Ma 2024 április 20. Tivadar napja van. Holnap Konrád napja lesz.
f8c085bfa5215c504ebdac255ef542eb.jpg

Fradista szemmel: Büntetőpárbaj 2.0

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A válogatott mérkőzések miatti szünet előtt ahhoz a Honvédhoz látogattunk, ahol drámai körülmények között, valljuk be Fortuna segédletével vívtuk csupán ki a Magyar Kupa továbbjutásunkat.

A Paks elleni, hazai döntetlen miatt felértékelődött, létfontosságúvá vált a Honvéd elleni találkozó három pontjának a megszerzése. A már említett MK találkozó tapasztalatai miatt nagyon nehéz mérkőzésre számítottam. A Honvéd nagyon rég óta nem nyert már találkozót, ráadásul az új edző Csábi József összekapta annyira csapatot, hogy bizony a Vidi is megszenvedett ellenük Székesfehérváron a 13. fordulóban.

 

Nem úgy kezdődött a találkozó, ahogy elvártuk volna. Nem igazán sikerült magunkhoz venni a kezdeményezést, sőt a piros-feketék támadói rendre kellemetlen helyzetbe hozták, főként a szélső védőinket. Böde Dani még így is, egy lecsúszott beadásból adódóan eltalálta a hazaiak kapufáját, de nem volt szerencsénk a labda ezúttal kifelé pattant.

Egy kétes szituáció után (Lauthot ellökték a 16-osunkon belül, így ért bele kézzel a labdába) a Honvéd büntetőt kapott, amit Souleymane be is vágott a kapunkban.  Nagyon gyenge első játékrészt produkáltunk. A második félidőt viszont már úgy kezdtük, ahogy illik, nagyon gyorsan egyenlítettünk Böde révén, majd a vezetést is megszereztük: Lauth mesteri gólt szerzett a félidőben beállt Lamah nagyszerű labdájából.

Ekkor úgy tűnt, hogy végre mi irányítjuk a találkozót, de az ezen a találkozón füttyös kedvében lévő játékvezető ismét büntetőt ajándékozott a hazaiaknak, Csukics által elkövetett lerántás miatt. Sajnos Souleymane ezúttal is biztos lábbal értékesítette a megítélt 11-est. Ismét egyenlő lett az állás. Innentől kezdve mind a két csapat meg szerette volna szerezni a győzelmet, nyílt lett a találkozó.

Végül a 90. percben nekünk is fütyült egyet a bíró, ezúttal jogosan, Bödét rántotta le Alcibiade. A mi büntetőnket a mérkőzés legjobbja Lamah végezte el és ő sem hibázott. Így, ha nehezen is, de behúztuk a három pontot. Ismét egy büntető párbaj döntött a Honvéd otthonában, de ezúttal ez három bajnoki pontot eredményezett.

Jegyzőkönyv:

Honvéd-FTC 2-3 (1-0)
Honvéd: Kemenes - Baráth, Ignjatovic, Ikenne-King, Alcibiade - Godoy (Czár, 81.), Hidi, Herve (Holender, 58.), Vécsei - Prosser (Bobál), Souleymane
FTC: Dibusz - Dilaver, Mateos, Nalepa, Bönig - Cukic, Gyömbér (Lamah, 46.) - Gera (Ugrai, 85.), Böde, Somalia - Lauth (Nagy Dániel, 88.)
Sárga: Nalepa (14.), Alcibiade (21., 89.), Lauth (27.), Prosser (43.), Godoy (44.), Holander (67.), Ikenne-King (68.), Mateos (74.)
Piros: Alcibiade (89.)
G.: Souleymane (28., 55, mindkettő 11-esből) ill. Böde (47.), Lauth (48.), Lamah (90., 11-esből)

Az ősz talán legnehezebb mérkőzése következik vasárnap, Székesfehérvárra látogatunk a tabellát magabiztosan vezető Videotonhoz, ez lesz az igazi fokmérő.

Természetesen Mi is gratulálunk a válogatott sikeréhez, és persze Gera Zoli parádés játékához!

Hajrá Magyarország! Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Flag gondolja (36) Nézőpont (1) Kultúra (7) Gasztronómia (539) Sport (729) Jobbegyenes (2788) Tv fotel (65) Egészség (50) Heti lámpás (312) Politika (1582) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (7546) Irodalmi kávéház (537) Mozaik (83) Mozi világ (440) Gazdaság (705) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1310) Életmód (1) Belföld (10) Tereb (146) Történelem (18) Rejtőzködő magyarország (168) Autómánia (61) Vetítő (30)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>