Ma 2024 március 28. Gedeon, Johanna napja van. Holnap Aguszta napja lesz.
Fradista szemmel – Európai kaland 1.

Fradista szemmel – Európai kaland 1.

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Fel van adva a lecke.

Eddig a nemzetközi porondon nem sikerült figyelemre méltó eredményt elérnie Thomas Dollnak.    

2014-ben a Rijeka, 2015-ben a Zseljeznicar, 2016-ban pedig a Partizani búcsúztatta a Ferencvárost. Valljuk be a korai búcsúk a nemzetközi porondtól mind a három esetben mély nyomokat hagytak a szurkolók lelkében. Méghozzá azért mert már nagyon ki vannak éhezve a Fradisták egy huszáros nemzetközi menetelésre. Ha nem is tartozunk a nemzetközi élmezőnyhöz,- sőt talán még a középmezőny is távolinak tűnik, - azért egy-egy nagyobb csapat bajuszát mindig öröm megrángatni. Ezzel bizony adós maradt a csapat.

De azért is szép a foci, mert minden esztendőben van lehetőség a javításra, álmaink megvalósítására.

Európa Liga, 1. selejtezőkör, 1. mérkőzés
FTC-FK Jelgava 2-0 (1-0)
FTC: Dibusz – Lovrencsics G., Otigba (Koch, 80.), Leandro, Botka – Gera, Gorriaran – Varga R., Radó, Amadou (Bőle, 65.) - Priskin (Lovrencsics B., 65.)
FK Jelgava: Kaspars - Endijs, Osmarcis, Redjko, Klimasevic - Alhinho (Kauber, 70.), Bakmaz - Jaudzens, Kluskins (Pereplotkins, 77.), Grigaravicius - Ledesma (Razulis, 84.)
Sárga: Bakmaz (18.), Kluskins (36.), Varga (45.), Grigaravicius (45.), Redjko (59.), Leandro (79.), Botka (88.)
G.: Varga R. (11., 69.)

Az Európa Liga első selejtező körében a lett Jelgava együttesével hozott össze a sors. A lett foci nem túl acélos, de nekünk sincs mire büszkének lennünk, főként az andorrai kudarc fényében.

Ennek ellenére a párharc esélyeséhez méltóan léptünk pályára mind a két találkozón.

A Groupama Arénában megrendezett első találkozón végig irányítottunk és helyenként kifejezetten szépen is játszottunk.

Az is örömteli, hogy a nyári új szerzeményeink remek, bíztató játékkal rukkoltak elő. Otigba a fiatal Limpergert idézve, magabiztosan irányította a védelmet, uruguay-i Gorriaran nagy nyereségünk lesz, igazi motor volt a középpályán, Bőle Lukács pedig gyors, agilis volt és nem utolsó sorban ő adta a második gólunk előtt a gólpasszt a remeklő Varga Rolandnak.

A találkozót végül, Varga duplájával 2:0 arányban hoztuk, de a kapufa kétszer is a lettek segítségére sietett.

Magabiztos előnnyel utazhattunk Lettországba. A továbbjutásunk nem forgott egy pillanatig sem veszélyben, csupán az lehetett a cél, hogy kettős győzelemmel abszolváljuk az EL első selejtező körét.

Priskin Tamás góljával egy nulla arányban győztünk, így összesítésben 3:0 arányú magabiztos továbbjutást könyvelhettünk el.

Európa Liga, 1. selejtezőkör, 2. mérkőzés
FK Jelgava-FTC 0-1 (0-1) - összesítésben: 0-3
FK Jelgava: Ikstens - Slampe, Oss, Redjko, Klimasevics - Alhinho (Lazdins, 88.), Bakmaz (Razulis, 69.) - Jaudzems (Grigaravicius, 57.), Kluskins, Kauber - Ledesma 
FTC: Dibusz - Lovrencsics G., Koch, Leandro, Botka (Csernik, 75.) - Varga R. (Rui Pedro, 71.), Gera (Hajnal, 75.), Gorriaran, Amadou - Bőle, Priskin
G.: Priskin (38.)
Sárga: Alhinho (32.), Oss (81.), illetve Gorriaran (41.), Botka (72.), Amadou (81.), Leandro (84.), Koch (87.)

Thomas Doll értékelése ]]>ITT]]> olvasható.

Csütörtökön már egy nagyságrendekkel erősebb csapattal kell megmérkőznünk, először ismét a Groupama Arénában.

A dán Midtjylland már egy magasabb lépcsőfok, de ha komolyan gondoljuk, hogy idén a nemzetközi porondon is vitézkedni szeretnénk, akkor meg kell mutatni a Vidit tavaly búcsúztató dánok ellen is, hogy nem lehet minket félvállról venni, nem lehet minket egy legyintéssel elintézni.

Szép feladat!

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nagyvilág (1309) Mondom a magamét (7501) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (17) Gazdaság (702) Szépségápolás (15) Flag gondolja (36) Rejtőzködő magyarország (168) Tv fotel (65) Sport (729) Gasztronómia (539) Vetítő (30) Életmód (1) Egészség (50) Heti lámpás (310) Irodalmi kávéház (537) Nézőpont (1) Autómánia (61) Belföld (10) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12) Mozi világ (440) Jobbegyenes (2778) Mozaik (83) Tereb (146) Politika (1582) Kultúra (6)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>