfestés, akciós Fradi menü, fotófal, Fradi kvíz és még számos meglepetés.

 A gyerekek és a felnőttek egyaránt nagyon élvezték a rendezvényeket és valóban remek hangulat alakult ki, - részben a körítésnek is köszönhetően - a stadionban, hiszen majd kilencezer ember várta a kezdő sípszót, ami ugyan nem eget-rengető szám, de a mai futballvalóságot figyelembe véve megsüvegelendő eredmény.

A Fradi ezen a kora délutánon igazán meghálálta a nézői bizalmat. Hajnal és Gera vezérletével már - már a régi daliás időket idéző játékot produkált.  

Az első játékrészben a fölényünk még nem érett góllá, de a második félidőben igazi parádét láthatott a szépszámú publikum. Mind fizikálisan, mind pedig mentálisan a Győr fölé kerekedtünk. Csak az volt a kérdés, hogy hány góllal terheljük meg a vendégek kapuját. A gyors vezető gólunk után, egyre magabiztosabban játszottunk és végig uralva a játékot, szinte tetszés szerint alakítottuk ki a helyzeteket. Úgy, hogy eközben egyetlen pillanatig sem forgott veszélyben Dibusz Dénes kapuja!

A sors is nagyon kegyes volt. Hiszen Hajnal Tomi első hazai fellépésén, hazai közönség előtt betalált és a vendégszurkolók által végig szidalmazott Varga Roli is mattolni tudta a győri hálóőrt.

A csapat ellentmondást nem tűrő, harcias és olykor már szemre is tetszetős játéka láttán felcsendült az arénában a Játszik a Fradi! Játszik a Fradi!- rigmus. Nagyon sokáig kellene kutakodnom az emlékeimben, hogy mikor hallottam utoljára ezt a fülemnek oly kedves mondatot.

Annyi bizonyos, hogy nagyon – nagyon régen.

Nagyon szép délután volt! Még sok-sok ilyen hangulatú és színvonalú találkozót kívánok az egész Fradi családnak!

Jegyzőkönyv:

FTC-Győri ETO 3-0 (0-0)
Nézőszám: 8692
FTC: Dibusz - Dilaver, Nalepa, Mateos, Ramírez - Gera (Busai, 82.), Somalia - Lamah, Hajnal (Cukic, 78.), Varga R. - Böde
Győri ETO: Pogacsics - Brdarovski, Lipták, Lang, Ibanez - Priso (Strestik, 54.), Bucsa (Kamber, 78.), Windecker, Koltai - Priskin, Pátkai (Trajkovic, 54.)
Sárga: Bucsa (22.), Nalepa (31.), Ibanez (47.), Mateos (56., 90.), Brdarovski (58.), Gera (69.), Lipták (70.)
Piros: Mateos (90.)
G.: Lamah (48.), Hajnal (60.), Varga R. (83.)

Arra azonban nagyon kell figyelnünk, hogy a földön tudjunk maradni a sikerek után is, mert a neheze még csak most következik!

A médiában szinte minden fórumon azt látjuk, olvassuk, hogy a Fradi ilyen, meg olyan jó, kezeljük helyén ezeket a valóban hízelgő véleményeket.

Nem szabad elhinnünk, hogy mi milyen jók vagyunk, mert az súlyos pofonokhoz fog vezetni!

Alázat és küzdelem kell, hogy jellemezzen minket minden találkozón, akkor a várt siker sem fog elmaradni.

A következő állomás, ma délután:  Nyíregyháza.

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (7) Egészség (50) Mondom a magamét (7546) Jobbegyenes (2788) Szépségápolás (15) Történelem (18) Irodalmi kávéház (537) Gazdaság (705) Gasztronómia (539) Nagyvilág (1310) Heti lámpás (312) Tereb (146) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142) Sport (729) Titkok és talányok (12) Vetítő (30) Autómánia (61) Politika (1582) Belföld (10) Rejtőzködő magyarország (168) Tv fotel (65) Mozaik (83) Nézőpont (1) Flag gondolja (36) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>