Ma 2024 március 28. Gedeon, Johanna napja van. Holnap Aguszta napja lesz.
495f8fbdfc22603f75c1624d659a35d1.jpg

Fradista szemmel 9.

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Így is lehet...
Tomislav Szivic, a Kecskemét edzője nehéz ember. Sokszor, sok mindenkivel összekülönbözött már, de mindig kiállt az igazáért. A mérkőzés után a sajtótájékoztatón dícsérte a saját csapatát, elmondta, hogy nehéz mérkőzés volt, mert a Fradi az mindig a Fradi. Ezekkel a szavakkal zárta a nyilatkozatát: "...nagyon-nagyon sok sikert kívánok a Fradinak!"  Így is lehet! korrektül, tisztelettudóan, nagymellény nélkül.
Számos esetben kifejtette már a mester, hogy nagyon szeretne egyszer a Ferencváros kispadján ülni, el fog jönni ez az időszak abban egészen biztos vagyok!

Vasárnap a 100. NB I.-es mérkőzését játszó Kecskemétre látogatott csapatunk. Ismét csalatkoznunk kellett, pont nélkül távoztunk a lila-fehérek otthonából. De legalább nem rontottuk el a kecskeméti szurkolók ünneplését. Sajnos nem szívből jövő jóindulatból, hanem gyenge teljesítményünkből adódóan.

Détári erre a mérkőzésre változtatott a Győr elleni támadó, offenzív taktikán, hiszen múlt héten gyakorlatilag beleszaladtunk a Győr késébe. Végig mi irányítottunk, a zöldek pedig csak vártak a kellő pillanat(ok)ra, és eldöntötték a mérkőzést. Most egy támadóval (Oláh) és Moralessel kiegészülve gyakorlatilag feladtuk a támadás lehetőségét. Ezt a változást a taktikai módosítás igénye mellett az is okozhatta, hogy a hét közbeni edző mérkőzésünkön Felsőpakonyban megsérült az utóbbi hetekben biztatóan mozgó Somália.

A Kecskemét az első félidőben fölénk nőtt, mind kombinatív, mind pedig erőnléti mutatókban. Gyakorlatilag állandó létszámfölényes helyzetek alakultak ki a kapunk előtt, de már a játéktér középső részében is. Csak az volt kérdés, hogy mikor kapunk gólt. Jova Levente nagyszerűen, helyenként parádésan védte a kapunkat, ennek volt köszönhető, hogy csak egy helyzet után talált utat a labda a kapunkba. A második játékrészben azután már vállaltunk egy kis kockázatot, mi is próbáltunk támadni, támadgatni. Ekkor voltak helyzeteink is, de azokat rendre elhibáztuk, vagy a kecskeméti kapus védett. Végül örülhettünk annak, hogy csak egy góllal maradtunk alul a helyenként mutatósan játszó Szivics-csapattal szemben.

Csalódott voltam, hiszen a Zalaegerszeg elleni győzelem nem hozta meg azt a várva várt áttörést, nem szakította fel azt a bizonyos gátat, amiről oly sokszor nyilatkoztak a játékosok, vezetők. A Győr elleni vereségben láttam pozitívumot, ha nem is előrelépést, de azt, hogy talán valami elkezdődött szakmai téren.

Osztályzatok:

Jova7– Maróti5, Balog Z.5, Klein5, Júnior4 – Jovanovic6, Otten5, Morales4 (Rósa4), Tóth B.4, Hakola4 (Pölöskey5) – Oláh4(Lisztes5)

De sajnos a mostani vendégszereplésünkben semmiféle pozitívumot nem láttam, sőt elbizonytalanítottak a látottak. Tudom nehéz helyzetben vette át a csapatot Détári és azzal is tisztában kell lennünk, hogy ez két idegenbeli találkozó volt, két nagyon erős csapat ellen. A probléma nem is az eredményekkel van, hanem a mutatptt játékkal. Sajnos el kell gondolkoznunk azon, hogy ez a keret alkalmas e arra, hogy bentmaradjon az élvonalban. Képességbeli problémák vannak, amelyeket a még oly nagyszerű taktika sem tud pótolni, helyettesíteni. Az az igazság, hogy most a lelkesedést, a harcosságot sem láttam a pályán, az pedig a minimum lenne.

Remélem, hogy a napokban megjelent hír, hogy Abdi visszakerült a keretünkbe, segíteni fog ebben a nagyon nehéz helyzetben. Szükségünk van egy jó, lendületes Liban Abdira, de egy link, éjszakázós játékosra nem. Remélem élni fog a fiúban a bizonyítási vágy és már most vasárnap a bajnokcsapat ellen meg fogja mutatni az igazi énjét. Nagyon nehéz találkozóra számítok, hiszen a Videoton nagyon erős kerettel rendelkezik, s még nem győzött az idei szezonban idegenben. Csak bízni tudunk benne, hogy nem ellenünk törik majd meg ez a sorozata...

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs

Szerző a Flag Polgári Magazin főszerkesztője

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nézőpont (1) Tereb (146) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Nagyvilág (1309) Belföld (10) Életmód (1) Történelem (17) Mozaik (83) Jobbegyenes (2778) Flag gondolja (36) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Politika (1582) Mozi világ (440) Szépségápolás (15) Vetítő (30) Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (310) Irodalmi kávéház (537) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (7501) Gazdaság (702) Kultúra (6) Alámerült atlantiszom (142) Egészség (50) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>